Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Americký sen, který se stal. Nekompromisní Sandra Bullock si bere velký kus filmu sebe, ale Michael zase srdce diváka. Někdo řekne typicky americký slaďák, ale tohle je víc. Tohle není žádný rasismus, žádné vnucované poučení, jen prosté zamyšlení, že svět není tak špatný, jak se zdá a že se jen lidé nechovají tak, jak by měli. Velmi jemné naťuknutí akutních amerických sociálních problémů v pozadí velkého životního příběhu. Nedivím se, že tento příběh má v Americe úspěch, vždyť je to až neuvěřitelné... Emoce se spojují v silném a skutečném příběh mladého černocha, který měl hodně talentu, ale potřeboval pomoct. Jako fanoušek amerického fotbalu jsem si nepřál více. Tady máte skutečné postavy tohoto příběhu originály. PS: tělo Sandry Bullock nezestárlo za posledních 15 let ani o den... jak to dělá?:) A její peroxidní hlavinka? Bylo by i na Hollywood dost hloupé, kdyby hrála peroxidní blondýnu s černými vlasy...:) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle skutečnej životní příbeh hráče americkýho fotbalu v sobě sice neskrývá kvantum hrozně dramatických scén, jako je tomu obvykle, ale vypráví příběh bez nějakých větších emocí a zvratů, vyhýbá se to takovým těm typickým dramatickým situacím, kdy černej kluk přijde do bílý rodiny, což ovšem vůbec nevadí, jelikož i tak má příběh stále sílu, i co říct a hlavně Sandra Bullock evidentně vyzrála a tady je fakt skvělá, ohromně jí to tu sedlo, jak vzhledově, tak i herecky, dokonce, což mě hodně překvapilo, na mě fakt působila takovým mateřsky milujícím dojmem za tou drsnější formální slupkou. Super, i když to občas vypadá mírně prvoplánově, ale závěrečný fotky skutečných postav na mě zase působily, že to takhle fakt nějak mohlo být. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Sandre se tento rok opravdu vydaril. Po hodne zdarile a vtipne (ne trapne vtipne, takovou komedii v dnesni dobe jiz tezko najdete) komedii The Proposal prichazi jeste zdarilejsi film - drama z prostredi americkeho fotbalu, cernosskych ghet a ukazuje nam to, kam to Amerika opravdu dopracovala. I kdyz se mozna cernosi maji lepe tam, nez by se meli v Africe, stejne jich žije hodne v otresnych podminkach a ti nestastnici, kteri nemeli tolik stesti, jako vsichni ti basketbalisti, fotabalisti i herci, se mockrat nedoziji stari. A je mi to opravdu lito. Jak by se na svete zilo, kdyby se vsichni lide chovali jako Leigh Anne. Tu Sandra hraje opravdu perfektne, chvili sem si musel sice zvykat na jeji jiny vzhled, ale pote sem se uz uplne vzil do deje. Opravdu jsem prekvapen, jak i belosi mohou byt litostivi a krasne soucitni. Ja osobne nevim, jestli bych dokazal to, co ona. Jsem rad, ze Mikeův pribeh dopadl tak dobre (ano, celou dobu sem se o neho bal, hlavne v ty scene v ghettu, nakonec si je ale Mike podal peknym stylem ala Bourne :-). Quinton Aaron ho hraje opravdu skvele, mozna by se hodila nominace i jemu (ja vim, tech hercu je moc, a akademie da prednost vice znamym, ale stejne..) Tedy film vetsi prekvapeni nez sem cekal a mozna me povzbudil tak, ze se podivam i na Precious. I kdyz to vypada mnohem depresivneji.. 5 ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem ani pořádně nevěděl, do čeho jdu. Oscarová Sandra Bullock a prý nějakej přerostlej černoušek. Budiž. Celé se mi to jevilo spíše jako pohádka pro bohaté paničky, které si můžou pořídit kde co. Ale naštěstí tu byl hlavně Michael (Quinton Aaron) a jeho dobře napsaná role .. tedy jeho skutečný životní příběh, což vymazalo onen pocit pohádkovosti a dopomohlo v mém hodnocení k hvězdičce navíc. Slabší čtyři. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vkusně zabalený rasismus. Hodnými postavami jsou zde bílí a slušně hovořící křesťané, zlými pak černí a neotesaní afro-američani z chudinské čtvrti. A někde uprostřed stojí Big Mike, který je ve stylu jižanského hesla "Ztraceného vykoupí pouze Ježíš" zachráněn blonďatou milionářkou, která v krizi středního věku sbírá místo sporťáků černochy. To všechno se navíc točí okolo té nejdebilnější hry v historii sportu, jejímž jediným přínosem pro svět jsou filmové ukázky na Super Bowlu a atraktivní roztleskávačky. Právě díky těm hezkejm holkám v pozadí si to alespoň jednu hvězdu zaslouží. P.S. Zlátý Glóbus za prkenný výkon Bullock bych ještě rozdýchal, ale Oscara?! Jste spadli z jahodníku nebo co? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Skutečný Michael Oher získal Vince Lombardi Trophy i se Seattle Seahawks. Jeho kariéra v NFL skončila v sezóně 2016–2017, kdy utrpěl těžký otřes mozku a před následující sezónou byl propuštěn z týmu Carolina Panthers. Samotný film rád nemá a byl díky němu i terčem posměchu od spoluhráčů a protihráčů. (Martinicus)
  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama