Reklama

Reklama

Fairy Tail

(seriál)
  • Japonsko Fairy Tail (více)
TV spot
Japonsko, (2009–2019), 131 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hiro Mašima (komiks)

Hrají:

Tecuja Kakihara, MAKO, Aja Hirano, Daisuke Namikawa, Mamiko Noto, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Džun'iči Suwabe, Ken'iči Suzumura (více)
(další profese)

Epizody(328)

Lucy je 17letá dívka, která touží stát se plnohodnotnou čarodějkou. Na své cestě potkává zvláštního chlapce jménem Natsu, který je členem neblaze proslulého čarodějného cechu Fairy Tail. Díky Natsuovi se Lucy stane členkou cechu, kde společně s Natsuem, Grayem, Erzou a Happym vytvoří nejsilnější tým. V tomto složení zažívají při plnění různých úkolů mnohá dobrodružství. (Hanyou)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Fairy Tail. Tolik jsem o tomhle anime slyšel dobrého, že mi to nedalo a začal jsem ho taky sledovat. A musí se mi nechat, že jsem vydržel dlouho, 78 dílů! Ale myslím, že pro mne to teď na nějakou dobu stačilo. Tyhle nekonečné seriály s dalším nekonečnem pokračování... Aby mohly běžet dál, vždycky se musí objevit něco nového a většího, co do té doby ultrasilné hrdiny překvapí a naznačí jim, že vlastně nejsou ultrasilní, maximálně tak supersilní, i když proti tomu novému zlu jen tak lehce silnější, že ano, naštěstí hrdinové se nezaleknou a během několika dílů zjistí, že jsou opravdu ultrasilní a ... zííííív. U prvních pár desítek dílů jsem oceňoval třeba i to neustálé bourání čtvrté zdi a komentáře přímo k divákům nebo parodické momenty, kdy se postavy přímo vyjadřují k nesmyslnosti toho, co dělají, ale i to se za chvíli přejedlo... Takže díky, Natsu, Grayi, Erzo a další, ale bohužel se asi nedozvím, jestli mají víly opravdu ocasy. ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Při zhlédnutí prvních dílů mi bylo jasné, že tohle asi není nic pro mě - pohled na nějaké rádoby namakané postavy (typuji tak věkem pohybující se kolem 14 let) a děj, který nevypadá, že by k něčemu spěl. Teda hlavně celá myšlenka anime mi přišla jak Slayers přes kopírák - parta mágů někam furt jde, má neustále hlad a kam příjde, tam půlku města srovná se zemí,ale Slayers je moje srdcovka, tak těch 20 min čas od času obětuju. Rozhodně to není však něco, co bych vyhledávala, ale je to nakresleno dobře a je to takové ztělesněné milé "nekonečné" anime, kde jsou všichni sympatiční a v podstatě diváka ničím neštvou, ale také ničím neohromí. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Mám rád Fairy Tail a zatím mi neušla jediná episoda. Jistě, za tu dobu co to sleduji jsem postřehl pár názorů na to, že to vlastně není ani moc vtipné, že je to jen hloupý příběh s hromadou levného fanservisu, že je to kopírka nejrůznějších anime jako třeba One Piece a že zde jsou ty nejhorší fillery, co spatřily světlo světa. S názorem na fillery bych se v některých případech dokázal sžít a některé filler arcy jsou opravdu úmorné. Na druhou stranu i u těch nejhorších mi to bylo vynahrazeno tím, co mám u tohoto konceptu rád. Mám rád jednotlivé charaktery, které jsou sice poměrně šablonovité a člověk už po nějakých sto dílech přesně ví co které postava v který moment udělá, ale mě to pořád baví. Spousta vtipů se dá předvídat a některé se objevují až moc často.Opakovaný vtip přestává být vtipem, ale pokud se umí i při stém převyprávění dobře podat, stejně dokáže vyloudit úsměv na tváři. Příběh není na první pohled nijak hluboký, ale mě se líbí a z dlouhodobého hlediska se ukazuje, že první pohled může někdy klamat . Některé motivy jsou určitě převzaté z jiných konceptů, ale proč se rozčilovat, když to funguje. Co se fanservisu týká, ano je tam a kolikrát skoro až zbytečně, že to až působí, jako by se autoři chtěli zavděčit všem, ale mě osobně nijak neruší. Když si to shrnu, vlastně jsem ani jednu z výtek, které jsem v úvodu nastínil nepopřel, ale zároveň chci jen naznačit, že mě osobně příliš nezajímají. Fairy Tail je pro mě osobně sympatická hezká pohádka s velmi pěknými souboji, u které se víc jak jednou za díl pousměji a kde se především v těch velkých příběhových sekcích těším na každý díl. Mám zde své oblíbence i postavy, bez kterých bych se obešel, ale nikdo mi tam vysloveně nevadí a i ta Lucy je pro mě mnohem lépe snesitelnější, než třeba Sakura z Naruta, nebo Orihime z Bleache. Takže já si to pořád užívám a na názory ostatních nehledím...  9/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, třeba se - ze stránky humorné - u toho bavím víc jak u Bleache nebo Naruta. O Rebornovi nemluvě. Ale zase u toho neřežu jako u One Pieceu. Líbí se mi, že hlavní hrdina dokáže přemýšlet (teda to už se naučil i Naruto, ale že mu to trvalo... :-D) a není slabej; už od samého začátku patří k těm silnějším. Příjemná změna. Je tu spousta sympatických postav (např. Gray ^^) a holku tu nejsou (většinou) takové ty uřvané typu Inoue = další kladné body pro FT. Ale má to jednu zásadní chybu - prostě to není dostatečně napínavé a nezaujalo mě to natolik, abych se třásla na další díly. Když Nacu bojuje, tak vy podvědomně nějakým způsobem víte, že vyhraje, tak kde pak máte vzít to napětí? Prostě tak nějak cítíte, jak to dopadne. A souboje také nejsou kdovíjak skvělé. Což pro mě znamená bodíky zase dolů. Horší jak Naruto a One Piece, ale rozhodně lepší než Bleach. No, třeba mě to v budoucnu ještě překvapí (pozitivně). A třeba taky ne. ()

jajsemja 

všechny recenze uživatele

Fíha... dalo to zabrat. Docela blbý nápad udělat jednu sérii o 175 dílech :D Prosím pěkně, 4200 minut, pokud se tedy nechcete dívat zrychleně, nebo na více dílů najednou. Hudba, napětí, akce. Nic tomu nechybí. A taky skvělou hudbu to má. Prostě srdcovka tento seriál. A abych nezapomněl, tak hudba, ta je fakt dokonalá! ()

Galerie (2 062)

Zajímavosti (9)

  • Natsu Dragneel měl být původně hvězdný duch s rohama. Wendy Marvel měla být vodní drak s hůlkou. (Draconic)
  • Lucy Heartfilia, jedna z hlavních postav, je pojmenována podle písně od Beatles "Lucy in the Sky with Diamonds". (Natami)
  • Seriál je založený na manga předloze, kterou od roku 2006 kreslí a píše Hiro Mašima. (koxin)

Reklama

Reklama