Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Gangsterskej dráme natočenej podľa skutočnej udalosti dominuje samozrejme výborný Pacino v úlohe malej mafiánskej ryby.Po stvárnení veľkých šéfov(M.Corleone,T.Montana,Carlito Brigante),príjemná zmena hrať jedného z davu,alebo ako výstižne vraví jeho postava:"Som iba koliesko v stroji".Po tomto filme som začal brať J.Deppa naozaj vážne.M.Madsen (Sonny) sa v jednom rozhovore vyjadril,že je to jediný film v jeho kariére,na ktorý je naozaj hrdý.Vo filme nie je veľa akcie,aj keď na jednu drsnú vyvražďovačku konkurenčného gangu predsa len dôjde,skôr je tu skvelo rozohratý part osudového priateľstva medzi Pacinom a Deppom."Hey Donnie! Let´s take a walk"...90%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci DONNIE BRASCO nezabije americké mafiánske klasiky á la KRSTNÝ OTEC a MAFIÁNI, rozhodne nie je žiadnym béčkom. Mike Newell zrežíroval (podľa skutočných udalostí) údernú drámu s vynikajúcimi hereckými výkonmi Al Pacina, Johnnyho Deppa, Michaela Madsena a Anne Hecheovej na tému „Čo to s človekom urobí, ak sa musí dlhodobo pretvarovať?“. Ak máte v láske skôr "civilnejšie" mafiánske opusy typu PRÍBEH Z BRONXU, možno sa vám tento film bude páčiť svojím spôsobom ešte o kúsok viac, ako "tvrďácke", hore spomenuté sekery. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mafiánske filmy ma väčšinou bavia, postavy infiltrovaných policajtov a ich citové a morálne problémy ma tiež väčšinou bavia, superhviezdne obsadenie detto. Musí to byť ale perfektne natočené nejakým inteligentným režisérom. Napríklad hneď Mikeom Newellom. Možno to nie je vrchol žánru a film nedosiahol taký výrazný kredit, ako Scorseseho, alebo Coppolove diela, ale ja všeobecne radšej držím palce outsiderom a prehliadnem sem tam aj nejakú nedokonalosť. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Donnie Brasco není vůbec nepovedený, nebo v čemkoliv špatný film, ale chybí mu jistá údernost, nonšalantnost a poutavost vyprávění, kterou oplývají např. Scorseseho filmy. Divák od začátku ví, kdo ve skutečnosti hlavní postava je, mafiáni se pachtí na jednom místě a 147 minut se táhne... Al Pacino však boduje na celé čáře, i jeho postava zajímavě vykresluje lidskou stránku "zlých" gangsterů, vzájemné sepjetí a úctu k rodině jak vlastní, tak mafiánské. Snímek tím také poukazuje na to, že zatímco mafiáni řeší problémy společně a s nesmírným respektem ve skupině, policejní složky si (podle filmu) kálejí na hlavu a dotáhnout něco do konce může jen bezmezně odhodlaný jednotlivec (Depp)... Slušivých 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšia veľmi poctivá gangsterka s konečne iným príbehom. Toto bol (dovoľujem si povedať) akýsi podnet ku všetkému okolo mafiánskych integrácií (Infernal Affarirs - trilogy, The Departed). Depp a Pacino však dávajú herecky týmto filmom na frak, dejovo je to síce pomalé a na zvraty nie až tak zaujímavé, ale tá podstata labužníckeho vychutnávania určite stojí za to! 80%. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Film se natáčel od 19. února 1996 do 23. května 1996 na různých místech amerického státu New York/Malá Italie (Manhattan, Staten Island, Brooklyn), dále ve městečku Clifton, které se nachází v americkém státě New Jersey a také na ostrově Captiva Island, který se nachází na Floridě. (Trajektt)
  • Podle scenáristy Paula Attanasia bylo zatčení Johnnyho Deppa za zničení hotelového pokoje v roce 1994 důvodem, proč nakonec získal hlavní roli. Mysleli si o něm, že je „temný a nebezpečný“. (Dr Lizal)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama