Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 515)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Balagueró je pro mě docela zklamáním. V takové přiměřené depce jsem se rozhodl odvést svoje myšlenky hororem, páč jsem pěknej strašpytel. Ale prostě jsem se nebál... Nepopírám určité kvality, a srovnání s Blair Witch je nasnadě, ovšem je tu jeden zásadní rozdíl. U Blair Witch jsem se bál. 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci ma na „dokumentárnych hororoch“ (napr. ZÁHADA BLAIR WITCH) štve, ako stále všetci hystericky ziapu, prekrikujú sa a udierajú do kamery, [REC] ma pozitívne prekvapil strhujúcim spádom, čo bol dôsledok múdro skromnej minutáže a dopredu sa drsne valiaceho deja s množstvom mŕtvol, akčných scén a minima prestávok. Potešilo ma tiež pôsobivo „obyčajné, dôverne známe prostredie odohrávania“ (štandardný činžiak prekvapivo atmosféru skôr pridáva, než berie) a šikovne zvolení herci, ktorí síce nemajú čo hrať, ale minimálne holohlavý požiarnik s kladivom je rozbuška. Akcia je brutálne „rýchla“ (napriek „zmätenej“ kamere mi pripadala v rámci možností prehľadná), mnohé scény „dosť sila“, bolo to tvrdé, neľútostné, nekompromisné, hnusne krvavé, ale pritom nie afektovane brutálne. Proste to na mňa fungovalo a odporne napínavé a sympaticky otvorené/nedoslovné finále typu MLČANIA JAHNIAT povýšilo zručne nakrútenú „tradičnú“ zombíčinu na „niečo viac“ (SPOILER = posadnutie diablom! Komu by to napadlo?! A prenáša sa slinami! SPOILER). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Dobrý večer, dnes doprovázíme tým hasičů při nočních výjezdech a uvidíme věci, které jen tak někdo nevidí.…. Je to pořádná mela! V uzavřeném prostoru činžovního domu sledováni kamerou propadají panice, křičí jeden přes druhého a pak bába sežere kus policajta. Od cca 50 minuty to chytne pekelný tempo! Tý holce hrůzu věřím! A všude kolem ,,krásný“ zvuky! Ta pravá hrůza trvá 20 minut. Ono by to asi dýl nefungovalo. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Nejmenované české sídliště, noc, kamera tiše přede… no jasně, tohle tady nikdo nenatočí! ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Vezměte námět 28 dní poté, použijte koncept natáčení z filmů Záhada Blair Witch, Deník mrtvých a Cloverfield a vytvořte obrovsky stísněnou atmosféru à la Pád do tmy, tím vlastně částečně redefinujete zombie žánr a máte tak otevřené dveře k vytvoření kultu. [Rec] s přehledem kombinuje ze všech výše uvedených filmů to nejlepší a servíruje natolik nekompromisní kritiku dnešní společnosti, až z toho běhá mráz po zádech. A to druhý díl měl teprve přijít. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý, i když ne dokonale zrealizovaný, nápad. Místy to byla bomba (scénky v chodbě u starý ženský, pád muže z horního patra, izolace, závěr na night vision), ale místy se bohužel nedařilo utáhnout sem tam tak skvěle nahozenou atmosféru. Ale to je třeba jen můj názor... [REC] můžu přesto doporučit všem těm, kteří mají chuť na nějaký ten strašidelný (děsivý) film - pravděpodobně nebudete litovat, a bude se vám to líbit o něco víc než mně. (screeny) (edit: po nějakém čase jsem se rozhodl zvýšit ze tří na 4* a zařadit mezi své oblíbené horory po roce 2000) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • Pro film nebyly postaveny žádné kulisy. Celý byl natočen v reálných lokacích. (POMO)
  • Ve scéně, kdy mladý požárník spadne ze schodů, žádný z herců nevěděl, že se tak stane. Všichni si mysleli, že došlo k nehodě při natáčení. Zděšené reakce herců jsou tedy reálné. (POMO)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno