Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

Akana 

všechny recenze uživatele

Sympatické zpracování nestárnoucího námětu. Trocha vlastní invence by neškodila, ale od televizního filmu asi nelze čekat víc. Zajímavé je obsazení (začínající Christian Bale, střelec Charleton Heston, Oliver Reed, Christopher Lee, Julian Glover), ale ani v tomhle směru tu nikdo zrovna nezazářil. Ne příliš nápadité, ale na zpříjemnění odpoledne ideální. Nakonec vůbec nejlepší na celém filmu je parádně stylový hudební doprovod od The Chieftains. 70% ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné filmy to je moje, nicméně zde jsem si na své úplně nepřišel. Na dobdroužnej film to mělo docela dost nudných pasáží. Prvních půlhodina a pak několik dalších úseků ve filmu. Co je na filmu zajímavé, tak bitva o srub a natočené scény s dělem, dále výkon Hestona a vlastně i Chrise Balea. Ten už jako 16ti letý ucho hrát uměl. Je to takovej průměr no 50% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože jsem knihu dočetl doslova před pár dny, tak můžu prohlásit, že je to asi nejvěrnější možná adaptace. Nechybí jediná důležitá scéna ani zajímavá postava. Prostředí je přesně takové, jaké jsem ho viděl ve své fantazii. Herci se mým vymyšleným představitelům pochopitelně nepodobají, ale většina z nich snese i přísnější měřítka. V jakém jiném filmu si spolu zahráli Christian Bale, Charleton Heston, Oliver Reed a Christopher Lee? Jedinou větší výtku mám k hudbě. Ze soundtracku si nepamatuju ani notu, což je dost tristní. Pořádné burácivé ústřední téma by zahustilo atmosféru a dodalu tomuhle nestárnoucímu dobrodružnému příběhu pořádný šmrnc. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To pravé dobrodružství a film vonící pirátstvím, malárií, slanou vodou a dálkami. Dobré herecké výkony (teď už si pod jménem Dlouhý John Silver nepředstavím nikoho jiného než Hestona) a vynikající hudba od The Chieftains, která zní skutečně dobově a patřičnou měrou i bukanýrsky. Zapomeňtě na všechy Piráty z Karibiku a Ostrovy Hrdlořezů, tohle je poctivá pirátská hudba a poctivý pirátský film. A jen ironií osudu je nejlepší zpracování románu R. L. Stevensona produkt TV. A hlavně piráti jsou PIRÁTI! Ne žádní šampóni z Karibiku. Stačí se jen zadívat do řezaných tváří Hestona, Reeda, Leeho a je to tam. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Tv film Ostrov pokladů je nejlepší zpracováni této předlohy, mladý Christian Bale výborný Charlton Heston a dobrodružná atmosféra filmu dávají základ skvělému filmu, tak si někdy říkam to je opravdu tv film? vždyť hravě strčí do kapsy nechutně drahé rádoby dobrodružné filmy typu Piráti z Karibiku 2,3 a hlavně Harlinovu obludnost Ostrov hrdlořezů. 100% opravdové pirátské zábavy ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama