Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)
Recenze (1 055)
animáky, ktoré k nám chodia z hollywoodu, nevyhľadávam ba priam sa im vyhýbam, ale nakoľko som na LEGU vyrástol a verím, že na ňom raz budú vyrastať aj moje deti, lebo je to jedna z najgeniálnejších hračiek, tomuto animáku som dal šancu a dobre som urobil, lebo to bolo plné nápadov, vtipné a hravé a to, že to bol LEGO film, bolo využité naplno (teda = nielen pre marketingové účely, ale zmysel LEGA ako hračky so špecifickými funkciami bol naozaj organicky zapracovaný do príbehu); + kopec známych hlasov/hercov v polohách, v akých ich v hraných filmoch naozaj nepoznáme (liam neeson); ()
Jestli někoho opravdu nemáte rádi a chcete aby trpěl, doporučuji mu pouštět písničku Everything Is Awesome celý den. Ta písnička je zlo a už přes týden jí nemůžu dostat z hlavy. Jinak je LEGO hrozně fajn, taková pohádka jak pro dospělé, tak i pro malé. Plno narážek, humoru i známých postav. A Batman je největší frajer. ()
Z trailerov a ďalšieho bohatého video-materiálu, ktorý sprevádzal marketingovú kampaň, sa dá vybadať, že humor do veľkej miery stojí na situačných a uštipačných poznámkach, slovných hrách a na pop kultúrnych odkazoch a sebakritickej satire namierenej jednak na hračkársky priemysel (ak sa na príbeh pozrieme ako na celok), ale aj na Hollywood samotný. Dramaturgiou mieri na deti a dialógmi na dospelých. Či vám tento humor príde vtipný už musíte posúdiť sami. ()
Neúnavný kus, který srší neuvěřitelné množství nápadů, odkazů, odboček, sofistikovaných vtípků. Lego město, Lego svět, Lego vesmír jsou ohrožené, jedinou záchranou zdá se být úplně obyčejný dělník Emmet. To jsme sakra v prdeli. V dětství jsem ujížděl na Chevě a na Igráčcích. Lego bylo vymožeností mých zazobanějších spolužáků. Liboval jsem si i tak. Při nejednom záběru jsem měl pocit, že tohle musel někdo natáčet dva roky. Pánové Lord a Miller mi v případě celovečerních Jump Street zrovna nesedli, tady divák díky nim nepřestává žasnout. Rozmanitost prostředí a akce jsou úctyhodné, že to divák nemůže napoprvé pobrat. Silnou stránkou je pak samozřejmě humor. Mohl bych oslavovat, jak je výborný, spíš mě ale těšilo, že je hlavně obsahově rozmanitý. A nepolevuje. Jedničku s hvězdičkou si zaslouží samozřejmě také herecká sestava, originální znění je výtečně odpracované. ()
Dětský film, který si však děti neužijí zdaleka tak jako "sečtělí" fanoušci, kteří alespoň rámcově znají zásadní filmové, seriálové a komiksové hity. LEGO PŘÍBĚH je velká jízda, která svůj potenciál možná až "přetěžila", takže napoprvé není úplně snadné ten film naplno pobrat. Chytré absurdní gagy, skvělé citace a narážky (hlavně ty na Orwella, STAR WARS a slavné komiksové postavy - Batman a duo Superman/Green Lantern pobaví dokonale), animace v mnohém až nečekaně precizní (např. takřka nepatrná poškození figurek), zběsilé, odvázané a velkolepé akční scény (bohužel občas také mírně chaotické a nepřehledné) a k tomu navíc velmi překvapivé, promyšlené a dojemné finále, které filmu dodává krásné poselství, jenž perfektně vystihuje podstatu hračky, o níž snímek vypráví a jejíž je (báječnou) poctou. 80 - 90 % ()
- Animace vznikla kombinací stop-motion záběrů s technologii CGI. (Dr Lizal)
- Souběžně s filmem byla vytvořena i videohra, konkrétně společností TT Games, která tradičně produkuje LEGO hry ze světa Marvelu, Batmana, Harryho Pottera, atd. (Dracconnis)
- Lord Business (Will Ferrell) je prezidentem společnosti Octan. Jde o smyšlenou značku sítě čerpacích stanic, která se poprvé objevila roku 1992 a od té doby se stala součástí mnoha setů LEGO. (HellFire)