Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Těžká schíza. Nevlastní matka Liliany se pod tíhou nápadů nezladatelné puberťačky a jejího poněkud labilního otce zbláznila a začala si hrát na Čachtickou paní. K tomu jí dopomáhalo zrcadlo a nemluvný bratr. Trpaslíci nebyli malý, princ byl trouba a Sněhurka škaredý frocek. Nudné a zoufale ubohé. Ani ty masky mne moc nenadchly. Za mne jedna ze soucitu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejstrašidelnější scénou byl bezesporu úvodní porod, jinak se o horor rozhodně nejedná. Sigourney se role zlé královny zhostila dobře, na démonickou Charlize Theron v novější verzi ale nemá. Ostatní herci neměli čím zaujmout, snad jenom pan Táborský ;). Solidní pokus o inovaci jedné z nejznámějších pohádek. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zhruba polovinu filmu se jakž takž scénář drží původní pohádky bří Grimmů. Pak režiser zkouší inovovat. Jenomže je to celé takové nijaké. Jako by se Michael Cohn zalekl. Nenatočil ani pohádku, ani horor a ani dostatečně upravenou verzi. Vizualně zajímavý snímek s dobrou kamerou, který je utopený v záplavě obyčejných záběrů. Snad nejzajímavějším momentem byla kreace Sigourney Weaverové za stařenu s jablkem (viz plakát nahoře nalevo). Jinak nuda a nijakost. Po technické stránce si film zaslouží lepší hodnocení. Bohužel za promarněnou příležitost dávam 30%. ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že i lepší 3. Mám rád, když klasická pohádka jde pojmout i z té druhé (a podstatně temnější) stránky. Je pravda, že tento příběh může nabízet mnohem více, než jen skupinu banditů a zvrhlou čarodějnici Sigourney Weaver. Každopádně si myslím, že armosféru to má dobrou. Na horor možná nedostačující, ale na temnou pohádku více než přívětivou. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Za měsíc se mi sice narodí neteř Liliana, ale tuhle pohádku o jmenovkyni jí určitě pouštět nebudu:-D Božská verze, pokus najít realističtější verzi příběhu. Miluju, když se hledaj realističtější verze. Svět neni černobílej, Sněhurka miluje trpaslíka, kterej má tak 180 centimetrů a je zatraceně pěknej a tak podobně:-D...Jo, nejlepší vezre Sněhurky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)

Reklama

Reklama