Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Já bych to za takovej průser, jako jiní nepovažoval. Myslím, že Fox se v roli zabijáka neztratil. Hodně urážek tady lítá k Perymu, který se vesměs smrskli na to, že je tlustý..( i já mam radši M. Freemana) , ale že bych ho za to nenáviděl.., jasně jeho dedukce jsou v některých momentech až úsměvné a nepřesvědčivé. Mě spíše zklamal J. Reno. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Osobne ani omylom netuším, prečo dávam najnovšiemu až 2*, ale akosi ma to nižšie nepustí. Film s tak neoblomne tupým scenárom som naposledy videl asi pre dvoma-tromi mesiacmi a bol to Schumacherov Krvavý potok. Cohen, Moss a Williamsonová by sa mali hanbiť za to, aké monštrum stvorili, a to nielen z filmu, ale aj zo samotného Matthewa Foxa, ktorý je tu narozdiel od Nezvestných či Uhla pohľadu (kde bol mimochodom taktiež výborný) nechutne chudý a vôbec, vyzerá, akoby ho aspoň rok mučili a držali v podzemí takmer bez jedla. Zato Jean Reno pekne krásne pribral a stáva sa novým Gérardom Depardieuom (pravdepodobne ho museli Francúzi po tom, čo sa s G.D. stal rusomil, niekým rýchlo nahradiť), a tiež kandidátom na najohavnejšiu celebritu roka. Že Tyler Perry príliš talentu nepredvádza, netreba ani spomínať, rovnako ako ďalší herci z nulovým potenciálom pozdvihnúť kvalitu snímku (Edward Burns a spol.). "Sečteno a podtrženo" - my sme to videli za vás a vravíme vám, vy si pozrite niečo lepšie. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak reagoval můj kamarád, když dorazil na Anděla a my ho s =woodym= lanařili do kina. "Já toho mám teď hodně zkouknutýho, kluci" varoval nás. "Neboj, tohle jsi určitě ještě neviděl" vrtal jsem do něj netušíc, jakou nadčasovou pravdu mám, protože tohle, tohle vážně nikdo z nás ještě neviděl, a to už máme prosím pěkně film za sebou... Tuhle jsem u snídaně sledoval předpověď počasí, kde hlásili hustou vánici po celém našem území již od dopoledních hodin a soused si přitom vesele odhrnoval sníh před barákem. Ani to mi však zpětně v porovnání s Cohenovou srajdou nepřišlo tak zbytečné. Když vezmu v potaz bonusové disciplíny, jakými jsou bravurní překlad názvu, neméně výsostný výkon Jeana, který snad už dočista zapomněl na to, že film by krom jeho peněženky měl přinést něco i divákům, a v neposlední řadě brilantně zvládnuté akční scény, při niž jsem sahal do batohu pro Kinedryl, může být celá tahle Vražedná hra ráda, že jsem ji za ty hříšné prachy dohrál až do konce. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ne,rozčilovat se rozhodně nebudu.A vlastně ani dělat kritiku komentům,který jste tady vysrali.Vážně nemůžete chtít,abych se tady hrabal ve vašich shnilejch hovnech.Samozřejmě ,že Cohen filmy točit umí,ale taky už,jako každej z nás udělal několik nepovedenejch věcí.Že tenhle krimi thriller s docela solidní akcí šlape jako hodinky,to uzná každej potencionálně normální,ne na hlavu padlej jedinec.Já sice trochu tápal v tom,proč Fox všechno to dělá,jakej přesně motiv je,ale taky mě to nakonec napadlo.Ale rozhodně ne v první minutě,jako všechny tady ty studovaný embrya,který píšou u každýho filmu,jak je to klišovitý,předvídatelný,a jak každej film dopadne vítězstvím hlavního hrdiny,a všechno dopadne happyendem.No jasně,vy motouzové,každej film nějak končí,tak proč ne dobře.Až bude všechno končit na hovno,tak tady budete vysírat,proč taky něco nemá happykonec.A Tyler Perry.Já vlastně proti němu nic nemám.Nehraje bůhvíjak,ale že vás sere,že to neni dvacetikilová laťka vod plotu,to nechápu.Je to film,ne konkurz na fotky do magazínu pro teplouše.Ale dost už,film samozřejmě má svý mouchy,ale protože filmovej svět teď jede na obrovskejch kokotinách,tak tohle potěší.80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Alex Cross bol skvelý v Zberateľovi bozkov. Už menej skvelý bol v Ako pavúk. Vo Vražednej hre je ÚPLNE zlý. Tyler Perry bol zaujímavou hereckou voľbou, pretože komiic vo vážnych rolách zvyknú byť bravúrni (Jim Carrey - Muž na Mesiaci). Ale nakoniec to dopadlo dosť biedne. Vlastne je to asi prvý prípad, na ktorý si paletám, kedy je komik v dramatickej úlohe zlý. A Jean Reno? Slabý ako slabá káva. Ako-tak poteší snáď len Matthew Fox v úlohe vychudnutého magora; aj uňho je to však dosť značná nuda. Scenár je nezáživný a o ničom. Škoda, Alex Cross je výborná literárna postava (trocha ako Jack Reacher v tom zmysle, že je veľmi dobre napísaná a chytľavá). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Matthew Fox kvůli své roli držel přísnou dietu a pravidelně cvičil, aby tak nabral dostatek svalové hmoty a ztratil velké množství tělesného tuku. (Miuri)
  • Luxusní vila na ostrovech Bali, kde se po předstírané smrti Leon Mercier (Jean Reno) skrývá, ve skutečnosti patří režiséru Robu Cohenovi. (Conspi)
  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama