Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král, jenž byl šestkrát ženatý a dvě ze svých manželek nechal popravit. Během své vlády upevnil moc rodu Tudorovců, jeho život však provázely i četné skandály. Mocný vládce, pozorný milenec i bezohledný manžel - tím vším byl Jindřich VIII. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (73)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem ako vyzeral Henrich VIII., ale odteraz bude mať v mojej hlave podobizeň R. Winstona. Takmer každý herec v svojej kariére túži dostať aspoň jednu úlohu, ktorá mu dokonale sadne a R. Winstone sa narodil práve pre túto. Aj keď je to tv film rozdelený na dve časti, ktorý výpravou a bojovými scénami nevyniká, vo všetkom ostatnom môže byť inšpiráciou pre kohokoľvek, kto sa rozhodne točiť historický film. Atmosféra, hudba, kostými, výborné herecké obsadenie, v ktorom mi nejde opäť nespomenúť M. Stronga, intrigy, popravy.... a nad tým všetkým nezabudnuteľný Henrich VIII. - alias Ray Winstone. Skvelá lekcia z dejepisu. Film 80%. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Filmový obraz o Jindřichu VIII. již popsalo hodně filmů a nelze nepřivítat pokus o reálný pohled na tvrdošíjného a rozporuplného panovníka, který se do značné míry povedl. Nechybí tu nejzávažnější momenty jeho života, ale možná, že příběh mohl více vniknout do charakteru postavy Jindřicha VIII. a jeho psychologie. Takhle zůstalo jen u okázalé podívané. Ale jedno srovnání se přece nabízí: se seriálem Tudorovci, který si našel také cestu k divákům. Dalo by se říci, že tento seriál má svojí výhodu v dějovém prostoru, ale s přibývající kvantitou ztratil mírně na kvalitě. Soudě podle toho se mi jeví tento televizní film zatím o něco věrohodnější. Nicméně nezbývá, než počkat úsudkem až uvidím další pokračování Tudorovců, jehož určité kvality ztvárnění nelze také přehlédnout. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Úžasné kostýmy a výprava, kvalitní scénář, který(ačkoliv) se jedná o historický snímek ani chvilku nenudí... Ray Winstone mi byl z počátku nesympatický - to se však po pár minutách změnilo... Helena Bonham Carter ztvárnila mojí milovanou Annu Boleynovou naprosto skvělým a uvěřitelným způsobem a líbí se mi, že "část I." je hlavně o Anně/ "Část II." je však rovněž kvalitní... 95% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Story "velkého obšourníka", který kraloval Anglii a svou vytrvalou snahou o mužského dědice přivedl zemi ke kralování mnoha ženských následnic. Film se zabývá spíš osobní stránkou krále a jeho ženami, politiku do toho moc netahá, takže jsme historie téměř zcela ušetřeni. Jindrův sexuální rozměr je zřejmě pro Angličany mnohem přitažlivější, více takových "extrovertů" by určitě ti suchaři potřebovali....80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další atraktivní pohled na život Jindřicha VIII., přičemž se jedná o více než tříhodinový sestřih Tudorovců (samozřejmě to tak není, ale úplně klidně se to tak dá brát) a asi nepřekvapí, když řeknu, že stopáž ani v nejmenším nenudí. Jednak je to dáno samotnou historickou látkou, jednak vynikajícím scénářem tvůrce Koruny Petera Morgana a jednak fenomenálním hereckým koncertem všech zúčastněných - mohou mít jen naprosto mrňavou roli, přesto zanechají dojem - taky aby ne, jsou tu David Suchet, Charles Dance, Derek Jacobi, Sean Bean nebo Emily Blunt a samozřejmě taky úžasná HBC a naprosto typově přesný Ray Winstone jako Jindřich VIII. Parádní historická záležitost, která se neplácá jen ve strhujících dialozích - občas tady teče i krev. Výsledek je opravdu skvělý a do těch tří hodin se vešlo skutečně opravdu vše podstatné, není si tedy nač stěžovat. 80 %. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Lee Sheward soutěžil o britskou cenu RTS Television v kategorii nejlepší vizuální efekty. (Terva)
  • Snímek vyhrál cenu Emmy v kategorii nejlepší TV film/minisérie. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno