Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

alsha 

všechny recenze uživatele

Pohodový hi-tech movie na kterém je nejlepší soundtrack s našlapnutýma věcma od Prodigy, Orbital a pod. Matthew Lillard tu předvádí dalšího výstředního ichtyla. Jenom ten český název je opět příkladem toho, jak distributor může (ne)rozumět filmům. No patrně si nebyl jistý pravopisnou verzí slova hekři... ()

Scorn_ 

všechny recenze uživatele

Naproste blaboly o tom, co je to vlastne hackerstvi pobavily. Kdyz se internet a data prezentuje jako 3D ala Matrix svitici panely...ne proste, to jsou devadesatky. Dokoukat se dalo, i kdyz ke konci uz jen tak letmo. Cist si do toho obrazkovou knihu se doporucuje. Nebo lakovat si nehty. Nebo pospavat. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Existujou horší věci než smrt. Můžu je zařídit." To bývaly časy, kdy si hackeři vystačili s magneťákem a disketou 3.5" s neuvěřitelnou kapacitou 1.44 MB. Ty doby si dobře pamatuju, takže nebudu k tomuto snímku zdaleka tak kritický, jako současní hackeři. Mě totiž celkem bavilo, že se tady nenápadně šťouchlo do Velkého bratra, támhle zase do korporací, přimíchalo se trochu ropy do oceánu a zazněla přitom nejedna sexuální hláška. Ve finále to sice žádný zázrak nebyl, ale bylo to svižné, bylo komu fandit, úvodní soud s dítětem mě rozsekal a pobavila mě i agentská hláška o tom, že podezřelý má od maminky zaracha. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Solidne zachyceny pribeh mladych hackeru, kteri jsou nuceni celit nepravdivym obvinenim, jez na ne byli zamerne hozeny. Atmosfera skoly a nelehkeho dospivani generace konce minuleho stoleti je podana zajimave a rozhodne si nemyslim, ze nudne. Problem, jak pro koho, se jevi v prazvlastni vizualni strance, coz je IMHO skoda, a velmi prumernych hercich mimo (Angelia Jolie), ale pod 55% bych nesel. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Vážný kandidát na prvneství v katergorii film, který za poslední čtvrt století zestárl nejvíce. Jedno mu musím ale přiznat, možná jde o první film, ve kterém se objevil náznak VR technologie, která není masově rozšířena ani dnes. Jinak je v něm ale vše naprosto špatně, banální a nezábavná zápletka většinově odehraná herci bez špetky talentu, kteří se z většiny snaží chovat děsně cool, leč působí naprosto nekoukatelně trapně. Opět jsem se utvrdil v tom, že známý britský kritik, Mark Kermode, jehož podcasty jsem začal před nedávnem poslouchat, a který mě na tento film nalákal, má v některých případech velmi prazvláštní vkus. 2/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie a Johny Lee Miller se vzali těsně před natáčením tohoto filmu, po čtyřech letech se rozvedli. (Pumiiix)
  • V rámci propagace filmu byly založeny reklamní a zábavné internetové stránky z názvem "Internet Liberation Front". (Terva)
  • Jméno postavy Emmanuel Goldstein je reálná přezdívka redaktora a spoluzakladatele hackerského časopisu "2600: The Hacker Quarterly" (reálné jméno Eric Corley), který byl konzultantem filmu. Přezdívka je převzata z antiutopického románu George Orwella "1984", kde Goldstein, bývalý vůdce revoluce, vytvořil tajné bratrství pro boj s mocnou stranou, jejímž členem původně byl. Předobrazem Goldsteina byl Lev Trockij, konkurent Stalina. (Aelita)

Reklama

Reklama