Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když se dají dva dohromady, nikdy v tom nejedou sami. Vždycky sebou, aby se tak řeklo, vlečou "břímě minulosti": své bývalé, své přátele, přátele svých přátel... Ani Steve a Susan nejsou žádnou výjimkou: je tu Susanin "ex" Patrick, je tu Stevova "ex" Jane, jsou tu Susanina nejlepší kamarádka Sally a Stevův nejlepší kamarád Jeff... Je tu samozřejmě ještě mnoho jiných, ale těchto šest k sobě patří téměř neodmyslitelně. Jejich životy se prolínají, jejich cesty se kříží. Navštěvují stejné hospody, dívají se na stejnou televizi, diskutují o stejných problémech, řeší podobné průšvihy... Momentálně třeba zrovna ten, jak přesvědčit Jane, že mezi ní a Stevem je už opravdu a definitivně konec, když zatím každý jejich takzvaný rozchod skončil zcela spolehlivě v posteli... Prozatím osmadvacetidílná britská obdoba Přátel či Sexu ve městě - neboli sitcom, hovořící maximálně upřímně, otevřeně a hlavně vtipně o věcech, jimiž žije dnešní - aby se tak řeklo - začínající střední generace. Všem jeho hrdinům je něco kolem třiceti, všichni mají za sebou dost životních zkušeností s láskou, sexem i přátelstvím a všichni jsou odhodláni vytěžit ze života maximum. Mimořádně úspěšný seriálek získal Stříbrnou růži na festivalu v Montreux a byl prodán do více než dvaceti zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

HAL 

všechny recenze uživatele

Každé jednotlivé slovo, které ty postavy pronesly, bylo jako deseticentimetrový hřebík zarývající se mi do hlavy pod údery dvoukilového kladiva z kalené oceli. Skoro ani ten první díl jsem nedokázal dojet do konce, aspoň tedy díky za to že na závěr tam jeden docela snesitelný humot přecejen byl. Ale pořád je to hnůj s odpornými charaktery, navíc s výpravou jak z laciné telenovely. 3/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Potenciál Párovania siahal až niekam ku Priateľom, ale to by sa nesmel sústrediť len na jednu tému sex a musel by ponúknuť aj nie čo viac. Všetko sa týka len pohlavného života a nie vždy to je vtipné, hlavne, že postavy zažívajú prerody z hetero na homo a späť. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Perhaps, perhaps, perhaps jeden z nejpříjemnějších britcomů, které jsem měl to štěstí vidět. Poměrně provařený model Přátel a Sexu ve městě je oživován zejména velice nápaditým scénářem z pera Stevena Moffeta, který se neustále předhání v chytřejších a vtipnějších způsobech, jak vyprávět jednoduché příběhy. Možná vůbec nejzajímavějí na Couplingu je fakt, že kvalita jednotlivých dílů si opravdu nejen drží pěkně vysokou kvalitu, ale postupně tuhle laťku zvyšuje. Pak jsou tu samozřejmě charizmatičtí britští herci (možná nejlepší je velice subtilně zahraný Patrick Bena Milese, ale postupem času si oblíbíte všechny, snad kromě Jeffa, který patří k tomu typu postav, které buď milujete nebo nenávidíte), chytrý i velice nechytrý a místy skoro nebritský humor a ... No na zbytek se už podívejte sami, stojí to za to! 80% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

CHvilku mi to trvalo, ale nakonec jsem tomuhle seriálu přišel zatraceně na chuť. V jeden den jsem si dal asi 8 dílů a stále jsem neměl dost. Sice je tady hodně znát inspirace ostatními seriály, především famózními Přáteli, jenomže Coupling je místy trochu jiný. A ano, britský. Čili jiný humor a pro mě nová porce zábavy. Jack Davenport ruluje. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

No tak prvú sériu mám za sebou :) Vynikajúci seriál, plný humoru a tá britská angličtina je úžasná. Pri každom diele som sa parádne bavil, v podstate to nemalo žiadne hluché miesta ako niektoré (aj dobré) seriály sem-tam mávajú. A určite tomu dopomohol aj počet dielov, ktorých bolo iba 6. Už sa teším na ďalšie série, zatiaľ 99%. [--] Druhá séria je už tiež za mnou. Možno bola o chlp slabšia ako prvá ale zato tu bol pre mňa zatiaľ najlepší diel - Muž s dvomi nohami - hneď prvý diel tejto série. Hodnotenie stále vysoké 95%. [--] Tretia séria, no opäť bola o ďalší chlp slabšia ako predchádzajúca ale stále si tento seriál u mňa drží úroveň veľmi vysoko. [--] Štvrtá séria, tak to bolo sklamanie. Už to bolo priveľmi "prepárované" a vtipných vtipov jednoducho ubudlo. A kde bol sakra Jeff?!?!?! Táto geniálna postava sa úplne vytratila, i keď v poslednom diele sa opäť objavil (či objavila?) ale ani to túto sériu nezachránilo. A ani jeho náhrada ku kvalite seriálu nepridala. Škoda, škoda, škoda...za štvrtú sériu musím hodnotenie znížiť ale nie veľmi pretože ten zbytok bol proste zábavný, ak bolo treba aj dramatický, či smutný a to všetko servírované vždy v ten správny čas a v správnom množstve :) Takže 90% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • Scenárista Steven Moffat použil při vyprávění příběhu řadu stylů a technik, jako např. rozdělenou obrazovku a nelineární vyprávění, které byly v sitcomech netradiční. Epizoda Dívka s dvěma prsy (2000), jejíž polovina byla v hebrejštině, se ukázala být natolik populární, že producenti zařadili obdobný styl vyprávění do každé série. V epizodě Každý zvlášť (2002) tak bylo třeba použito rozdělení obrazovky, takže divák mohl souběžně sledovat, co po rozchodu prožívají Steve a Susan. (PenelopaW)
  • Ačkoli některé scény se nenatáčely před živým publikem (například exteriéry a "nahé" scény), pořízené záběry byly puštěné živému publiku, a tak je smích při nich opravdový. To může být ovšem českému diváku jedno, protože u nás bylo Párování vysíláno bez původní zvukové stopy smíchu. (Tom Riddle)
  • Susan se při příchodu na scénu často omlouvá, že jde pozdě. To je opět osobní žertík Stevena Moffata, který tak škádlí svou manželku Sue, která prý chodí pozdě docela pravidelně. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama