Reklama

Reklama

Šílenci z Manhattanu - Série 5

(série)
USA, 2012, 10 h 22 min (Minutáž: 47–48 min)

Tvůrci:

Matthew Weiner

Hrají:

Jon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser, January Jones, Christina Hendricks, Jared Harris, Aaron Staton, Rich Sommer, Kiernan Shipka, Robert Morse (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (5)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice ambivalentní série, jež jde ve šlépějích méně povedené druhé, ale její určité epizody mají podstatný dopad na celičký děj, tudíž má mnohem podstatný vliv na příběh i když se zdánlivě pohybuje na linii výplňového charakteru. 8,3/10 ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další fantastická série, která se kvalitou skoro vyrovnala čtvrté - akorát mě čerstvě rozvedený Don bavil o něco víc než čerstvě ženatý Don. Megan mi úplně k srdci nepřirostla a Jessicu Paré považuji asi za nejslabší část hlavního hereckého ansámblu. Zato třeba takový Roger v téhle sérii válel ještě víc než obvykle, a kromě tradiční zásoby sarkastických hlášek se mu tentokrát dostalo i docela solidního vývoje. Taky Pete je čím dál tím zajímavější, i když asi taky méně a méně sympatický. Betty je pořád příšerná a teď navíc taky tlustá. Jo a trochu mě zklamalo, že nová postava Dawn nedostala skoro žádný prostor, čekal jsem, že by mohla být dost zajímavá, tak snad v šesté. Hodně se mi líbilo, jak byla v této sérii zobrazena měnící se doba, Rogerův LSD trip nebo Don, poslouchající Tomorow Never Knows - obojí fantastické scény... Posledních pár epizod z pětky asi dělá doposud nejtemnější sérii, a mám pocit, že seriál směřuje do ještě temnějších míst. Nemůžu se dočkat. "Are you alone?" Oblíbené epizody: Signal 30, Far Away Places, The Other Woman, Commissions and Fees 10/10 ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra 0. Základní koncept tohoto seriálu, alespoň podle prvních dvou až třech sérii bylo ukázat dobovou atmosféru, sblížit se s postavama. Co udělala 4 a pátá sezóna je úplný opak, zaměřili se na tolik postav, ale proč? Není čas rozebrat pár postav pořádně, tak to rezebrali celé. Představují nám mnoho postav, kde si divák myslí, že jsou důležité, ale nejsou. Zbytečné plýtvání pozorností. Život od Betty se odtrhl úplně, všechno je teď tak vzdálené. Všechno to kvůli čemu jsem přetrpěl ve sledování tak pomalého rozjezdu je najednou tatam. Ne že by to byla špatná série, ale je prostě jiná a tak jsem si to nepředstavoval. Vidím tu tolik nevyužitého potenciálu, chybí hudební doprovod ačkoliv v minulých sériích ukázali dost kvalitní a vhodně dosazené hudební stopy, bohužel v nedostatečné míře. John Slattery snížil počet svých sarkastických poznámek tak na 10%. Dobové eventy, jako karibská krize, Kenedy vs Nixon, všechny ty dobové ukázky reklam, jako bye bye birdie, nic z toho tu není. Seriál se ubírá čím dál tím temnějším tématem a na atmosféru si ani nenechává čas. Atmosféru prostě nejde cítít, ačkoliv grafická stránka je jako vždy excelentní. Nicméně pořád se jedná o atraktivní kousek, ale bohužel z jiného hlediska. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po čtyřech epizodách páté sezóny jsem fakt neměl dobrý pocit z toho, jak série vypadá. Tvůrci si pak naštěstí vzpomněli, v čem jsou opravdu dobří a zbytek řady už se, až na drobná klopýtnutí, nesl v tom správném duchu. Já si jen jako divák nejsem úplně jistý tím, jestli je opravdu nutné přidávat nové a nové postavy (i když chápu- fluktuace), přičemž některé z těch, na něž jsem byl zvyklý, zůstaly poněkud nevyužité, nebo se dokonce vytratily. Ale i přes připomínky trvá má spokojenost. / Poučení: Nemusí pršet, jen když to sype. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (1)

  • January Jones, manželka Dona Drapera, začala v této sérii přibývat na váze v důsledku těhotenství. Režiséři se proto rozhodli, že to budou v seriálu připisovat stresu z manželského konfliktu. Maskéři jí přidali druhou bradu a na sobě musela nosit více vrstev oblečení, aby to vypadalo, že na váze přibývá opravdu všude. Její maskování zabralo až šest hodin. [Zdroj: prozeny.blesk.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama