Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byung-doo (In-seong Jo ) je gangster, pre ktorého je najdôležitejšie, aby jeho chorá matka a mladší súrodenci boli riadne zaopatrení. Vo svojich 29 rokoch, hoci už má svojich podriadených, stále je na najnižšom stupni v rebríčku hierarchii soulskej mafie. Jeho rodina sa práve ocitá v ťažkej finančnej kríze a životnej tiesni. Byung-doo sa preto rozhodne podstúpiť neľahkú úlohu, odstrániť zo scény prokurátora Parka, ktorý spôsobuje prezidentovi Organizácie Hwangovi (Ho-jin Chun ) veľké problémy. Jeho priateľ zo študentských čias, Min-ho (Min Nam-koong), je začínajúci režisér, ktorý píše scénar o mafii. Pre jeho nereálnosť je neustále u producentov zamietnutý, a tak vyhľadá dávneho spolužiaka. Byung-doo ho zoznamuje s reálnym gangsterským životom a Min-ho nakrúti film, ktorý sa stane návštevníckym hitom. Avšak film je natoľko realistický, že použitá scéna o zavraždení prokurátora Parka vzbudí oprávnené podozrenia. Je zjavné, že niekto sa dopustil fatálnej chyby... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dirty Carnival je díky silnému příběhu a atmosféře tak husté, že by se dala krájet, opravdu výbornou Jihokorejskou gangsterkou, možná se jedná o kýč, ale na tomto druhu filmu korejské produkce jsem hrozně závislý. A díky výborně napsané ústřední postavě Byung-doo a díky scénáři a režii, který si na nic nehraje a servíruje věci tak, jak se mají. Neuvěřitelná reálnost na mě dýchala po celou dobu a konec jen přidal na celkovém zážitku. 90% ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Autoři snímku, v tomto případě režisér Ha Yoo přetavil své divácké zkušenosti z kultovních snímků Scorseseho, De Palmy a dalších do jedné z nejčistších gangsterek, co jsem z korejské produkce viděl. Nejedná se o žánrový mix, ani zde nehraje hnací motor pomsta (jako například v neo-noirově laděné A Bittersweet). Film funguje i jako mnohovrstevnatý epos o gangsterovi, který zažije svůj postup mezi elity a následující pád, tak jako nepřímá kritika kapitalismu a jeho důsledků v chudších částech Koreje (kritika ale zdaleka není tak výrazná jako v pozdních filmech jiného korejského režiséra Kim ki-duka). Příběh stojí a padá na napsaných postavách. Zatímco ústřední dvojice kamarádů ze školy, jejichž cesty se ale radikálně rozdělily, skvěle splnuje žánrové požadavky a očekávání, milostná linie hlavního hrdiny mi přišla velmi slabá. Trochu prostříhat první polovinu a ubrat na zbytečné romanci a s plným hodnocením bych neváhal ani vteřinu! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Natoč pravý gangsterský film"...V tomto filme nájdete všetko, čo od tohto žánru čakáte. Priateľstvo, love story i zradu, ktorá tradične prichádza od tých najbližších a nieje dôvod to meniť, pretože takto to chodí. Navyše hlavná postava nevyzerá ako gangster a tipujem, že hlavný predstaviteľ je v Kórei veľká hviezda. Jeho gangster má svedomie i finančné problémy, čo nieje veľmi dobrá kombinácia a to ho vedie k rozhodnutiu, ktoré by možno inak neurobil. Odstránením prokurátora sa naňho valí jeden problém za druhým. Dejová linka s jeho mamou i súrodencami nepôsobí navyše a filmu dotvára reálnejšie pozadie. Hromadná bitka s palicami a nožmi má správne grády, čo potvrdzuje, že od čias Oldboya sa pritvrdzuje.Vznikla tak ďalšia kórejská pecka s hodnovernými dialógmi, krvavými bitkami a hlbokými pohľadmi do očí. Dirty Carnival je v žánri gangsterský film veľmi vydarený kúsok a veta, ktorá vo filme zaznie - "Čerpal som z Kmotra a Scarface", už veľmi neplatí. Mám dojem, že Hollywood potrebuje svieži kórejský vietor. 100%. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Sleeping Dogs without Martial Arts / Undercover cops - je zde téměř vše, co k pravému, nefalšovanému filmu o gangsterech patří; Boje o území s nepřátelským gangem, hromadné bitky, nekompromisní závěr a řeči o rodině. Vztahy se vyvijej po celou dobu, postupné vystužení pozice nejvyššího gangstera má spád, obnáší tvrdé pády na hubu (či ránu pálkou do hlavy, řeznou od nože), ale taky tok financí s luxusníma oblekama, rostoucím egem a pořádná zodpovědnost. První hodinka je pomalejší, jakmile se však stane ten moment s prokurátorem, tempo začne narůstat, veškeré prvky se vykreslují naplno, při některých momentech mi běhal mráz po zádech a do toho bonbonek v podobě několika brutálních soubojů proti přesile. Jen v jediné scéně se objeví střelná zbraň - dnes jsou však v módě kusy dřeva s hřebíkama, nože a pálky, choreografie je slušná, občas se objeví slušnej kop, či nějakej dobrej chvat, bitky jsou dynamické, přehledné a prostě se na to nekouká příjemně. Audiovizuální žranice, herecky i scénáristicky zmáknuto na stoprocent. Film mi nepřišel vůbec zdlouhavej a při některých momentech, mi napětí kolovalo v žilách. Přesto mi zde přeci jen chybí určitý ikonický moment, ze kterýho by se mi postavil. Aj tak si ale myslim, že A Dirty Carnival patří mezi špičky svého žánru. New World už na mě čeká! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Stylová a velice povedená gangsterka. Film je oproti americké produkci hodně rozdílný a rozhodně se nedá srovnávat s gangsterkami např. od Scorseseho (tedy alespoň ne s těmi novějšími). Film má velice dobré herce a spoustu skvělých a možná i nezapomenutelných scén ale je těžko přístupný běžnému divákovi a chvílemi až zbytečně zdlouhavý se scénami, které film zbytečně brzdí. Další problém byl také v tom, že si jsou herci dost podobní a občas jsem nevěděl, kdo koho zabíjí a proč. Ale i tak se jedná o velice kvalitní podívanou, která ukáže gangstery jinak než je tomu v amerických filmech. ()

Galerie (35)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama