VOD (3)
Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)
Recenze (1 050)
Zas tak ultra vtipny to neni, v podstate ty nejlepsi hlasky jsou uz provareny v traileru. Ale rozhodne to je ten nejakcnejsi animak, jakej jsem kdy videl. Je to sice naprosta fantasmagorie, ale opravdu neni snad minuta, kdy by nebyla nejaka akce. Navic animace je fakt senzacni, hudba taky a postavy vlastne taky. Ale na maximalni hodnoceni proste potrebuju vic, nez jen 100 minutovy blbnuti. Ale i tak lepsi 4*. ()
On ten účinok hlášok bol niekedy tvorcami zjavne až príliš preceňovaný a záverečný happy end/reálne opodstatnenie lego-sveta ma akosi nechytil(o) za srdce. Mimo toho sa ale jedná o vcelku podarený lego-animák, s množstvom skvelých nápadov, ktorý rozhodne pobaví - jak pravil básnik - malých aj veľkých. Taký jemný nadpriemer na spríjemnenie večera. ()
Neúnavný kus, který srší neuvěřitelné množství nápadů, odkazů, odboček, sofistikovaných vtípků. Lego město, Lego svět, Lego vesmír jsou ohrožené, jedinou záchranou zdá se být úplně obyčejný dělník Emmet. To jsme sakra v prdeli. V dětství jsem ujížděl na Chevě a na Igráčcích. Lego bylo vymožeností mých zazobanějších spolužáků. Liboval jsem si i tak. Při nejednom záběru jsem měl pocit, že tohle musel někdo natáčet dva roky. Pánové Lord a Miller mi v případě celovečerních Jump Street zrovna nesedli, tady divák díky nim nepřestává žasnout. Rozmanitost prostředí a akce jsou úctyhodné, že to divák nemůže napoprvé pobrat. Silnou stránkou je pak samozřejmě humor. Mohl bych oslavovat, jak je výborný, spíš mě ale těšilo, že je hlavně obsahově rozmanitý. A nepolevuje. Jedničku s hvězdičkou si zaslouží samozřejmě také herecká sestava, originální znění je výtečně odpracované. ()
Pecka, kterou hned řadím mezi klasiku jako SOUTH PARK: PEKLO NA ZEMI nebo ÚŽASŇÁKOVI. Svižné, nápadité, vtipné. V akčních scénách možná až příliš zběsilé, ale vzpomínky na dětská léta strávená se stavebnicí (v mém případě náhražkou LEGA jménem CHEVA) spolehlivě oprášeny. Super závěrečná tečka s Duplem! ()
Ano je to pecka, to ne že ne, ale přece jenom mi k tomu něco scházelo. Recenzenti neváhali sáhnout i mnohdy k absolutnímu hodnocení a u mě to výrazně zvedlo očekávání. Což o to, ono je to opravdu vtipné, zábavné a v nejrůznějším smyslu hravé a navíc s perfektně zpracovanou poslední třetinou filmu (teda je to skvěle zpracované celé, ale konec je prostě libovka), ovšem já nevím no, nějak mi to úplně nesedlo (jak se to jen říká) jako prdel na hrnec, nýbrž spíš na plochý talíř. A přitom mám lego rád, jako malej sem si s tim hrával (měl jsme oblíbenější), občas si zahraju na počítači nějakou tu lego hru (ale fakt jen občas dříve) a mám k tomu vztah. Nevím, jestli je to tím, jestli třeba nejsem konzervativní, ale asi mi úplně nesedla ta animace. Jinak příběh v pohodě, spousta známých postav, což je fajn a určitě to mám v plánu vidět znova, nejlépe v původním dabingu, ačkoli ten český opravdu špatný není...75%..[13.02.2014_Cinestar_Černý most] ()
Photo © Warner Bros. Pictures

- Film je venovaný pamiatke producentky spoločnosti LEGO Kathleen Fleming, ktorá nešťastnou náhodou zomrela počas jeho produkcie vo veku iba 39 rokov. (MikaelSVK)
- Pouze Anthony Daniels (C-3PO) a Billy Dee Williams (Lando Calrissian) namluvili LEGO hrdiny, které předtím zpodobnili v hraných filmech. Další autentický hlas legového panáčka ovšem představuje Shaquille O'Neal, protože namluvil sám sebe. (Sidarius)
- Do hlavných úloh boli zvažovaní Robert Downey Jr. a Emma Stone. (Sufferer)