Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co já se v těch komentářích nedočtu..americký film je příliš americký! Vážně? To je asi tak stejně stupidní jako říct, že párek chutná nějak moc jako párek... Toť k omezenosti lidí. Film sám o sobě je cukrkandlový až běda, pravda, ale mě teda dostal. Big Mikea bych si vzala asi taky k sobě domů, být majetná panička :-) Pro ten jeho psí pohled. Sportovní pozadí, které později bylo nějak moc v popředí mě tedy nezaujalo, ale příběh je to krásný. Neviděla bych v tom tolik snahu vyždímat z lidí slzy jako spíš ukázat, že i v tomhle zvráceném světě existuje dobro (to jsem tak nějak potřebovala vědět..). A Sandra Bullock (která mě KONEČNĚ přesvědčila, že umí hrát a jak) si pro sebe sice ukradla každou scénu, ale představitel Mikea zase srdce diváků.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Americký sen, který se stal. Nekompromisní Sandra Bullock si bere velký kus filmu sebe, ale Michael zase srdce diváka. Někdo řekne typicky americký slaďák, ale tohle je víc. Tohle není žádný rasismus, žádné vnucované poučení, jen prosté zamyšlení, že svět není tak špatný, jak se zdá a že se jen lidé nechovají tak, jak by měli. Velmi jemné naťuknutí akutních amerických sociálních problémů v pozadí velkého životního příběhu. Nedivím se, že tento příběh má v Americe úspěch, vždyť je to až neuvěřitelné... Emoce se spojují v silném a skutečném příběh mladého černocha, který měl hodně talentu, ale potřeboval pomoct. Jako fanoušek amerického fotbalu jsem si nepřál více. Tady máte skutečné postavy tohoto příběhu originály. PS: tělo Sandry Bullock nezestárlo za posledních 15 let ani o den... jak to dělá?:) A její peroxidní hlavinka? Bylo by i na Hollywood dost hloupé, kdyby hrála peroxidní blondýnu s černými vlasy...:) ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak akademici za toto skončia v pekle a môžu tam hrať s mojou prvou sigálnou človeče. K.O. kvalitnej drámy ako takej (jediný sebeviac nádejný konflikt nedostane viac ako 10 minút kotúča a už sa končí happy slzou) ako aj príbehu samotného, ktorý by si nejaký ten bod zaslúžil. Nemôžem fandiť prežratej prvoplánovej dojnej krave, ktorá kol seba minuje plytkú symboliku pre dorast a vyžadujúcej si diváka Michaela (pasívneho bula), ktorého bude za ručičku ťahať alejou morálnych kresťanských kvalít. Od jednej pravde k druhej. Ano, Sandrina najlepšia rola v doterajšej filmovej kariére (veľmi tesne za Miss Congeniality). Vypelichané až beda, bez jediného náznaku kvality (čoby len technickej). 10% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně americký příběh. Tak nevěrohodný, že se jednoduše musel stát. Na smrtelně vážné drama si Blind Side nehraje, ono je v něm drama vůbec vytlačováno do autu. Situace jsou neustále zlehčovány humorem a briskní výměny hlášek by našly své uplatnění spíše v sitkomu. Ani nemusíte znát fakta, abyste dopředu věděli, jak vše dopadne. Jediné potenciální překvapení (Tuohyovi se stali Michaelovými patrony kvůli slávě a penězům) je zadupáno v zárodku a tuhle nekřesťanskou interpretaci si tak můžete dovolit leda mimo filmový diskurz. Sandra Bullock filmu samozřejmě dominuje, široko daleko není stejně známého herce (čestná rolička Kathy Bates potěší, ale to je asi tak vše), v zásadě ale hraje pouze vyzrálejší verzi jedné z nespočtu svých hrdinek romantických komedií. Michael Oher má možná talent od Boha, možná jen nadváhu. Soudě z nejčerstvějších fotografií a jeho filmografie, John Lee Hancock nemá ani jedno. Ale nechť si klidně natáčí, těžko tím někoho urazí. 65% Zajímavé komentáře: Cival, FlyBoy, curunir, grogodil, oje, Murrro ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z dnešního zkoušení omlouvám černochy, Američany, černošské Američany a členy akademie. Vy ostatní ale koukejte rozumně uznat, že tohle je pěkně vyhrkaná limonáda. Příběh sice založený na nějaké té pravdě (ty nejméně pravděpodobné věci se přece jen stávají nejčastěji), ale převyprávěný tak suše, že sušené ovoce by se mohlo stydět. Všichni tady americkým srágorám vytýkáme patos, klišé nebo citové vyděračství, ale když film nic z toho nemá, jakpak by asi mohl oslovit moji duši? Buldoková po dlouhé době zase jednou hraje a hned má plešouna, no to mě podrž.... Ale okay, její výkon byl rozhodně to nejzajímavější, co mi film nabídnul. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Do kin byl film rozesílán po označením „Wonderbar“. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama