Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Už u třetího dílu Zuckerové naznačili, že jsou schopni snížit se i k těm nejspodnějším záchodovým fórkům, přesto ale mají v zásobě velkou hromadu těch dobrých. Ve čtvrtém díle je situace velmi podobná, až na to, že ubohé vtípky se těm kvalitním již kvantitativně vyrovnají. Opravdu se netěším na pátý díl, jestli tento trend bude pokračovat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

David Zucker má parodie v malíčku, ale ani zdaleka neumí divákovi naservírovat parodii ve správném poměru. Znamená to tedy, že on čistě jednotlivé filmy mechanicky paroduje, aniž by tvůrce oněch parodovaných kousků za jejich díla tahal za uši tak, jak to dělali v předchozích filmech bratři Wayansovi, kteří parodovaným scénám slavných filmů dokázali vtisknout nový rozměr pro lepší uchopení podstaty jednotlivých scén. Tohle prostě Zucker neumí a jeho korektnost mě nikdy moc nebavila. Je tu snaha posunout tuhle upadající sérii lepším směrem, ale Zuckerovi se to s jeho přístupem prostě nemohlo nikdy podařit. ()

Reklama

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není žádná parodie - to je filmařsky splaškový plagiát, který si posbíral scény z několika nedávných blockbusterů a vytvořil z nich zapáchající kopku, nazývanou některými odvážnými film. Vtipné hlody jsou maximálně dva, jinak Scary Movie 4 budí spíš jen výsměch tím, jak mizerně je TO celé natočené a jak retardovaný scénář TO má. Sargofág se jmenovkou "filmová parodie" byl zaházen tunami hlíny. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tento film je jako chachar, kterýmu ulítla v průvanu čepice a ofouklo ho. Neštěstí totiž nepřinášejí poničená zrcadla, ale poničené mozky. Na SM4 se jich podílelo až moc. Musí se ale nechat, že režisér Zucker je vážně všeuměl a daří se mu zachovat atmosféru parodovaných filmů. Pan Zucker anekdoty očividně rád. Vzít si rolničky a šaškovskou čepici, klidně by mohl založit klaunský cech. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Začátek fakt velká sranda. Jak si splete prášky na spaní s Viagrou, nebo parodie na Zkrocenou horu mě prostě zase pobavila. Pak mě trochu vadili ty Sci-Fi blbosti, ale celkový dojem zase skvělý. Vy mě asi ukamenujete, ale já bych klidně uvítal ještě další díly... No jo, tak uznávám, že už by to bylo příliš, bude mi stačit pětka, to bude takový bonus, už se těším a doufám, že se jim to povede... :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je téměř na konci scéna, kde jde hlavní hrdina Tom (Craig Bierko) do talk-show k Oprah (Debra Wilson) a předvede tam značně bláznivé chování, kdy skáče po křeslech, roztrhne matraci, začne Oprah sahat pod sukni a tak podobně. Jedná se o scénu, která paroduje jednu skutečnou epizodu Oprah show (od r. 1986), ve které Tom Cruise obhajoval scientologii a předvedl podobně excesivní chování. (Mimesis)
  • Scéna, kdy prezident Spojených států (Leslie Nielsen) poslouchá příběh o kachničce a následně se dozví o útoku mimozemšťanů, je parodií na amerického prezidenta George W. Bushe, který se o teroristických útocích 11. září 2001 údajně dozvěděl, když byl na golfu. (orkadimenza)

Reklama

Reklama