Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nádherný gangsterský snímek, Brian De Palma se tentokrát vydal cestou opačnou Scarface a místo epického vzestupu megamafiána se rozhodl pro skromnější příběh zašlého gangstera, který si chce jen vydělat pár dolarů a odjet daleko pryč od svého minulého života. Film je o poznání citlivější, emoce vzbuzuje silnější a k tomu i lépe než předchozí Scarface, je jednodušší sžít se s hlavním hrdinou a držet mu palce, k čemuž mimo jiné napomáhá také láska, která byla doposud v mafiánských filmech odsunuta na druhou (někdy i třetí) kolej. Co má Carlito's Way však se Scarface společné je brilantní výkon Al Pacina, jemuž navíc skvěle sekunduje i Sean Penn. Akce je zde myslím tak akorát, speciálně ta závěrečná má úžasně tísnivou atmosféru, až se budete u obrazovky bát dýchat. 9/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Scéna, ve které Al v dešti, s víkem popelnice nad hlavou pozoruje nadpozemskou Penelope, která mu v očích vyčaruje slzy se mi vpálila do šedé kůry a nechce pryč. Špičkový film, ve kterém De Palma úchvatně pracuje s emocemi, napětím, romantikou i s cejchem tragiky, která jak od začátku víme, musí příběh uzavřít. Onen konec však ale přeci jenom považuju, za jedno ze slabších míst, stejně jako příliš čitelné pozadí literární předlohy, které občas zubatě, flakatě a nevhodně prosákne skrz umný scénáristický nátěr. Přestože se jedná o jeden z nejlepších mafiánských filmů, nechám si pátou hvězdu zatím v záloze a počkám na další projekci. 80% ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Beautiful. Po mistrovském kousku Scarface jsem očekával opět velkolepé dílo. Čekal jsem kultové přestřelky a drsné mafiánské prostředí - vše splněno. Silný příběh, silné obsazení v podání Al Pacina a Sean Penna. De Palma si umí perfektně pohrávat s herci, se vším pracuje do nejmenších detailů. Výkon obou hlavních ikon musím vyzdvihnout, protože právě oni udělali s Carlito's Way klenot v krimi žánru. Carlito's Way zvedá diváka ze židle. Devastující závěr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Pacinova mafiánčina. Vznikol tak film evokujúci žánrovky 30.tych rokov, v ktorom sa portorikánsky chlapík vracia do každodenného života s rozhodnutím definitívne skoncovať s minulosťou zabijaka a priekupníka drog. Popravde tento film ma príjemne prekvapil, Al Pacino len dokázal, že je dobrý herec všetkých rozporuplných charakterov. Ako je aj Carlito. Veľmi smutný, ale naozajstný príbeh, vynikajúce herecké výkony Al Pacino a Seana Penna, silný príbeh drogového dílera. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

..„Překročíš-li určitou hranici, nikdy se z toho nevzpamatuješ. Nikdy se nedostaneš zpět.“ Znamenitý film znamenitého režiséra. Všichni herci jsou výborní, ale nejvíc se mi líbil Sean Penn (poznala jsem ho až ve 44 minutě).Ano, loajálnost se mnohdy nevyplácí. „V tomhle svinstvu přátelství neexistuje. Já to svinstvo nehledám. Najde si mě samo. Běžím a ono běží za mnou. Musí být místo, kam se můžu ukrýt.“ Nádherný závěr filmu, to štěstí ve tváři Al Pacina, když dobíhá k vlaku a ..... potom už jenom ta nádherná hudba „You are so beautiful...“ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Žiadna z piesní, ktoré hrajú počas Carlitovej (Al Pacino) návštevy v klube, kde pracuje Gail (Penelope Ann Miller), neboli v roku 1975, kedy sa dej odohráva, ešte vydané. (TheRoller)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama