Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po zbytočnom Hannibalovi mi padol Červený drak naozaj vhod. Rattner, nech už akokoľvek kritizovaný naservíroval slušnú kriminálku, ktorú je však zbytočné porovnávať s originálom - aj tak je jasné, že v súboji s ňou nemá šancu výjsť víťazne. Jej sila tkvie niekde úplne inde a určite je zaujímavá, k čomu prispieva aj plejáda hereckých hviezd na čele s hrozivo famóznym "červeným drakom" Finniesom. Ani čoraz rutinnejšie herectvo Anthonyho Hopkinsa vzhľadom k malému priestoru príliš nemrzí. Tak či tak dôstojné zavŕšenie tirilógie - respektive skôr jej začiatok. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Po zklamani, kterym Hannibal dozajista byl, je cerveny drak prijemnym prekvapenim - R.Fiennes pusobi demonicky a zastinuje jiz trochu starnouciho A.Hopkinse, E.Norton podava solidni vykon. Cely film ma ponurou atmosferu, ktera necha vzpomenout na prvni dil, ovsem s jeho kvalitam ia inovatinosti ho nelze srovnavat. Presto dobry snimek, ktery zaujme. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Mlčení jehňátek" je klasika, přesto se u něho chvílemi nudím. Je to zkrátka ten typ mistrovského thrilleru, který dočista okouzlí a srazí na kolena, ale bohužel jen na první zhlédnutí. A pak už to prostě není ono... Proto jsem nucena ohodnotit "Červeného draka" ještě o stupeň lépe - mohu ho vidět kolikrát chci a stále se u něho mistrovsky bavím. Jedná se o perfektně provedený thriller s napínavý dějem, mrazivou "elfmanovskou" hudbou, skvělými herci (především Hopkins, Fiennes a Norton) a naprosto dokonalým začátkem!!! "Nehýbejte se. Jste teď v šoku. Nechci, abyste cítil bolest. Za chvíli budete ospalý a budete spát. Nevzpírejte se. Je to fajn jako ponořit se do teplé koupele. Blíží se konec, Wille. Každá hra musí jednou skončit... Smělý chlapík... Vážím si tvojí odvahy. A proto sním tvoje srdce." Btw... Skvělé napojení na první díl, u kterého se nejde nepousmát.;-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek mělo svou atmosféru, nicméně mě to pořád tak nebralo, Hannibal je takový průser až to hezké není a konečně - Červený drak je naprosto (jediným) perfektním filmem s Hannibalem Lecterem. Hodně potěšil Edward Norton v roli agenta Willa, byl naprosto skvělý jako vždy a ani Ralph Fiennes se nedržel zpátky . Na takového psychopata se hodí tak moc, až je to svým způsobem děsivé. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Hopkins tu byl asi víc vidět než v jehňátkách, ale škoda, že až na první scénku nebyl Hannibal "v akci". Dialogy mezi Nortonem a Hopkinsem byly sice vesměs zajímavé, ale postrádali větší jiskru. Tu jiskru, jako v jehňátkách s Fosterovou. Atmosféra mohla být temnější a hustější. Potenciál byl zcela nevyužit. TKdyby v celé trilogii byla alespoň zachována trojice Lecter-Starlingová (ve dvou případech)-Crawford s původními herci (jehňátka), myslím, že by to Hannibala, i Červeného draka pozvedlo o trochu výš. Je vidět, že Ratner je patlal a chtěl se svézt na jehňátkovské vlně a okopírovat všechno, co šlo. Ale jak už z filmového průmyslu víme, když dva dělají totéž, není to totéž. [Přesná stopáž: 124 min] ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • V záběru, kde si Will Graham (Edward Norton) prohlíží kazety se svou rodinou, je mezi nimi možné zahlédnout film Čelisti (1975). (Nefrox)
  • Během natáčení se na place objevil zpěvák Michael Jackson. Brett Ratner se s ním znal od doby své kariéry režiséra hudebních videoklipů. Nečekaná návštěva způsobila mezi štábem slušný rozruch. (don corleone)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama