Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

route60 

všechny recenze uživatele

Ano vzniklo to na Nově ale to neznamená že se musí jednat o brak ale jak mnozí zdejší panáčci hodnotí Tv Novu a né seriál samotný který je fajn na nedělní večer, parta policistu vyšetřuje různé případy v krásném prostředí Šumavy a řeší své každodenní starosti a režisér Jaroslav Soukup se konečně vykašlal na dementní filmy typu Jak ukrást Dagmaru a natočil pohodový seriál při kterém nemám konečně chuť udělat s televize parašutistu. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Druhý díl docela zklamal, čekal jsem hlubší záběr do případů a do osudů lidí a nějakou invenci, ale stále se to točí kolem stejného tématu a to jsou peníze, dluhy, exekuce... to neumí scénárista vymyslet něco nového? Dneska je tohle v každém novém českém seriálu a už to začíná být otravné a nudné. Vše tak nějak klouže jen po povrchu a pro diváka nepřináší ani napětí, ani humor, ani zajímavé lidské vztahy. Jediné co potěší, je účast některých starších herců v seriálu, kteří i malým štěkem strčí do kapsy všechny ty novodobé herecké hvězdy. Zatím nehodnotím, ale pokud se i další díl bude točit opět kolem peněz, dluhů apod.. tak hodnocení půjde dolu. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

U televizních seriálů příliš času netrávím ,kriminálky mám ale rád."Policie Modrava"je točena staromódním stylem a musím říct ,že mě režisér Jaroslav Soukup velmi příjemně překvapil.Jasně ,nejde tady o žádné Sherlocovská a zapeklitá kriminální dramata ,ale lehkou a příjemnou televizní podívanou na nedělní večer.Scénář je lehký ,příjemně uprašující ,režisér ví co chce a režíruje v klidu a s vkusem a má k tomu skvělé herce.Moc jsem si užil Soni Norrisové,Jaroslava Satoranského,Jany Bouškové,Táni Medvecké a třeba taky skvělého Ladislava Mrkvičku.Snad jen Filip Tomsa by mohl trochu občas přitlačit na pilu a ještě zajít na hodiny herectví ,aby se ostatním alespoň vyrovnal.Byl až příliš toporný a upjatý.Hodně pozitivně hodnotím ,že se vše natáčelo v reálném prostředí a hodně v exteriérech ,což velmi pomáhá celému seriálu a nese sebou přece jen profesionálnější výpravu a produkci ,než studiové seriály.Každý dííl mě velmi příjemně utekl ,je tu i poměrně dost úsměvných momentů a postraních příběhů a celé dohromaqdy to vytváří slušný celek.Zejména při té dnešní televizní produkci.Vůbec se nebojím a dávám kašperských 75% .Pokud bych měl a chtěl jít výš ,bylo by potřeba přece jen přitlačit na scénaristickou a režísérskou kriminální pilu ,ale myslím ,že to sami tvůrci ani nechtěli.Každopádně bych řekl ,že se Modrava bude pravidelbě objevovat v televizním programu a stále se na ní budeme dívat. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle kravina je zhruba na úrovni Ulice a to je fest odpad. Ukecané, idiotské a dlouhé dialogy, děj tempem slimáčím či spíše bezděj. Je to velmi špatné i velmi špatně natočené. Nelze než dát odpad. Velké zklamání, ale když na to sáhne Nova a dá tomu svůj telenovelí kabátek a nasadí své "superhvězdy", tak se není čemu divit, leda se z toho posrat. Odpad! ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Já mám jedno takový pravidlo. Jakmile se někde objeví Tuc, je po prdeli, po legraci a po koukání. To si ten Soukup vážně myslel, že mu to bez povšimnutí projde? Doktor Z hor na Šumavě? Vždyť ani ta příroda není polehčující okolnost. Každé desetileté dítě umí se svým smartfounem udělat lepší záběry přírody. Zuzanko, tady ti tvoje charisma a sexepíl doopravdy nepomůže. Tohle je sračka a stejně jako se sračkou se s tím taky musí zacházet. Utřít zbytku z okolí a nemilosrdně spláchnout. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • Natáčeno v Kašperských Horách a Srní. (M.B)
  • Most, na který bývá často záběr před scénou u chaty majora Racka (Jan Pohan), se nachází u obce Annín, stejně jako majorova chata. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama