Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Na tomhle kultovním boxerském filmu oceňuji zejména tři věci : zde ještě dobré herectví Sylvestra Stalloneho + jeho schopnost napsta dobrý příběh + netypický konec (očekávala jsem, že podle zaběhnutého klišé hlavní hrdina rozhodující zápas vyhraje a čekalo mě velmi milé překvapení v podobě realistického konce, kdy vyhrál šampion). Jediné co bych vytkla, je kamera - nějak mi prostě nesedne tenhle styl sedmdesátých let. Jsem asi divák trochu rozmazlený současnými filmy s "čistou, vymydlenou" kamerou. A pak mi přijde trochu přetažený ústřední hudební glorifikující motiv. Ale jinak se Rocky I moc povedl a právem je to dnes taky klasika. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádka v sedmdesátkově špinavých městských kulisách a ultimátní feel good movie, v němž nejsympatičtější filmový outsider z ulice získá lásku, odemkne vlastní talent a vybojuje si v boxerském ringu svůj americký sen, zatímco jeho duchovní otec a představitel, jakýsi nýmand s podivným jménem Sylvester Stallone, se díky tomu ve skutečném světě stane přes noc hollywoodskou superstar. Rocky je Sly a Sly je Rocky a kdo u nejkatarznějšího konce všech dob nebrečel jako želva, neaplaudoval nebo nevyskočil a neboxoval do vzduchu, ten předchozích 115 minut buď prochrápal nebo nemá srdce. Boj sám se sebou, problematický vztah s otcovským trenérem Mickem i nejlepším kámošem a buranátorem Pauliem, romantická linka s ultraplachou Adrian… a neskutečně strhující a dojemná hudba Billa Contiho. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Naivní příběh o splnění velkého amerického snu není Rockyho hlavním problémem. Naopak i přes svou prostoduchost působí velmi uvěřitelně. Problém je v celkovém podání, které startuje už s poněkud nedotaženými pisatelskými schopnostmi Sylvestera Stallonea a dále pokračuje přes režii až k hereckým výkonům. První polovina je absolutně (!) zbytečná, snaha o psychologizaci postav vychází díky nulové režijní invenci vniveč a nudné zívání je nevyhnutelné. V druhé polovině si děj i tempo našlápne ke slibnějšímu potenciálu, jenž je však opět zahozen díky neustálému omílání vět o malém bezvýznamném člověku, kterému byla nabídnuta životní šance (stačilo to říct jednou!). Závěrečný zápas pak nikterak nepřekvapí nejen výsledkem, ale i suchým dojmem z použité formy. Chtěl bych nostalgicky přivřít oči, ale z nějakého důvodu to prostě nejde ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Využil jsem kino MAT projekce a šance vidět svoji oblíbenou klasiku alespoň v mini sále na plátně. Nadčasová a určující underdog story přebíjí všechny další sequely a variace především skromností, jak je civilní a upřímně milá, přičemž skvěle zachycuje 70’s městskou workin’ class mizérii, drsné časy ve Philadelphii (koliduje s érou hokejových hrubiánů) a bokem budí takový ten sportovní vlastenecký duch v "jeden za všechny". Plus prostě klíčem muzika a Stalloneho dobrácký blbečkovský charisma. (2011) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone se předvedl svým scénářem jako schopný pisatel, bohužel už to ale nikdy nedokázal zopakovat. Jeho herectví v tomhle filmu opět stojí a padá s minimálním výrazivem, ale tady to ještě nebylo okoukané a vlastně to k té jeho roli i docela přesně sedělo (na rozdíl od mnoha pozdějších rolí snad s výjimkou Cliffhangera). Hold, Stallone si nasadil laťku až příliš vysoko a pak už ji jednou provždy jenom shazoval, ale přeskočit ji nedokázal ani omylem. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • Všechny lokace, kde se natáčelo, nalezneme buď přímo ve Philadelphii nebo v Los Angeles. Dům Rockyho (Sylvester Stallone) a Adrian (Talia Shire), exteriéry Mickovy (Burgess Meredith) tělocvičny, Andy's Bar či slavné Rockyho schody jsou ve Philadelphii. Scény z kluziště a interiéry Mickovy tělocvičny jsou vytvořeny v LA. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama