Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Gottfried 

všechny recenze uživatele

Hlaska filmu - Slecna: "Vas priatel (Spock) je nejaky divny..." Kirk (bez mihnutia oka): "Viete, v mladosti mal problemy s LDS" ()

Goodmen 

všechny recenze uživatele

Pro mě vůbec jeden z nejlepších dílů. Cestování v čase, plno hlášek (opět skvělý McCoy v nemocnici, kamenný Spock ve 20. století, skvělý Chekov i Scotty a samozřejmě i Kirk), akce a to vše i s poselstvím. ()

Klemi 

všechny recenze uživatele

Klasický Star Trek, jeden z nejlepších dílů s kapitánem Kirkem. Ku cti je mu poměrně originální příběh a místy komické scény (Čechov na Sanfranciské křižovatce: "Chlédame nukleárny lódě"). ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou tohoto dílu jsou všudypřítomný sarkastický až černý humor a jednoduchý přímočarý příběh. ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Hodnocení čtvrtého filmu je trochu oříšek. Pokud bych jej bral jako nezávislý počin (nebo nikdy neviděl seriál a ostatní filmy), pak se jedná o povedené sci-fi s lehkým nádechem komedie a sebereflexe 20. století. Problém ale je, že tento film je pokračovatelem dlouhého příběhu posádky Enterprise a jako takový pro mne naprosto neuspěl a nezapadá mi do příběhové linie. Je zde málo Star Treku a příliš mnoho komedie, proto pouze 3*. ()

Werick 

všechny recenze uživatele

Pravě kvůli velrybám dávám menší hodnocení nwm to se spíš mělo dát do jedné epizody než do filmu. Ale Spock byl vybornej :-) ()

kolacky 

všechny recenze uživatele

Úžasné jako knížka a úžasné jako film. Tentokrát žádné vesmírné extravagance, ale poctivá matička Země - v ohrožení, jak jinak, a naši staří dobří... posádka ji zachrání, tak jako zachránila spoustu jiných světů. Moc jsem si to užila. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pokud není Cesta domů tím nejlepším z prvních čtyř Star Trek filmů, rozhodně je tím nejzábavnějším. Galaxii ohrožuje nová hrozba - kulovitá sonda, která vysílá neznámé signály, které vysávájí energii a vypařují vodu z oceánů. Posádka zničené Enterprise zjistí,že oním signálem je zpěv velryb, ovšem velryby jsou již vyhynulé a tak jim nemá, kdo odpovědět. Z toho důvodu se Kirk, Spock, Scotty, Uhura, McCoy, Sulu a Čekov vydávají na cestu časem do roku 1986 s cílem získat párek velryb a dopravit je zpátky do budoucnosti (tedy jejich současnosti)...No ona tajemná sonda mi až moc připomínala hrozbu z prvního filmu, ale cesta časem to už bylo jiné kafe, konfontace Kirka a spol. s 20. stoletím prakticky nemá chybu, především hlášky doktora McCoye v nemocnici jsou obzvlášť povedené a Katherine Hicks jako "velrybářka" Gillian je příjemným rozšířením původního obsazení. Cesta domů je tak opravdu zdařilá startrekovská komedie, kde člověku ani příliš nevadí jasné ekologické poselství. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jedno z tých lepších pokračovaní Star Treku, v ktorom odznelo naozaj dosť kvalitných hlášok. Film bol obohatený o motív cestovania v čase, ktorý bol skvelo doplnený vizuálom a réžiou Leonarda Nimoya. Čo je na Star Trek film dosť netypické, tak tam prevládal aj ekologický motív. Mne osobne sa ale viac páčil Khanov hnev, ktorý bol viac "startrekovský". 75 % ()

Amarus 

všechny recenze uživatele

Komentář plný pobožnosti! ---- Ježíši Kriste. Ježíši Kriste, už nikdy více. Jednoho Shatnera na odstřel, Kirka hned za ním, ó bože, tak trapné, tak ponižující, tak smutné, tak hloupé, že by jeden plakal. Za nejlepší a snad i nejsmysluplnější komediální výstupy si trumfnu označit Kostru v nemocnici a Čechovovo "zajetí". Šmarjá, celou prostřední většinu filmu mohli vynechat, aniž by komu způsobili újmu na duševním zdraví, nebo možná právě proto. ---- Hicksové nevěřím ani nos mezi očima, Nicholsová nedostala mnoho prostoru a více mne zaujal upgrade na Zoe Saldanu, pročež výkon, ač půvabné, Nichelle hodnotím coby ucházející. Kelley, Nimoy a konfrontace mezi jejich postavami jsou perfektní. Doohan coby typicky nadšený Scotty, Takei a Koenig - božínku, kdo by si stěžoval na takové herce? Paráda. Ovšem ten děj, prokristapána, ten děj! Leonarde, jak jsi to mohl dopustit? ---- Uniká mi smysl LSD okénka během první cesty časem. ---- Do očí bijící nesmysly způsobují fyzickou bolest. U sci-fi nečekám dodržování fyzikálních zákonů a ohled na fakty, jezuskote, ještě aby. Ale vyčíst, že je odčerpávána energie jaderného reaktoru, z pohledu na lodní radar... to je... to je prosím krásná příležitost k necivilizovaným skřekům. ---- "The doctor gave me a pill and I grew a new kidney! ()

Lina 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Cestu domů hodně oceňují kvůli příběhu i kvůli humoru. Proč ne. Jde o celkem svižnou jízdu, jen ten vtip se dostal úplně jinam, než býval. Jako kdyby tentokrát upadl kus scénáře autorům Červeného trpaslíka. Když se Kirk se Spockem na autobusové zastávce baví o tom, jak najít cestu k velrybám, zdálo se mi, že tam místo nich stojí Dave a Rimmer. A když jsem se pak dívala na Chekova, jak se vyptává policisty na nukleární lodě, měla zas pocit, že vidím Kocoura. Veselé i dobrodružné to určitě bylo, jenom nostalgie k původnímu pojetí Treku šla tak trochu do háje. ()

the_doctor 

všechny recenze uživatele

muj osobne nejoblibenejsi Trek film. Neni v nem Enterprise, ale skvely klingonsky Dravec a cele je to takove odlehcene a zabavne. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Minulý díl nabídl pohled na obnovení komplexního ekosystému, hrdinové se potýkali z některými rannými stádiemi evoluce, nyní se musí vrátit domů a pak ještě dál do doby, která je pro lidi vlastní dobou barbarství. Příběh je podobný jako ve Star Trek Motion Picture, ale tentokrát se vrátí jiná sonda, která nesla na své palubě písně velryb. Vesmírné inteligence se neptají po úspěších člověka (jako v 79), ale spíše "nepřímo" oslovují jeho neúspěchy. Je zapotřebí se vrátit zpátky v čase a pro přítomnost zachránit nezachranitelné. A tak se hrdinové Hvězných cest vydávají utkat se z velrybáři 20. století, kteří pomalu a jistě připravuji Zemi o jedny z nejúžasnějších živočichů, kteří na ní kdy existovali. Nutnost faktu cestovat v čase, která je možná jenom v imaginativních příbězích, upozorňuje, že spolehát se na zázrak, že přiletí kapitán Kirk a zachrání budoucnost země od současné devastace, není zrovna nejlepší strategie, i když zůstává jako skrytá tužba po lepší budoucnosti. ()

schwejk 

všechny recenze uživatele

Fantastické - nejlepší Star Trek všech dob!!! Herci, zápletka, hlášky, tempo i závěr - nemá to chybu. Kdykoli to vidím, tak umírám smíchy při scénách v nemocnici - Bonesovy hlášky jsou prostě "da best"! ()

Reklama

Reklama