Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepější, akčnější, výpravnější a krutě nostalgická. Taková je předposlední řada Hry o trůny, která za svými předchůdci zaostává ve vychytralých zvratech, intrikách a kvantitou dialogů. Vše však vynahrazuje ostře nastaveným tempem, které si nebere s nikým a s ničím servítky a ukazuje jeden epický výjev za druhým stylem, že by si je jen blázen nechtěl bez připomínek vychutnat. 8.5/10 Více v mé plnohodnotné spoiler free recenzi na webu Filmový Guru. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné zvýšení vyprávějícího tempa mi rozhodně nevadí. Poslední dvě sezóny byly utrpení a zbytečné natahování. Pokud by se nová sezóna nerozjela přestal bych seriál sledovat úplně. Z GoT se stala ovšem absolutní špička co se týká nejen rozpočtu ale i opravdu propracovaného fantasy. Samozřejmě předposlední sezóna je v první řade fan service jak prase. Potkávají se postavy co se několik sezón neviděli a hláškují jak o život. Dostat se z jedné strany země na druhou najednou zabere pět vteřin a z toho se čtyři diskutuje jestli se nepoletí na dracích.... Moment.... Jo vážně ! Draci jsou tady vlastně pořád a je to to nejlepší. Poslední scéna posledního dílu je úplnej masakr. Nic lepšího v televizi vidět jen tak nejde. Dlouhá politikaření a intriky po šesti sezónách už tolik nemohli bavit a tak tvůrci zvolili dražší ale lepší variantu a vsadili na nekompromisní epičnost. Tato sezóna celkově baví víc jak jakákoliv předtím a pocit, že si opravdu zasloužíme aby se příběh začal uzavírat a děli se všechny ty skvělé věci. ()

Reklama

fantassia 

všechny recenze uživatele

Máloplatný, ale tady prostě uvidíte to, co jinde vidět není. Sledovala jsem i dokument o tom, kolik lidí zapálili a jakým způsobem natáčeli scény s draky, chrlícími oheň na protivníkovu armádu, ale k věci. Už dávno jsem se přestala rozčilovat nad jednotlivostmi, které nedávají smysl u filmu, který celý nedává nějaký smysl, protože je to pohádka, já nejsem ani scenarista ani režiser, já jsem jen konzument a buď se bavím nebo ne.Tady mají třeba draci jen jednu hlavu, ale kolik hlav diváků, tolik názorů a tolik tvůrců a tolik režisérů, ani bych ta mínění nechtěla počítat, kolik by vzniklo různých díleček o této hře:-) Sleduju to spíš už jen ze zvědavosti, ale pořád mě to baví, takže si počkám i na osmičku ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos mírný pokles. Tři scházející epizody vytvořily seriálu velkou přítěž a snaha nacpat závěr celého příběhu Písně ledu a ohně do 13 cca hodinových epizod, které se kvůli financím, ale hlavně prestiži a slávě rozdělí do dvou sérií s téměř dvouletým odstupem, určitě nejen mě zrovna nesedí. Nezbývá nám než si ale počkat na okamžik, kdy uvidíme důsledky hodně gradujícího konce této série. Její průběh byl až místy nudný, stále ovšem mluvíme o nejžhavějším seriálu současnosti. A i když postav ubývá, stahují se mračna nad těmi, u kterých už předpokládáme, že krvavý souboj obstojí. Tak nezbývá nic jiného, než si rok počkat a fandit jim v pravděpodobně nejočekávanější televizní události století. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou slabších řadách (Polovina epizod pětky je nuda k uzoufání) tvůrci obrátili a nabídli úplně jiné Game of Thrones, než na jaké jsme si zvykli. Tlachání nahradily činy! A ikdyž se scénářem chvílemi jedná o fantasy béčko jak z osmdesátek, tak jsem maximálně spokojen. Zábavné béčko s úžasným vizuálem a epickými momenty > nudné pletichaření s promyšleným dějem. Change my mind. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • V jedné ze scén, v níž nemrtví obklíčí Jona Sněha (Kit Harington) a jeho přátele, je v pozadí na kopci vidět nákladní auto. (Geriel)
  • V této sérii draci vyrostli do velikosti Boeingu 747. Rozpětí tedy dosáhlo až 64 metrů. (ArsenalEagle)
  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)

Reklama

Reklama