Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizody(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia dramatizácia vzniku nejakého filmu akú kedy celuloid, resp. televízna obrazovka uzreli a asi najprekvapivejší fan service, ktorých sa posledné roky rodí dosť, ale naozaj by som nečakal, že nerdovskú radosť budú mať fanúšikovia ani nie možno najprioritnejšie Krstného otca ako filmu (logicky ale aj tí), ale skôr fanúšikovia, ktorí dobre poznajú tento Hollywoodsky folklór a nespočetnekrát opísaný príbeh o tom ako film vznikal. Dnes už si to možno človek ani neuvedomí, ale začiatkom 70-tych rokov gangsterské/krimy filmy boli ako žáner niekde predsa len inde - skôr komerčné, zábavné a spotrebnejšie záležitosti, ktoré málokto vnímal ako prestíž - spravidla žánrovky tak ako sú nimi dnes akčňáky so Stathamom, slashery á la Halloween. Aj preto Krstnému otcovi počas vzniku cestu hatilo toľko prekážok - trojhodinová dráma o gangsteroch s ambíciami a záberom pomaly antickej tragédie? A v hlavnej úlohe s už dlhšie za zenitom polobláznom Brandom čo mal za sebou sériu prepadákov a kadejakých verejných/profesionálnych faux pas, a s neznámym talianskym (aby som citoval) "skrčkom" Pacinom, a na režisérskej stoličke tvorca jedného lacného hororu, komédie, muzikálu a akéhosi dramatického čohosi, z čoho určite nebolo zjavné že pre adaptáciu tejto knihy je práve on ten pravý? No kto by tomu vtedy veril, že táto zostava s týmito ambíciami dá dokopy film, ktorý formálne, obsahovo a inak budú kopírovať a vykrádať mnohí aj 50 rokov od jeho vzniku a ktorý sa vo svojom čase stane najúspešnejším filmom v histórii?  Paramount nemohol dať sebe a fanúšikom na 50. výročie Krstného otca krajší darček - všetky známe momenty, či povinné zastávky, ktoré by človek čo ten príbeh pozná čakal tam sú a aj veľa navyše. Je trochu prekvapivé že to bez problémov vydá až na 10 epizód a ani sa nevarí z vody a nenaťahuje, ale je to tak. Má to vtip, švih, a síce človek logicky vie ako to dopadne, ale napriek tomu je zábavné celý proces sledovať. Je to aj pekné okienko do old school Hollywoodu alebo filmového biznisu ako takého a toho aký je to cvokhaus. Herecky je to tiež až prekvapivo silné na všetkých frontoch - Matthew Goode Roberta Evansa vystrihol tak, že to hádam bude jeho životná úloha. Celkovo je zjavné, že za minisériou stáli ľudia, ktorí mali dobrý cit a odhad ako celú vec poňať, kde pridať, ktorý moment nechať vyniknúť. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Parádní vhled do komplikovaného porodu jednoho z největších filmů všech dob. I když to má spoustu zkratek a vše je v podstatě povrchní, má to neodolatelnou atmosféru a feeling-good vibe jako už dlouho nic. Bavil jsem se po celou dobu a chrochtal blahem především u scén výroby filmu. P. S. Klidně bych celou dobu sledoval, jak Puzo s Coppolou píšou scénář... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Deviaty najlepší seriál, mám rád “Krstného otca”, no presto všetko sa mi do toho nechcelo. Aká opovážlivosť a drzosť. Pre fanúšikov absolútne povinná jazda. Jeden by si myslel, že sa z tohto námetu už nič viac vytrieskať nedá, no tento projekt je dokonalou odpoveďou všetkým skeptikom či pochybovačom, akým som bol aj Ja sám. A ďakujem veľmi pekne dobrej dušičke, užívateľovi “vydumnica” za tip. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dokonale zpracovaná dramatizace výroby jednoho z nejlepších filmů všech dob. Tak asi nějak takto lze v jedné větě popsat seriál The Offer, který se do pomyslné hollywoodské továrny na sny zanořuje opravdu důkladně. Veškeré myslitelné atributy jsou zde totiž absolutně podřízeny vysoké míře realističnosti - byť samozřejmě s několika příběhovými, lehce povrchními zkratkami. Z každého políčka na Vás tedy dýchá neopakovatelná dobová atmosféra, kterou navíc ještě tvrdí drsné kontury nelítostných zákulisních hollywoodských machinací, díky kterým je "porod" mistrovského díla Francise Forda Coppoly o to více intenzivnější. V této části je záhodno zmínit herecké výkony, jenž jsou precizně vyumělkované (Miles Teller a Matthew Goode!) a do celkového vyznění příběhu dokonale zapadají. Sladkou třešničkou na dortu jsou pak drobné pomrknutí směrem k divákovi, které zahřejí snad každého filmového fanouška u srdce. Co tedy dodat na závěr? Pokud si všechny výše zmíněné ingredience sečtete dohromady, vyjde Vám opulentní desetihodinová jízda, v níž si každý filmový nadšenec opravdu něco najde. Všechno zde funguje jako dobře promazaný stroj, pročež Vám tento vybroušený klenot mohu s čistým svědomím jen a jen doporučit. No a já? Já si jdu znovu pustit epickou ságu rodu Corleone! (SkyShowtime) „Maybe We Don't Kill, But Maybe This Book Is About Finding The Reason We Would.“ ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dokonalá seriálová jízda o jednom z nejdokonalejším filmu všech dob, který v roce 2022 oslavil už padesát let od premiéry v kinech. Ano, “The Godfather” je po všech stránkách filmem dokonalým, který nestárne ba naopak každým rokem zraje jako víno a tento televizní seriál je vlastně hraným filmem o filmu z kterého se dozvíte jak to tenkrát bylo a jaké problémy stály u vzniku kultovního filmu o jedné obyčejné gangsterské rodině. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (21)

  • Když se Carlo Gambino (Anthony Skordi) snaží přesvědčit Joea Colomba (Giovanni Ribisi), aby přestal veřejně podporovat svou organizaci bojující za práva italských Američanů, použije slova „máme naši vlastní věc“. Sicilská mafie často označuje sama sebe jako Cosa Nostra, což v italštině znamená „Naše věc“. (HellFire)
  • Když se Albert S. Ruddy (Miles Teller) poprvé potká ve střižně s Francisem F. Coppolou (Dan Fogler), v jedné chvíli projde před kamerou muž, který později sedí na pohovce s ženou (a dalším mužem, kterého vidíme pouze zezadu). Mnozí spekulují, že tento „neznámý“ muž je očividně George Lucas, žena je Marcia Lucas nebo Gloria Katz a druhý muž je pravděpodobně Willard Huyck. Všichni tři byli v té době přáteli a pomocníci Coppoly. (HellFire)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (více)

Reklama

Reklama