Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byung-doo (In-seong Jo ) je gangster, pre ktorého je najdôležitejšie, aby jeho chorá matka a mladší súrodenci boli riadne zaopatrení. Vo svojich 29 rokoch, hoci už má svojich podriadených, stále je na najnižšom stupni v rebríčku hierarchii soulskej mafie. Jeho rodina sa práve ocitá v ťažkej finančnej kríze a životnej tiesni. Byung-doo sa preto rozhodne podstúpiť neľahkú úlohu, odstrániť zo scény prokurátora Parka, ktorý spôsobuje prezidentovi Organizácie Hwangovi (Ho-jin Chun ) veľké problémy. Jeho priateľ zo študentských čias, Min-ho (Min Nam-koong), je začínajúci režisér, ktorý píše scénar o mafii. Pre jeho nereálnosť je neustále u producentov zamietnutý, a tak vyhľadá dávneho spolužiaka. Byung-doo ho zoznamuje s reálnym gangsterským životom a Min-ho nakrúti film, ktorý sa stane návštevníckym hitom. Avšak film je natoľko realistický, že použitá scéna o zavraždení prokurátora Parka vzbudí oprávnené podozrenia. Je zjavné, že niekto sa dopustil fatálnej chyby... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektná juhokórejská gangsterská dráma. Má skvelý príbeh o menšom gangsterovi, ktorý síce má na starosť niekoľkých podriadených, no od svojho šéfa je zanedbávaný a tak má finančné problémy, ale keď pomôže veľmi vplyvnému mafiánovi s odstránením prokurátora, pomôže mu dostať sa až na vrchol a tak sa mu začne dariť skvelo v práci a aj v osobnom živote, ale všetko dobré sa raz skončí a jedno zlé rozhodnutie ho dostane do nečakaných a ťažkých problémov. Spracovanie je vynikajúce, film si ma získal už od prvého záberu a aj napriek tomu, že dej plynie spočiatku pomerne pomaly, čo ale nie je nič prekvapivé, postup v rebríčku mafie nemôže byť rýchly, je to celý čas výborné a hlavný hrdina robí samú špinavú robotu, ale v druhej polovici sa to už zmení, špinavú robotu za neho robia ostatní a on si žije dobre, ale v poslednej tretine sa už dej posunie úplne iným smerom, hlavnému hrdinovi už ide o všetko a film získa skvelú dynamiku. Ale je úplne jedno, v akej fáze sa práve film odohráva, celý scenár je prvotriedny, tu nemám absolútne čo vytknúť. Veľmi spokojný som aj s akciou, opäť je tu niekoľko klasických kórejských gangsterských súbojov, takže desiatky protivníkov vo veľkej hromadnej bitke, ale tu to rozhodne patrí medzi to lepšie, sú dobre natočené a správne drsné, často sa používajú nože a basebalky, ale najväčšiu pochvalu si aj tak zaslúži perfektná pešia naháňačka s policajtmi v kníhkupectve alebo skvelá situácia na diskotéke s perfektným výberom hudby. Herecké obsadenie je výborné, charizmstický Jo In-seong v hlavnej úlohe, Jin Goo ako jeho hlavný podriadený, príjemná Lee Bo-Young a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú špičkové, tu nemám čo kritizovať. Vynikajúci film, A Dirty carnival je jeden z najlepších juhokórejských filmov a zároveň najlepší mafiánsky film, aký som kedy videl. 88% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film, ktory nasleduje klasicku gangsterku schemu o tom, ako sa radovy gangster postupne splha rebrickom nahor. Nieje natom nic zle, je to proste namet, ktory pri dobrom spracovani vzdy chyti, zaujme. A Korejci, ti vedia ako do klasickej osnovy zapliest nieco originalne. A treba zatlieskat, aj v tomto pripade sa im to naozaj podarilo. Je tam presne to, co v takomto filma ma byt - vojna gangov, vydieranie, vrazdy, zrady - a je to cele prepletene jednym naozaj originalnym napadom, ktory nielenze z filmu robi nieco vynimocne, ale zaroven sa sakramentsky hodi do gangsterskeho zanru. Vo filme nechyba, tipicky korejska, emotivna vlozka a zaverecny epilog so mnou riadne zavybroval :). A preco teda nedavam plne hodnotenie? Pretoze mi tu chybala taka ta gangsterska tvrdost. Proste riadne drzky, ktore by ma po celu stopaz nenechali na pochybach, ze su to skutocny gangstri. Niektory herci mi tu proste nesadli, neposobili na mna tym spravnym, mafianskym dojmom. Samotne hercke vykony su ale viac nez slusne. Trochu sikovnejsi casting a bol by to plny pocet. (8.5/10) ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád - krutá rasa! To taliánští mafiáni se někde v kuchyni za bublání boloňské omáčky hezky čistě odstřelí, nebo si elegantně proříznou hrdla na veřejném záchodku, my se tady, pěkně prosím, fackujeme a v Koreji se jednoduše umlátí klackama, nejlépe v bahně, jak vánoční kapři... Tolik na úvod, jinak bych snímku dala pracovní název "I mistr gangster se někdy utne", ale vlastně by se tak mohl jmenovat každý takto žánrově vyhraněný film, neboť gangsterská curriculum vitae se velmi nápadně podobají, jen relax po práci se mění podle nátury té které země. Tak v Koreji například si po namáhavé vyvražďovačce jdou odfrknout do karaoke klubu, kde procítěným zpěvem uleví své černé duši, nebo polonazí, s tangama na hlavě, vypustí páru při tanci. Také zde mají mnohem skromnější cíle, pochopila jsem, že nejvyšší metou členů místních gangů je najít si bydlení, chudáci... Ale teď vážně - přes mé veškeré zlehčování výše jsem se nenudila ani minutu přesto, že průřezy jepičím životem mafiána jsou v podstatě neměnné, liší se jen priority, míry zrady a hloubky výčitek - "Jaké to je, bodnout? Je to na hovno"... "Dirty Carnival" nabízí to nejlepší z žánru a k bezchybné zvukové složce přihazuje skvělý mix hudby podle situací, časem poznáte i s přivřenými víčky, že v romantických pasážích (nejslabšímu článku filmu, mimochodem) zní jímavé smyčce, při obchodních jednáních veselá skočná, při akci rejdovák, ve vážných momentech vznosný waltz a v uvolněných chvílích francouzský akordeon - a všechno to dohromady úžasně ladí! A to nemluvím o originální zápletce, přesné kameře bez příkras a poctivých hereckých výkonech, z nichž nejvíc zaujal korejský Tom Hardy - Jin Ku. A ani můj smysl pro zadostiučinění nepřišel zkrátka, protože ten, co přežil, do smrti smrťoucí veselej nebude, jak praví klasik ...:-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ha Yu .. Ano, fikce bude pořád jen fikcí. Moderní korejská gangsterka, jež možná nezachutná všem staromilcům, kteří vyznávají drsnou školu hollywoodské nové vlny, ale pod typickým východník kabátkem (kdy se na každém setkání zpívá karaoke apod.) se skrývá velice ryzí příběh, který si od velikánu žánru bere opravdu hodně. Drsný, podrazácký a nečistý je i tento příběh, to se nebojte. Úpadek gangsterského řemesla, dostal Byung-du do nezáviděnihodné situace, pročež vsadil všechno na jednu kartu a po dlouhém strádání na dně se vydal ke strmému vzestupu. O úpadku svědčí i paralelní linka, kde sledujeme nezájem producenta o další gangsterský scénář mladého tvůrce, který se pro inspiraci vydá na ulici a sbírá příběhy, aby byl jeho příběh co nejrealističtější. Pro oba, gangstera i režiséra, se toto spojení stane osudovým. Scénárista a režisér Ha Yu vytvořil poutavý film s perfektním technickým provedením, důrazem na ruční bitky (které má evidentně v oblibě, stačí vzpomenout na Maljukgeori janhoksa), bezskrupulní jednání a pozvolně gradované vyprávění. 85%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Je to hezký, když ve filmu všechno funguje tak, jak má. Když je dobře napsaný, zahraný, režisér odvede fantasticky svoji práci. Potom už záleží jenom na tom, jak to přijme divák. Scénář má potřebnou hloubku, nikam nespěchá, s každým odhalením čeká na vhodnou chvíli. A je to tak dobře. Příběh se pomalu zamotává a budí v divákovi opravdový zájem o to, jak to celé dopadne. In Seong Jo patří k hrstce herců, co gangstera zahrají tak, jakoby v tomhle prostředí vyrůstali. Od stylu chůze, přes mluvu, až po bitky. Stejně přesvědčiví byli ale i ostatní herci. Na tomhle filmu se zkrátka povedlo téměř všechno. A kdybych byla milovníkem žánru, šla bych s hodnocením určitě ještě výš. Hodně silné 4*. ()

Galerie (35)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama