Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Geek movie z počítačové doby kamenné. Provedení je poplatné době vzniku, párkrát jsem si vzpomněl na diskopříběh. ANgleina mi ze začátku připadala jak chlap, a věřte-nevěřte, kvůli ní jsem si to nepustil. Jendoduchý příběh o hackeech z 90. let, kteří se dostali do maléru a společnými silami bojovali proti jendomu parchantovi. Pro koho je film určen? Pro nostalgické geeky a zvědavce, které zajímají Angelininy začátky. # příběh 5 | hudba 5 (často chyběla) | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já jsem antitalent na počítače a tak jen čumim, co uměj. Úvodní sekvence " ovládnutí televizního programu " je geniální. Jak by asi vypadala televize ovládaná hackery ? Když se ve filmu poprvé oběvuje Angelina Jolie, málem jsem ji nepoznal, je tu strašně mladá. CITÁT - Jo a máme na střeše bazén, schody jsou tamhle............ Ve filmu také zazní citát Ozzyho Osbourna - Ze všech věcí, které jsem ztratil mi nejvíce shází vlastní duch......... Po počáteční přehlídce umu několika hackerů se konečně hlavní hrdinové poznávají a začne souboj. Vetřelec a Kyselina se konečně potkají. Soutěž o otroctví nebo lásku může začít. Hlavním cílem je Richard Gill, šéf instituce potírání hackerství. CITÁT - Počítače nikdy nelžou.......... Na scénu přichází ale horší protivník a situace začíná houstnout, půjde i o život. Povedený, napínavý příběh z pěknou hudbou ( Simon Boswell ) a Angelinou Jolie. CITÁT - Já mám takový pocit, jako bych byl BŮH.......... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Existujou horší věci než smrt. Můžu je zařídit." To bývaly časy, kdy si hackeři vystačili s magneťákem a disketou 3.5" s neuvěřitelnou kapacitou 1.44 MB. Ty doby si dobře pamatuju, takže nebudu k tomuto snímku zdaleka tak kritický, jako současní hackeři. Mě totiž celkem bavilo, že se tady nenápadně šťouchlo do Velkého bratra, támhle zase do korporací, přimíchalo se trochu ropy do oceánu a zazněla přitom nejedna sexuální hláška. Ve finále to sice žádný zázrak nebyl, ale bylo to svižné, bylo komu fandit, úvodní soud s dítětem mě rozsekal a pobavila mě i agentská hláška o tom, že podezřelý má od maminky zaracha. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +moje oblíbená hudba 90tých let -Angelina se mi nikdy nelibila, natož tady, zhruba po půhodině začal film nudit/// Dnes film působí hodně úsměvně, ale dokážu si představit, že v době vzniku tomu mohl někdo uvěřit. Je zde pár dobrých momentů, ale ty bohužel nevyváží pomalé tempo snímku. Někdy je to opravdu zdlouhavé. Na druhou stranu to symbolické zahořet a spálit tu je. Prostě občas to mělo jiskru./// Celkem 44%/// ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podivnej film, kterej nemá hlavu ani patu. Angelinu Jolie zrovna nijak nezbožňuju, ale většinou se na ni aspoň dá koukat. Tady vypadá jak její fotr v Půlnočnim kovbojovi. Jediný, co tady můžu opravdu pochválit, je soundtrack (Prodigy, Leftfield a další...). Asi jenom díky tý hudbě to nebyl úplnej průser. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie a Johny Lee Miller se vzali těsně před natáčením tohoto filmu, po čtyřech letech se rozvedli. (Pumiiix)
  • V rámci propagace filmu byly založeny reklamní a zábavné internetové stránky z názvem "Internet Liberation Front". (Terva)
  • Fráze "Ze všech věcí, které jsem ztratil, mi nejvíce schází vlastní duch" je citátem Ozzyho Osbourna. (Terva)

Reklama

Reklama