Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Do Hollywoodu musel napochodovat Evropan, aby všem ukázal, jak a proč by měly vznikat remaky. Herzogův The Bad Lieutenant se od originálu hodně liší, prakticky přejímá pouze základní premisu a dále si to tento legendární německý režisér razí už podle svého. Ačkoliv příběh není vůbec špatný (byť ne moc originální), prim zde hrají samotné postavy a kořeny jejich zkaženosti. Nicolas Cage si po dlouhé době mohl zase zahrát postavu, u které mohl naplno zužitkovat své teatrální přehrávání, které k postavě psychopatického policisty v drogovém opojení dokonale sedí. Poprvé od Obchodníka se smrtí Cage opět exceluje a je směšný pouze tehdy, kdy to zamýšlel sám tvůrce. Herzog je prostě mistr svého obrou, který tímto filmem opět prověřil svou mnohostrannost a nadělil nám poctivou old-school kriminálku s noirovými prvky obohacenou o několik halucinogenních scén s úchvatnou kamerou. Konečně pořádný remake, který dokázal obhájit svou existenci85% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

"Message? There´s no message. If I wanted to say some message, I would send SMS or e-mail." Niečo také vraj odpovedal Herzog nejakému novinárovi, ktorý s ním robil rozhovor a opýtal sa ho na margo filmu Bad Lieutenant "Whats the message of this film!" V poslednej dobe som zaregistroval niekoľko vetiev vo filmovej guilty pleasuer. Buď je to akčný smer (Taken, CRANK), comixová štylizácia (Kick-Ass), alebo - nazvime to pre výstižnosť - "tarantinovka" (Basterdi, Death Proof). A zrazu prišiel pán Herzog a vytrel Američanom na ich vlastnom dvorčeku kocúra. Neskutočne dobrý film! Cage po dlhej dobe v hereckej forme hraje ako kráľ, Mendes vo svojej "forme" predvádza sexepíl a tento drzý Nemec sa s divákom hrá ako mačka s myšou. Po Angel Hearte ďalší vynikajúci americký neonoir z prostredia južanského New Orleansu (aj keď oba filmy sú každý výrazne niekde inde). Popri tom bonusíky ako Fairuza so sexy telíčkom, rôzne plazy, výborná hudba a naozaj skvostné scény a dialógy. "I'll kill all of you. To the break of dawn. To the break of dawn, baby." ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie špatnej film, ale rovnako, ako policajt v názve, ktorý nie je je až tak špatnej ako divnej, je tento Herzogov americký remake amerického originálu, ktorý skoro nikto nepoznáme, poriadne šľahnutý. Herzog chcel asi do kín dostať niečo, na čo nie je bežný divák zvyknutý a urobiť tým poriadny vietor. Bohužiaľ mu na to neskočili príliš ani diváci, ani kritici a nie je sa čo čudovať. Detektívna zápletka je v pohode, ale to ostatné je skôr pre undegroundových podivínov. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Halucinácie boli fajné, ale opajcnuté zo Strach a hnus v Las Vegas. Cageovo prehrávanie v úlohe večne sfetovaného policajta úžasné, no prehrávanie celého hereckého ansámblu i za triezva vo filmoch Johna Watersa chutí viac, pretože je omnoho viac šľahnuté a vymykajúce sa z bežného rámca, práve tým, že nenormálne (v zmysle malomestskej normality) sa chovajú temer všetci a bez barličky drôg. Humor v štýle: rob čokoľvek, keď na to máš gule ma neoslovil, nakoľko len reflektuje implantované vzory správania sa z lesklých stránok magazínov o životnom štýle či príručiek pre vysoko ctižiadostivých. No a nakoniec - obraz šialeného prefetovanca vo filme Abela Ferraru zachytil policajta svojej doby - neschopnú, hazardérsku a exhibujúcu trosku. Činila pokus o pokánie za to aká je, za to čo spôsobila. Herzog to posunul: policajt dneška neľutuje žiadne svoje svinstvo, všetko je ok! Hrdo a sebavedome spolupracuje s mafiou. Selektívne a náhodne napokon zatkne tých, ktorých dolapenie intuitívne vedie ku kariérnemu vzostupu. Povolené je všetko. Vnútorné pochybnosti sú odstrihnuté vírom zábavy. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nedá se než souhlasit, duše Nicolase Cage stále tančí (i duše Vala Kilmera), ale je to trochu těžké uvěřit po všech jeho prohřešcích z blízké minulosti. Duši Wernera Herzoga netřeba zmiňovat, ta tančí bez přestávky už 50 let. Remake BAD LIEUTENANT z 80. let koneckonců natočil jen na základě toho, že někde zaslechl námět filmu a docela netypicky se pohybuje na hraně temné krimi a dusné komedie (občas se dá těžko určit jestli Cageova tvář zračí neurózu nebo mírnou nadsázku). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama