Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 7
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 7

Recenze (106)

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tragédie po všech stránkách. Asi půlku prvního dílu jsem si myslel, že to možná je nějaká sofistikovaná parodie, která mi jen nepřijde vtipná, protože asi neznám parodované dílo, ale teď mám spíš pocit, že to prostě opravdu je jen tak blbé. Kamera jak kdyby někdo točil svatbu, neexistující střih, obzvláště humorné v pokusech o akční scénu. Jedinou záhadou tak zůstává, jak se podařilo shromáždit tolik herců na jedno místo, aniž by to mělo nějaký účel? Další díly vynechám. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - (hodnocení po 1. dílu) Tak podle reklamy prý akční a napínavý detektivní seriál. No, akční to bylo asi jako losování Sportky a napínavé jako Receptář s Přemkem Podlahou. Celou dobu jsem nevěřícně koukal, co to vlastně bylo natočeno. Do konce prvního dílu jsem vydržel jenom proto, že jsem byl zvědavý, jestli to bude stále stejně blbé. Bylo. Kdybych měl seriál shrnout jednou větou, pak bych napsal, že se jedná o Ordinaci v Růžové zahradě z policejního prostředí. Ve srovnání s Policajty z centra je už napínavější a akčnější Malý pitaval z velkého města a takových 30 případů majora Zemana je pro ně naprosto nedostižná meta. A jedna vzhledem k celkově nepovedenému dílu nepodstatná otázka: Proč v česko-slovenském koprodukčním seriálu hraje zrovna Jiří Knot Slováka a snaží se mluvit slovensky? Ale co, tohle už nemělo na výsledný tvar žádný zvláštní vliv. Nemyslím si, že bych si čtvrteční večery na ČT 1 zapisoval do upomínek. ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

měla by to být odpvěď ČT na Expozituru. Ale není to tak vydařené. Seriál srážejí především některé faktické chyby a občasné nelogické nebo nedostatečně vysvětlené chování policie. Mínusem je i česko-slovenská výroba, která má za následek, že každá třetí postsava v Česku je slovák, což nepůsobí právě věrohodně. Přesto je seriál koukatelný, sympatická je ( i když někdy rozpačitá ) snaha ukázat i temné stránky v silových složkách, kladem je pak i výkon Filipa Blažka v hlavní roli ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Katastrofální herecké výkony. "Herci" a to i "hvězdy" pouze odříkávají nazpaměť naučený text. Zvlášť markantní to je, když člověk chvíli nekouká a jen slyší, jak mluví. To frázování... Jó, našrotit se scénář dá zabrat. Sledování ukončuji po třetím díle. Tvůrci se rozhodli zkomplikovat a zašmodrchat děj, na což u takového podřadného paskvilu nepřistoupím. Už mě to nebaví a ani mě nezajímá, jak se to bude vyvíjet dál. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 78%***TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 8/10/// PLUS: úvodní znělka, nepředvídatelný děj, rovněž většina případů se prolíná do více epizod, je tu zajímavá herecká sestava (i když ne všichni herci k sobě pasují-jako pěst na oko tu působil Roman Zach), v obsazení tu najdeme i Janu Janěkovou ml. a zaujal mě tu i Marek Vašut svojí nejednoznačnou postavou, akce tu je překvapivě hodně, dramatické okolnosti tu na sebe nenechají dloho čekat, závěr nešetří napětím MÍNUS: podle mě bylo natočeno málo dílů, abych jako divák pořádně pochopil čím tento seriál chtěl být a co chtěl zdělit, ostatně s postavami se dá ještě dlouho pokračovat, i samotné případy byli zajímavé a to natolik že bych zvládl i dalších 10 dílů, jo a taky mi vadí nízké hodnocení tohoto seriálu./// Shrnutí: Když Policajty z centra srovnám s ostatní českou tvorbou na poli krimiseriálů, vychází mi tento počin jako prozatimní výtěz. Je nejakčnější a tváří se i jako nejdražší. Dějově mě hodně zaujal. Když pro nic jiného, tak především proto, že nevím co mám čekat dál, co bude za 5 minut, jestli případ vyřeší apd. A v neposlední řadě je to viditelná spolupráce se Slovenskou produkcí a v samotném seriálu se Slovenskými kolegy, což podle mě přidalo na uvěřitelnosti. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)
  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)

Reklama

Reklama