Reklama

Reklama

Gravitace

  • USA Gravity (více)
Trailer 3

Jednoho dne vyšle NASA na oběžnou dráhu planety Země raketoplán Explorer. Cílem mise je instalovat do Hubbleova teleskopu nové systémy. Velitelem výpravy je zkušený veterán Matt Kowalski, který má nalétáno asi dvacet let a toto měla být jeho poslední mise před odchodem na odpočinek. Další členkou posádky je cílevědomá doktorka, ale nepříliš zkušená astronautka Ryan Stoneová. Během výstupu do volného prostoru se ale stane nečekaná katastrofa. Posádka se díky neuvážlivému odstřelu porouchaného ruského satelitu dostane do roje trosek. Ten zničí raketoplán a přeruší jeho spojení s pozemským řídícím střediskem. Oba astronauti se ocitají sami ve vesmíru, odkázáni jeden na druhého. Nesourodá dvojice pluje nekonečnou temnou prázdnotou a snaží se dostat k nejbližší ruské vesmírné stanici Sojuz. Kyslík jim pomalu dochází a oni zoufale a z posledních sil bojují o svou záchranu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Uživatel Segrestor smazal svůj příspěvek.

hatapa

hatapa (hodnocení, recenze)

ty trzby jsou fakt pekny a vubec nepolevuji...to cuaronovi preju...mohlo by si to klidne sahnout na pul miliardy jeste ze sveta urcite prihodi poradny kus uk a japonsko

martess

martess (hodnocení, recenze)

Viac ako 4 nedam za tie prehnane krdle trosiek ale inak je to uzasny film mohlo by to byt aj dlhsie trebars by som rad videla reakciu Hustonu ked by sa vratila domov ak sa vobec vrati domov a nezje ju tam nejake tropicke zviera :D

na příspěvěk reagoval Beckett51

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

K debatě o příslušnosti Gravitace ke sci-fi se mi moc nechce vracet, protože zde několikrát proběhla, a tak raději změním téma a odkážu na výborný text Jasona Mittela: http://justtv.wordpress.com/2013/10/16/gravity-and-the-power-of-narrative-limits/ . A kdo chce, může si přečíst i můj článek o dlouhých záběrech, jejich funkcích a motivaci v Cuarónově tvorbě (se zaměřením na jeho spolupráci s Emmanuelem Lubezkim): http://filmserver.cz/clanek/6287/tema-dlouhe-zabery-dua-alfonso-cuaron-emmanuel-lubezki/ .

marshalx

marshalx (hodnocení, recenze)

Tento film je neuvěřitelný zážitek a i po druhém zhlédnutí v kině, mám nutkání ho vidět znovu :-)

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Segrestor

Takže kdybys neměl ohniště, budou ti plameny šlehat dolů? To snad ne :-) Plameny jsou horký plyny. Horkej plyn má menší hustotu, proto stoupá vzhůru. Na tomhle principu přece funguje třeba horkovzdušnej balón :)

na příspěvěk reagoval Segrestor

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Helo

přijde mi, že tady na zemi stoupá oheň nahoru jednak proto, že do Země to kvůli ohništi nejde a jednak proto, že se živí vzduchem

na příspěvěk reagoval Denver

kingik

kingik (hodnocení, recenze)

Beckett51

Zmizni s tím "květinovým dítětem" respektive s "háškem, co tam máš v profilu, a jdi se odrbat. Vylili tě ze všech diskuzí a tak blouzníš po marijánce a opiátech zde.

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Beckett51

Tady je dost lidí co tu plive i po sobě. Zoufalý výkřiky do tmy, urážky, posílání se do prdele... Chudák člověk, co si sem přijde přečíst něco zajímavýho. Kingik je další takovej. Hlavně podle mě vůbec nemá právo ten film jakkoliv hodnotit, protože z něj viděl půl hodiny. Nejdřív přirovnává efekty k neexistujícímu filmu (asi myšleno jako velká kritika), pak to změní a řekne, že efekty byly normální... :) a pak někomu napíše, že má v pohodě názory, takže film byl asi ok :-D Pokud je schopnej se takhle odkopat, tak tím by veškerá další debata s ním měla prostě končit.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Denver

to ano, to já jen pro srovnání :) a proto si taky přeji, aby se efekty u epizody 7 zase nesly v duchu epizod 4-6 (té loutkové verze, tu digitální osobně nemusím). Ale to se asi nepovede...

na příspěvěk reagoval Denver

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Segrestor

to já dělám normálně, že stalkuji ubožáky :))))))))) mě nevadí, že ten film poplival, ale vadí mi, že nemá absolutně žádej respekt filmům, který se mu nelíbí

na příspěvěk reagoval Denver

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Helo

To jsou ale všechno efekty na parádu. V Gravitaci nic takového nebylo. Zrovna triky u novejch SW mě moc nebraly. Ale to bylo i z části prostředím, kde je všechno uhlazený, naleštěný... Normální svět takhle nevypadá, takže asi proto to působilo uměle. A taky Lucas je v tomhle úplnej psychopat, ten neví, kdy přestat :-)

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Segrestor

vezmi si to takto, když zapálíš klacek na Zemi, plamen bude směřovat směrem nahoru (samozřejmě za čistého předpokladu, že nefouká vítr a nepůsobí žádné další vedlejší vlivy). Když jej zapálíš ve stavu beztíže, kam bude plamen směřovat? Kde je nahoře a kde dole? :)

na příspěvěk reagoval packa, Segrestor

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Denver

gravitace má vliv na oheň? jak moc? kolik váží takový oheň? lze zvážit? myslím, že gravitace má vliv jen na látku, která hoří. ale ber to jen jako názor laika :)

na příspěvěk reagoval Helo, Denver, Beckett51

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Denver

Vskutku... ono všeobecně není tyhle "organické" a tvary měnící objekty lehké udělat, ať už se jedná - jak pravíš o kouř a oheň - či o zvířenu, srst, vlasy, chlupy...  i když co se týče té srsti, tak i tam už je to hodně pokročilé v dnešní době. Proto mě například dostalo, jak si v s tím v Pánovi prstenů dokázali na tu dobu pohrát (draci, jeskyní obři, Mumakilové) ve srovnání například se SW2 a SW3, kde celkově efekty vypadaly parádně, ale když došlo např. na tu ještěrku, na které jezdil Obi-Wan, tak už to bylo horší :)

na příspěvěk reagoval Denver

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Venom je rekordní

Venom je rekordní

07.10.2018

Přestože kritici mají z nového komiksového filmu Venom s Tomem Hardym (Dunkirk) v hlavní roli spíše smíšené pocity, snímek sám o sobě v kinech překvapil. Za víkend si totiž z amerických kin odnesl 80… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama