Reklama

Reklama

Silné téma, vynikající scénář plný zvratů a životní herecké výkony poskládaly dohromady thriller o pátrání po dvou zmizelých děvčatech, který je napínavý až k nesnesení. Keller Dover (Hugh Jackman) čelí asi nejhorší noční můře každého rodiče, jeho šestiletá dcera Anna a její kamarádka Joy jednoho večera na Díkuvzdání zmizí. Jejich hledání nebere konce, hodiny se vlečnou a dívky jsou stále pohřešovány. Do objektu zájmu se při pátrání dostane zchátralý karavan, který parkoval před jejich domem a u kterého si dívky naposledy hrály. K případu je povolán detektiv Loki (Jake Gyllenhaal), který zatýká řidiče karavanu, retardovaného Alexe Jonese (Paul Dano), ale pro nedostatek důkazů je Jones po nějaké době propuštěn. Oficiální pátrání sice stále pokračuje, ale Dover se cítí bezradný, jeho strach se mísí se vztekem a zlobou. Bere spravedlnost do svých rukou a bez ohledu na následky se rozhodne vyslechnout jediné pojítko k případu sám, po svém a bez rukaviček. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 811)

Anubiska 

všechny recenze uživatele

Bezvadný film. Napětí,výjimečný herecký koncert všech hlavních představitelů,mrazivý konec. Paul Dano je jedním z nejtalentovanějších mladých herců současnosti,s každým filmem lepší a lepší. Nenudila jsem se ani vteřinu. Famózní! ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal mi docela sedi, thriller kriminalky me take moc bavi, ale tohle nebylo ono. Bylo to moc roztahane a vadil mi scenar. Potrebuju se s hlavnim hrdinou aspon troche ztotoznit, ale tady vysetrujici detektiv nevystupuje jako genius (I presto ze je tak prezentovan), ale jako slon v porcelanu. A ten konec, kdy jsou vsichni zachraneni me sice neprekvapil, ale rozhodne zkamal. Skoda, lepsi scenar a mohl to byt dalsi Zodiac. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej filmek! Ani se nedivím co se tam všechno dělo, člověk by dělal vše pro záchranu dítěte, ale víc prozrazovat nehodlám, drsný drama a určitě doporučuji. ()

kickassgirl 

všechny recenze uživatele

Atmosferou aj dejom (trochu) mi to pripominalo zodiaca, co je len dobre, pretoze toho som videla tak 5krat. Cely cas som sedela ako na ihlach. Herecke vykony skele, Hugha som tak dobre este nevidela hrat. 5* tieto filmy su moje orechove. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Velmi posobivy pribeh, perfektny herci, minutaz prekvapivo nevadila, thriller, mi pripomina trochu Zodiaca, a je pravda ze takychto filmov sa velmi nenajde. Az na ten uplny zaver, vyborne dielko... 95% ()

Pjater 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem od tohoto filmu čekala mnohem víc. Když neustále všichni říkali jak je fantastický a skvělý a životní role herců a podobně. Konec filmu byl fantastický to musím uznat, ale první hodinka mi přišla docela slabá a uloudaná. Ale budiž každému co jeho jest. Takže jako večerní film do obýváku super, ale nic na co bych musela jít do kina. ()

alandy 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k aktuální tematice (hlavně na americkém kontinentu) je film i tak pojat výborně, Hugh Jackman dokáže ztvárnit jakoukoliv roli s grácií a je to úžasná podívaná (s komiksem nebo bez). I přes šílenou dobu 146 min to uteče jako voda a nenudíte se. Zamrzel mě konec, tyhle neúplné konce bych čekala ve starých hororech nebo japonských duchařinách, ne tady, považuji to za zbytečné rozčílení diváka. ()

Stehno89 

všechny recenze uživatele

Vše co je stálo za zmínku již bylo vyřčeno. Tomuto žánru já zrovna moc neholduju, film jsem viděl jen kvůli Wolverinovi (Hugh Jackman), ale musím říct, že to byla podívaná. Na začátku filmu jsem se zhluboka nadechl, a nevydechl ani při začátku závěrečných titulek. Víc takovýchto filmů - méně lidí jako je pan Verbal ()

Stydlivka 

všechny recenze uživatele

Další věc, která mě moc nenadchla...chybí nějaké vysvětlení...ke konci už to člověka spíš rozčiluje, než zajímá :-) ()

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Fakt, že detektív všade chodil osamote, beriem ako účel. Pre skutočných fanúšikov napínavých krimi môže byť totiž tento film kľudne najlepším filmom všetkých čias. Atmosféra je tu proste úžasná. ()

Matej97 

všechny recenze uživatele

Tak tento film má fakt dostal ! Tento film má vtiahol do deja tak že som časťami nemohol dýchať :) Vyzdvihol by som herecké výkony, kvalitu spracovania. Super film odporúčam pozrieť. ()

vanikka22 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh, který musí zasáhnout snad každého člověka, který není úplně zvrácený. Úvod filmu nás seznámí s rodinou Doverových a o pár chvil později jejich známé, se kterými oslavují Vánoce. Ty se v mžiku změní z radostné události na jednu velkou dlouhou noční můru. Zmizení dvou mladých dcerek Anny a Joy. Na scéně se objevuje detektiv Loki a jednotlivé postavy se začínájí projevovat výrazněji. Z Kellera Dovera (Hugh Jackman) se vyklube člověk nezlomně přesvědčený o vině jednoho z podezřelých a uchýlí se k metodám mučení za hranicí lidskosti, aby dostal informace pro záchranu své dcerky. V tom se z čistajasna objeví nový podezřelý, který je dopaden detektivem Lokim, který ovšem trpí jistou formou lability, která dovolí podezřelému, aby se ve výslechové místnosti zastřelil a vše znovu vypadá ztraceně. Jenže není. Mladá zdrogovaná holčička byla schopná utéct a napovědět Kelleru, že na onom místě byl i on. S horkou hlavou si jede pro svou holčičku aniž by komukoliv něco řekl a zdá se, že to je největší chyba jeho života. ()

Jondik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobrý film, u kterého jsem po celou dobu jeho trvání nehybně seděl s napětím a pocitem strachu. Vyšetřování detektiva Lokiho se mimojiné potýká s nedůvěrou rodičů nezvěstných, zejména jednoho z otců, který vzal vyšetřování do vlastních rukou, a to doslova. Film je přehlídkou výborného hereckého výkonu Gyllenhaala, ale i dalších herců, a neméně dobrou režií. Výborný byl také střih, kterým byl ukončen už tak bravurní závěr. Pro mě nejlepší film roku. ()

Lyshitski 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé, a tím myslím skutečně dlouhé době zde máme opět skvělou krimi. Film si již od začátku navazuje skvělou atmosféru, kterou udržuje až do svého konce. Scénář, kamera i herecké výkony hlavních představitelů jsou vynikající. Především Hugh Jackman řešící morální dilema toho, kam až jsem schopen zajít pro záchranu svého dítěte, se pro tuto roli snad narodil a vyloženě si ji užívá. Samotné finále filmu je poté již pohou třešničkou na dortu. Jediná věc, kterou mohu filmu vytknout, je český dabing. Jinak za mne 91%. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Až se rozhodnete pro shlédnutí tohoto snímku - prosím připravte si dýchací přístroj s velkým objemem kyslíku. Děkuji pěkně a příjemný zážitek! ()

ana_musilova 

všechny recenze uživatele

Silné téma filmu skvěle doplňuje ponurá atmosféra, která dodává příběhu na dramatičnosti. Celkový dojem pak umocňuje profesionální kamera Rogera Deakinse, jedenáctkrát nominovaného na Oscara (vynikající práci odvedl u filmů jako Vykoupení z věznice Shawshank, Tahle země není pro starý nebo Předčítač). Kombinace místy až nesnesitelně napínavého děje, poutavého scénáře, zmíněné kamery a životních hereckých výkonů vás nenechá vydechnout a vy si tak budete moc naplno vychutnat perfektní spojení detektivního thrilleru a kvalitního psychologického, místy až filozofického dramatu, který v roce 2013 natočil kanadský režisér Denis Villeneuve. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Výborně zahrané syrové krimidrama s parádně hustou atmosférou, které na mě působilo o to silněji, že jsem otcem dvou malých roztomilých holčiček... Ovšem plný počet nedávám, protože jsem si po skončení filmu uvědomil, že tam je až příliš mnoho falešných indícií, které nejsou nijak vysvětleny a slouží pouze k vystupňování napětí. Ale doporučuji všem, kterým se líbilo Sedm; Gone, Baby, Gone; Tajemná řeka... ()

Kozmeker 

všechny recenze uživatele

Tento film vás vtiahne do danej situácie a tá je že vám zmizne dcéra a vy si neviete pomôcť lebo podozrivý je zaostalý dement. Herecké výkony skvelé, Hugh sa do role otca ktorí je zúfalý fakt zažral a Jake ako policajt s bohatou minulosťou a vysokým IQ tiež zažiaril. atmosféra je stále napätá a to preto lebo stále niečo čakáte za rohom alebo v nejakom kufry. ()

Související novinky

Villeneuve se ujme další velké sci-fi

Villeneuve se ujme další velké sci-fi

16.12.2021

Režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Duna) se v Hollywoodu rychle stává expertem na významné sci-fi. Jen co tak filmař dokončí adaptaci druhé poloviny knižní Duny, ujme se oceňovaného… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama