Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (632)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najhorší film, aký som tento rok videl v kine. Súboj dvoch penzistov, vraha a obete, nefunguje na žiadnej úrovni. Nápad s tým, že z Laurie je akási militantná paranoička s domom plných zbraní a pascí, mne osobne pripadá debilný. Scenár je proste "lenivý", nedotiahnutý, nelogický a celkovo zlátanina - chvíľu akože pocta originálu, chvíľu ponáška na teenagerské horory 90. rokov, pričom dokopy to neladí, miestami je to nechcene smiešne (napr. v tých "prekvapivých" zvratoch) a miestami, kde to naopak z neznámeho dôvodu chce byť vtipné, je to skôr trápne. Réžia nudná a momenty, ktoré mali vyznieť mocne (nasadenie masky), prešumia. Napínavé to nie je ani náhodou, sem-tam nejaká otrepaná ľakačka. Postavy nevýrazné, herci väčšinou zlí, v niektorých vedľajších postavách dokonca otrasní (ten doktor, ten chlap, čo na začiatku prinesie masku, všetci spolužiaci...). Gore až na jednu rozdupnutú hlavu slabé, "inštalácie" mŕtvol bez nápadu. Atmosféra nikde a od finále som čakal omnoho viac. Celkovo je to ešte horšie ako mizerné Zombieho remaky, a to je teda veľmi nízka latka. H20 je oproti tomuto majstrovské dielo, ním sa mala celá sága nadobro skončiť. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Šílený vrah Michael Myers se dostal na svobodu a jde si pro Laurie Strode, která mu při jeho prvním řádění unikla. Je z ní sice psychická troska, na tenhle střet se však připravovala čtyřicet let. Přežít může jen jeden, ale umřít může úplně každý... Nový Halloween jde ve stopách původní jedničky a odmítá se přizpůsobovat novým trendům a současnému stylu. Je to oldschool, který se nebojí dlouze budovat napětí, umí se dostat pod kůži a odmítá laciné násilnosti. Místo zbytečné brutality spoléhá na nepříjemné mrazení v zádech, výborné herce a to nejtradičnější „halloweenovské“ strašení ve stylu klasického prvního dílu. Jestli chcete moderní horor, hledejte ho jinde. Pokud jste ale fandové Carpenterova filmu, nic lepšího jste snad ani dostat v kině nemohli. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci poloremake/polosequela a najlepsi slasher od H20. K originalu to ma rovnaky vztah ako force awakens, predatori alebo utek z la k svojim predchocom. Ak sa vam tieto filmy nepacili, tak sa na to teda rovno vykaslite. Ak mate prvy Halloween a takyto pristup radi, budete v siedmom nebi. Ja som skoro bol a radost mi nicila jedine existencia (predsa len lepsej) sedmicky a jeden otravny zvrat. Jamie super, hudba pecka, pan Myers paradny. Navyse je to mimoriadne zaujimave aj z analytickeho hladiska. Dostal som viac nez som cakal ale menej nez som dufal. Silnych 8/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Green dokáže i zbytečným vedlejším postavám dát jednu sympatickou scénu, po níž budete doufat, aby zrovna tohohle nebožáka nechal maskovaný golem na pokoji. Ale v souladu s pravidly subžánru, z nichž moc často nevybočíme, nemá naprostá většina z nich šanci. Samozřejmě až na nezlomnou Jamie Lee Curtis, která poněkolikáté a zase z trochu jiného úhlu čelí řádění svého soka. Zároveň stihne i v souladu s dobovými požadavky stát v čele girl power, jež musí zachránit bezmocné či neschopné chlapy. Inu, Green dokázal vystihnout dobu a prostřednictvím osvědčených metod v aktuálním hávu vlastně definovat leccos z dnešní doby i žánru. Dobře odvedená práce, ale za mě se žádné zpovykané nadšení nekoná. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fajn horor a dostal jsem opravdu, opravdu kvalitní záležitost. I když se to poměrně silně drží původních halloweenských filmů, tak to má nápaditou režii i scénář. Postavy jsou taky skvělé. Nejsou až tak skvělé, abych si je na nějakou delší dobu zapamatoval, ale v rámci žánru prostě různými drobnůstky vynikají a jsou sympatičtí. Jinak řečeno - není vám úplně fuk, když zemřou a člověk o ně může mít strach. A z hlavního zabijáka Mikea jde taky slušná hrůza, přestože se režisér nespolíhá na žádné laciné lekačky, ale poctivě buduje atmosféru. Dialogy taky nejsou vůbec dementní, naopak jsou slušné, a scény se zabíjením jsou taky stylové a drsné. Já vlastně tomu filmu nemám v podstatě co vytknout. Možná konec v bunkru není tak působivý a možná tam prostě chybí nějaký "přesah" nebo nevím co... Možná i někdy tu pátou hvězdu přidám, protože tohle je fakt horor jak víno. Smekám před tvůrci. (8/10) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • V čase 01:03:00 si můžeme všimnout, že mrtvola pověšená na dveřích má na rameni napsáno: „10–31–18“, což je datum Halloweenu (31. 10. 2018). (Simex_)
  • Všetky policajné vozidlá majú označenie Warren County. Je to miesto, kde sa nachádza University of Kentucky, na ktorej John Carpenter študoval. (WalterIK7)
  • Děj se odehrává 40 let po událostech prvního filmu, kultovního Halloweenu (1978), a naprosto ignoruje všechny následující filmy volné série. (Duoscop)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama