Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (961)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podobné príbehy tu už boli, ale s tak špičkovým obsadením sa to jednoducho nedá odmietnuť. Film po zoznamovacom úvode beží presne v zabehaných koľajách a s profesionálnym prehľadom kolíše na hrane drámy a komédie. Humor a dobrá nálada tu má výraznú prevahu a to i napriek smutným vyhliadkam do budúcnosti oboch postarších pánov. S funebráckym zoznamom a dobrou náladou vyrážajú na "cestu okolo sveta" a po dokonalom vzájomnom zoznámení si ich postavy určite obľúbite. A z toho dôvodu je asi nemožné, aby sa vám tesne pred záverom netlačili slzy do očí. Za najkrajší moment filmu považujem vzájomný rozhovor na pyramídach. Na otázku, či si našiel v živote radosť sa ešte odpovedať dá. Na tú druhú, či tvoj život priniesol radosť iným sa už niekomu odpovedá ťažšie.... Veľmi pohodový a príjemný film s hereckou špičkou najstaršej generácie. 80%. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný,dojímavý film so skutočne výnimočnými hercami.Dá sa na ňom príjemne zabaviť,aj ked si človek po celý čas uvedomuje smutnú nevyhnutnosť blížiacej sa smrti oboch hrdinov.Vždy som tvrdila,že film.ktorý ma dokáže rozplakať,je dobrý film.Podľa celkového ratingu na tejto stránke usudzujem,že ani zdaleka nie som jediná. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Takový zvláštní film, který staví na obdivuhodných hereckých kreacích starých pánu. Až mě zarazilo, jak sešle už vypadá Morgan Freeman a Jack Nicholson... Na člověka padne trochu splýn, zase si uvědomí, co čas s člověkem dokáže. Tenhle film je celý o čase, o tom, jak ho co nejefektivněji využít, když víte, že už vám ho moc nezbývá...Ještě třeba podotknout, že Nicholson hraje o třídu lépe, Morgan už je tak trochu pasován do role hodného, klidného člověka, že ji hraje sice velmi přesvědčivě, ale ničím nepřekvapí. HUDBA: Marc Shaiman - tohle je přesně typ filmu, kde hudbu nevnímáte, ale kdyby chyběla, ihned byste to zaregistrovali. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tento film lze dokonale vystihnout dvěma slovy: nevyužitý potenciál. Samotná zápletka filmu o dvou umírajících sympaťácích, kteří si chtějí ještě užít, není sice zrovna originální, ale vytěžit se z toho dalo mnohem víc, zvláště přihlédneme-li k hereckým kvalitám Morgana Freemana a Jacka Nicholsona. Jenže scénář nepřináší vůbec nic nového či převratného, jednotlivé položky na seznamu jsou sice vlastně realistické a pochopitelné (kdo by nechtěl vidět Tadž Mahal, pyramidy (jak se tam sakra dostali??!) nebo se projet v Mustangovi) ale pořád jsem čekal na něco silnějšího, což mi nepřinesl ani závěr. Příjemná podívaná, zručně natočená, ale slabý scénář nic nezachrání, takže průměr. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj dve hviezdičky sú iba zo súcitu. Považujem ho za mimoriadne prázdny, falošný a gýčovitý film bez štipky originality. Nezachraňuje ho ani herecká dvojhviezda, ktorá sa tiež nevymanila zo svojich úspešných klišé. Bolo ho možné nakrútiť aj tak, že by herci sedeli na stoličkách a na plátne za nimi by sa menili turistické destinácie. Považujem ho nielen za zbytočný, ale aj za škodlivý, pretože jednoduchším ľuďom dáva falošné sny a túžby. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno