Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 1

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (412)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek doplatil především na dvě zásadní rozhodnutí. První, že se Eli Roth rozhodl obsadit do hlavní role Bruce Willise a druhé, že Bruce Willis tuto nabídku přijal. Že má Bruce charisma a je sympaťák, o tom není pochyb, stejně tak ovšem není pochyb o tom, že jeho herecké umění je na velmi, velmi slabé úrovni a právě zde se to projevilo až takovým způsobem, že alespoň u mě to dost zásadně snížilo celkový dojem z filmu. Eli Roth zde totiž pro hlavní postavu připravil spoustu emočně a dramaticky výrazných scén a dialogů, které ovšem Bruce absolutně nezvládal působivě odehrát, a třeba v kontrastu s perfektním herectvím Vincenta D´Onofria to je o to víc do očí bijící, jak s tím jedním výrazem vůbec není v daných okamžicích ani trochu věrohodný a přesvědčivý. To je ovšem k mému velkému překvapení jediná výraznější výtka, co se tohoto béčkového remaku týče. Zbytek jednoduše šlape jako hodinky a já se u toho skutečně příjemně bavil, zvlášť od chvíle, kdy se začal Bruce mstít, neboť se mstil vážně zatraceně efektně, nekompromisně a drsně, a bylo moc dobře, že zde Eli naplno projevil svou lásku ke krvavým efektům, prostě akce je tvrdým eRkem s koulema, a to já sakra rád. Zápletka má pak s původní verzí podobné snad jen ústřední téma o pomstě za smrt v rodině, Eli si zde šel ale jinak svou vlastní cestou, kdy tedy nikterak nevybočil ze zajetých běžných kolejí podobné produkce, nicméně podstatné je, že novou verzi Přání smrti zpracoval zábavným způsobem, se slušným spádem a mnoha výraznými momenty, a přestože styl a atmosféra mohli působit krapet syrověji a napětí se zde prakticky nevyskytuje, tak já jsem přesto více než spokojen, a opakuji, ujmout se hlavní role mstitele někdo se širším hereckým výrazem, mohlo jít o parádní béčkovou pecku. I takto ale vážně lze Přání smrti z roku 2018 považovat za velmi milé překvapení. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době je to celkem slušnej "willisovskej" film. Neměl moc šťastnou ruku ve výběru, ty poslední filmy zase takový pecky nebyly, tady je to trochu lepší. Není to skvělý, ale ani blbý. B. Willis si tady střihne roli doktora, kterej se nebojí nějaké té odplaty, když je potřeba. Navíc, když mu jde o rodinu, vzpomene na svoje starý drsňácký časy. Rozhodně se nejedná o nějakou novátorskou věc, všechno už bylo někde k vidění, ale nedívá se na to špatně a jako oddychovka se sympaťákem v hlavní roli je to úplně v pohodě. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neškodný priemer s celkom dobre realisticky stvárneným "prerodom" strachopuda v Smrťáka. Fajn vidieť Willisa znovu v niečom nie vyslovene televíznom, lebo ho je škoda. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fakt netuším, co si tahle planeta počne bez Bruce. Je mu přes šedesát, zachraňovat už nás bude jen nějakých dvacet, třicet let a pak to s náma půjde z kopce. Zatím mu to ale střílí jak za mlada, takže ani tolik nevadí, že už v Chicagu zůstali jen dva poslední policajti, z nichž jeden ja navíc černoška. Pokud tohle mysleli tvůrci vážně, tak nemají nárok natočit fakt dobrej biják. V jednoduchosti je síla, ale tahle jednoduchost atakovala hranici čiré stupidity. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako originál s Charlesom Bronsonom. Netvrdím, že Eli Roth je bohvieako kvalitný filmár a režisér, no podobnú jednoduchú béčkovú látku dokáže natočiť tak, aby cieľovku zabavila. Akcia je solídne spracovaná a primerane krvavá, má to svižné tempo, cool one-linery, no a navyše i charizmatického Brucea Willisa v jeho poslednom obstojnom akčnom filme a celkovo predposlednom filme, ktorý išiel u nás do kín (posledný bol Glass). Za mňa vydarené béčko, pokojne aj na viac pozretí... 75% ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

100 krát opakovaná lož sa stane pravdou... Ale čo so 100 krát opakovanou dejovou kostrou? Už aj guatemalská telenovela mi príde viac vynaliezavá ako námet Death Wish. Kde robia deti v Afrike chybu pri zháňaní peňazí na ich hlad, keď producenti ešte stále neváhajú vysoliť na nekonečne omieľaný akčný príbeh kopu dolárov, len preto aby nakojili a napojili nejakého obezitného (afro)američana? Na druhú stranu Bruce to dal so cťou jamajského bobistu. Miestami pripomínal toho hláškujúceho bad assa spred 20-30 rokov. Ale naháňať vlastný chvost za zenitom už akosi smrdí únavou materiálu. Z očakávaného totálneho braku to aspoň zachránil na neslušný priemer. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Laciná kravinka s klasickou DVD vyčpělou verzí Willise. Hlavním problémem je to že celá jeho role neni uvěřitelná ani za mák. Ve zlomovým okamžiku na začátku filmu se z něj totiž stane regulérní magor a jeho vraždění absolutně nedává smysl, k tomu rutinní linie s detektivama která je totálně zbytečná. Nemá to koule, krev ani zajímavý scény, neustálý prostřihy na internetový podcasty a zprávy jsou už dávno značkou amatéřiny. Nejlepší Death Wish je to z roku 2007. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době výbornej Willis. I když se jedná o remake klasiku s Charlesem Bronsonem, Tak tohle mělo sílu a bavilo mě to celých 100 minut. 70% ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Roth je pořád střevo ale po dlouhý době Willis na kterýho se dá dívat.Ten film je tak debilní a přestřelenej že sem se bavil celou dobu a na originál vůbec nevzpomněl. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Staré originály s Bronsonem jsem neviděl, Wanovku s Baconem si už moc nepamatuju, takže asi i proto jsem si tenhle remake fakt užil. Willis se očividně cítil jako ryba ve vodě, smrti jsou libové, docela se tomu přerodu ve válečníka dá věřit a až na třeskutě nevyužitou postavu D´Onofria fakt spokojenost. Za mě asi stejně dobré jak např Equalizer s Denzelem. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Pecka! Bruce už sice není ve svých nejlepších letech, ovšem koukat na to, jak se z něj, jako ze spořádaného chirurga stane vraždící drtička na maso je prostě pořád radost. Film má super spád, ale i plno dobrých dialogů a já si ho náramně užil. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Myslím, že slušný Willis, konceptom pripomínaný Rozsudok smrti. Tam sme mali kravaťáka, tu lekára, ktorý stratí trpezlivosť s pomalými vyšetrovacími metódami polície. Preto by ste na zatýkanie grázlov čakali zbytočne. Nasrdený Willis sa rozhodne zobrať spravodlivosť do vlastných koltov, skalpelov a krvi že pretečie, v jednom prípade sa rozpučí aj hlava. Hlavne netreba očakávať nič premyslené s intelektuálnym presahom. Toto je béčko pre veľkých chlapcov a tak ho treba brať. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tahle verze s Willisem je trochu modernější a nepůsobící na diváka tak pravěky, ale verze s Bronsonem je překvapivě drsnější a syrovější ( žádný štráchy s brutálním znásilněním, což bylo i na tu dobu dost odvážný ) a pomstu jsem celkem věřil hrdinovi v časech , kdy nebyla DNA a žádný kamery a mobily, ale u Willise to vypadá jako nostalgický návrat do žánru, který už tu není na vrcholu. Přesto musím říct, že ten film je lepší než jsem čekal a v pozitivním hodnocení se odráží fakt, že jsem opravdu dlouho neviděl nic s nového s mým tehdejším akčním hrdinou. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Po minulém zážitku s Brucem Willisem a obecnou zkušeností s americkými remaky jsem vůbec nic nečekal. Navíc, tenhle režisér? Ale: Překvapivě dobrá adaptace původního scénáře, kde ani úpravy nebyly na škodu. I Bruce Willis udělal maximum, aby nebyl karikaturou předešlých rolí. Čtvrtá hvězda je za slušný remake po 44 letech a jednu z nejlepších rolí Bruce Willise. PS pěkná maličkost: mikiny z nemocničních odpadků. PPS Eli Roth prostě střídá Piraně a Parchanty. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Je pěkné vidět v dnešní hyper korektní době takovýto ultra pravičácký film, původně ze 70. let. Ani se nedalo čekat, že padouši tu budou vesměs černoši, jako v originále a tak aby mohl Bruce zabít jednoho negra a pár mexikánců, musí být pochopitelně všichni hlavní padouši běloši. Jinak by to totiž bylo považováno za rasistické a stereotypní, i když je jasné, že v Americe mají z ras na vraždách (i když neznám přesné statistiky) běloši určitě nejmenší podíl a černoši naopak nejspíš největší. Se stačí podívat jen na statistiku Detroitu, nejkriminálnějšího město USA několika posledních let a více než 50% obyvatel tohoto město tvoří černí. Ale já zapomněl že v dnešní době se pravdivé statistiky, co černochům nenahrávají říkat nesmějí. To nechápejte špatně, nejsem rasista, jen mi vadí ta současná mentalita. ()

Reklama

Reklama