Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mne, že do o něco delší stopáže dokázal Fuqua namontoval dvě zručně natočené, dlouhé napínavé scény. V kombinaci s příjemnou a perfektně sedící hudbou opravdu bylo na co se dívat. Příběh možná trochu skřípe, ale na herecké hvězdy je taková radost pohledět, že ke snímku nemám větších výhrad. Čeho jsem si všimnul, je značná inspirace seriálem The Wire, což se promítnulo i do obsazení černošského hereckého ansámblu. Nenudil jsem se, jen to mohlo být o něco peprnější a možná drastičtější... Ke konci si nelze nevzpomenout na podobný Pride & Glory a konec samotný - to jsem nečekal. Anebo určitě ne všechno. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak zbytečně natahované, tak mě to možná i baví, ale v tomhle případě jsem měl prostě pocit, že přede mnou defiluje spousta postav, kdy pouze z té, kterou hrál Richard Gere, jsem měl pocit, že je opravdu zajímavá. Závěrečný masakr je celkem cool, ale to je tak trochu všechno. Výborní herci v průměrném až podprůměrném filmu. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Fuqua umí točit filmy, tentokrát jsem si pustil z jeho tvorby tuto solidní žánrovou detektivku, která sice nemá čím překvapit, ale jede na zajetém systému, kde se nedá nic v zásadě zkazit. Příběh je rozdělen na tři linie, kde pojednává o jednotlivých hrdinech. Nejlepší byla asi linie s Donem Cheadlem, který coby infiltrovaný policista má přivést gangstera Snipese ke spravedlnosti, ale jak tomu tak bývá, tak čím dál tím více mu přirůstá srdce k gangu, že ani už časem neví, kdo doopravdy je a co je jeho úkol. Cheadle je skvělý herec, své zkušenosti zde dokázal naplno zužitkovat. Část s Gerem mi přišla asi nejslabší, protože nenabídla nikterak zajímavou zápletku. Nebyla špatná, ale já bych docela dost věcí změnil. Hawke se svými rodinnými problémy a chtíčem ukrást peníze drogovým dealerům podal impozantní výkon. Zde bylo jasné, že dobře to s ním skončit nemůže. Líbilo se mi, jak se na konci všechny tři příběhy spojily a hlavní protagonisté se sešli v jednom baráku. Závěr byl dost hutný, krví a mrtvolami se nešetřilo, holt došlo i na hlavní hrdiny. Film měl nějaké nedostatky, ale v rámci žánru pořád nadprůměrný produkt. Za mě dávám 74 % ()

ext_ 

všechny recenze uživatele

Vcelku nekompromisní temná kriminálka z prostředí brooklynské policie ve stylu řekněme Training Day. Koukáme na příběh tří policajtů, který se ale nakonec, jak bych čekal (a asi nejen já), zase tak moc nepropojí. Protože na žádnýho z nich nezbejvá moc času, jsou jednotlivý příběhy trochu povrchni a na konci mi bylo vcelku jedno, jak kdo dopadne. Potěšili hlavně Wesley Snipes a Richard Gere. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

A. Fuqua sa na uliciach plných kriminálnikov cíti dobre (Training day), čo je možno prísľub do budúcnosti. Tri dejové linky, ktoré rozprávajú odlišné príbehu policajtov sa v závere pretnú a pripomenú niekoľko filmov na tému "mozaiky". Režisér na to išiel trochu inak- všetky tri linky iba strieda a to bez nejakého náznaku, že by sa mali pretnúť. Neruší to, pretože všetky sú z toho istého prostredia policajtov a ulice. Až do samotného záveru to na mozaikový film vôbec nevyzerá. Súhlasím z mnohými, že by film potreboval trochu skrátiť, ale inak sa ten drsný život na ulici a riskantný život policajtov podarilo na plátno preniesť. Aj preto sa prikloním k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama