Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Ani po dvou hodinách mi nedošlo, jestli koukám na životopisný filmek o jednom fotbalistovi, nebo na reklamní spot na ideální americkou rodinku jako vystřiženou ze zásilkového katalogu o ideálech (jež najdeš jen v zámoří), který vám doručí do vašich domovů s cukříkem a příjemnou (a podmanivou, of course!) můzičkou. // Věřím tomu, že tenhle "americký sen" se vyplnil, ale tahle forma zpracování mi přijde téměř neúnosná. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. To Protect His Blind Side ,2. Cello Song ,3. All Things Are Possible / Your Father ,4. Osmosis ,5. Hang Of It ,6. Unsquare Dance ,7. Eviction ,8. Summer Training ,9. Moms ,10. Thank Me Later ,11. Part Of The Family ,12. The First Game ,13. Gridiron Machine ,14. Inspired Play ,15. Taming Lions ,16. The Art Of Recruiting ,17. The Light Brigade ,18. Michael Graduates ,19. It's Your Life ,20. My Son Michael ,21. Goin' Up The Country ,22. Chances, ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nie je to pribeh vymysleny z hlavy o americkom sne, ktory sa moze stat iba vo filme. Krasne na tomto filme je prave to, ze sa to naozaj stalo, az je to neuveritelne. Pri kazdom inom vymyslenom filme je to iba oddychovka, ktory ked skonci sa vratim zase naspät do tvrdej reality, avsak po skonceni tohto filmu som mal prijemny pocit, ze aj v tom realnom svete existuju dobri ludia. Sandra Bullock je skvela herecka, v tejto ulohe bola razantna, odvazna, pripadala mi ako hlava rodiny, pricom jej manzel iba posluchal a preto ma tesi, ze dostala Oscara za najlepsiu herecku. Film bol nominovany aj za najlepsi film roka, avsak Oscara v tejto kategorii dostala vojnova drama od Kathryn Bigelow SMRT CEKA VSUDE (2009)... 11.11.2010 ________ Sandra Bullock - (Leigh Anne Tuohy) +++ Tim McGraw - (Sean Tuohy) +++ Quinton Aaron - (Michael Oher) +++ Jae Head - (S.J. Tuohy) +++ Lily Collins - (Collins Tuohy) +++ Ray McKinnon - (Tréner Burt Cotton) +++ Kathy Bates - (Pani Sue) +++ Hudba: Carter Burwell +++ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nevedel som si predstaviť S. Bullock ako blondínu a aj keď som videl celý tento film, stále si nie som istý, či jej ta farba vlasov sedí. Isté však je, že pôsobí inak a aj úloha, ktorú hraje je v jej kariére výnimočná. Či jej oscar za herecký výkon bol zaslúžený alebo nie, minimálnu pochvalu si určite zaslúži. Ako prísna, ale citlivá a bohatá žena je veľkým príkladom silného a dobrého charakteru. Príbeh je síce predvídateľný, ale príjemne sa na to pozerá, navyše Big Mike svojimi rozmermy a skromnosťou musí vyvolať súcit. Podobný film s E. Harrisom a C. Goodingom s názvom Rádio som už videl, toto je ale určite kvalitnejší film. 70%. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

I ty si můžeš pořídit svého hodného černouška! Jako Angelina, jako Madonna, jako Sandra Bullock, která z pozice zazobané bílé paničky vykupuje netykavost bílé většiny tím, že koupí pár hadrů a postel jednomu nemotorovi. Blind Side je výsměch sociálním dramatům a hlavně vyprázdněný film, který mi vůbec nic nedal - snad jen brzkou jistotu (to když se děti láskyplně usmívaly u stolu na svého milého adoptovaného méďu), že tenhle plochý reklamní leták na lásku nerozdýchám. Mimochodem, pokud se oscarové nominace rozšiřovaly kvůli takovýmhle filmům, tak jdu blejt. Křestanství je mocný marketingový nástroj. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Shodou okolností se křestní jméno dcery hlavní hrdinky Collins shoduje s přijmením její představitelky Lily Collins. (=woody=)
  • Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy) původně roli odmítla, protože nechtěla hrát postavu příliš zbožné křesťanky. Po setkání s Leigh Anne Tuohy práci - s podmínkou podílu na zisku (ale sníženým pevným honorářem) - přijala. (Kamiiik)
  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama