Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V ideálním světě bych si od filmu, v němž se objevily Sylvia Kristel i Sybil Danning, představoval trochu jinou podobu akce... Ale co naplat. Ve zkratce je tohle nejblbější Letiště, ze zápletky je ve velké míře už jen vtip a největší energie plyne ze scény, kdy Alain Delon a George Kennedy velebí výhody francouzských prostitutek (asi oba věděli). Přesto to dokáže solidně zabavit, a když máte představu co čekat, nemůže vás to ani zklamat. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako dost laciná a zestárlá filmová zábava. Vím, že je to nesrovnatelné s takovým Karlem Zemanem, ale když Zeman ve své Ukradené vzducholodi vystylizoval všechny scény (včetně těch, kde v jádru nebylo potřeba triků) ve stejném duchu, snadno z ní dýchne po celý čas zajímavá atmosféra přesto, že triky na někoho můžou působit naivně a zastarale. Když se tvůrci filmu Concorde – Letiště 1979 pokoušejí ve scénách z letadla o jakýsi realismus, snaží se předstírat smrtelně vážnou událost uvnitř paluby a dvakrát, třikrát za minutu přeruší toto dění záběry na letadlo či střely v doprovodu příšerných zadných projekcí jako z nějaké prastaré počítačové hry, jenom stěží jsem dokázal mít z filmu souvislý prožitek a bát se o životy těch lidí. Nebál jsem se, pociťoval jsem v první řadě rozpaky z filmu jako takového, ono to totiž ke všemu postrádalo alespoň kus napjaté atmosféry. První let v doprovodu střel byl katastrofou v první řadě filmařskou, ten druhý s rozpadajícím letadlem však můj celkový dojem na závěr nečekaně vylepšil. Alpskými lokacemi se alespoň částečně povedlo vynahradit absenci atmosféry a George Kennedymu coby hlavnímu pilotovi se povedlo vytvořit v té bídě alespoň jednu zábavnou postavu. „Pustím vám k tomu hudbu, ale prosím vás, abyste netančili.“ 45% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wow tak to byl ulet mozna sem se nechal unest ale tohle posledni letiste je bezkonkurencne nejlepsi presne jak jsem podle zdejsich komentaru ocekaval aspon ten Campbell ma rozum a pochopil jako ja co se tenhle film snazi rict samozrejmne ze to nelze brat vazne je to predevsim explozivni trash ty doby se skvelym Delonem kteryho mam z Francouzskych hercu nejradsi a Kennedy mu zdatne sekunduje s cim vsim si tohle duo musi poradit je vec nevidana nejdriv raketa pak stihacka a aby toho nebylo malo zacne se pri druhym letu concord rozpadat za pochodu exluzivni zabava ja sem unesen tak jako uz dlouho ne a serie letiste dosahla sveho vrcholu cim min vazne je to totiz mineno tim lip se na to kouka zajimavosti je ze ani toto letiste neuniklo vykradeni opet ze strany Freda olena raye ktery vsechny zabery na letici concord i to pristani do siti bezostysne vybrakoval do svyho teroristickyho komanda teda Frede ze se nestydis ovsem na zabavnost tohoto snimku nedosahujes vrcholem vseho je pak ten negr co huli Jointy na hajzlu hraje pritom na saxofon a kdyz zahlasi hybe se podlaha dostane se mu odpovedi jsi zhuleny hochu u mne proste za pet hvezd a uz mne tu s tema vasima chytryma komentarema neserte ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy zrovna nevyhledávám a to ani ty dobře přijímané, natožpak tohle. Pustil jsem si to pouze kvůli soutěži spočívající v nalezení ve tří filmů, ve kterých Alain Delon pilotuje, protože zde hraje přímo pilota. I když nevím jestli se dá vůbec vzhledem k jeho solidní zbylé kariéře 60-70.let říct, že hraje. Protože tady vážne neměl co předvést, byl tam jako pěst na oko a celou dobu mi přišlo jakoby šel jen náhodou kolem a nakonec do toho byl omylem zapletem. Jaké bylo mé překvapení, když jsem si pak přečetl, že ve skutečnosti byl na roli letce dost hrdý a terprve výsledek ho zklamal. Ať či tak, jediný kdo to tady trochu táhne je jeho poměrně příjemný kolega George Kennedy. I film zpočátku sice již ukazoval, že nepůjde o žádnou přelomovou bombu ale nějákou dobu byl alespoň sledovatelný. Zápletka s komprimitujícími materiály o tajném nákupu zbraní mi ze začátku připadala celkem zajímavá. Bohužel byla naprosto nerozvinuta a když už, tak zcela povrchně. Tak to vlastně bylo i s členy letadla, kdy možná byla snaha zobrazit u každého pestrý charakter a problémy ale zpracování bylo opravdu velmi chabé. A to provedení katastrof opravdu hóoodně hloupé a naivní s hromadným využitím zadním projekce a různými za vlasy přetaženými motivy, které jsem bohužel moc nepobíral. Vyvrcholení s rozpadajícím letadlem a přístáním na sjezdovce tomu nasadilo korunu. No, ono prostě celkově, když chcete míchat osobní drama, politiku a letecké katastrofy, tak musíme být moc šikovní. A to určitě tvůrci tohoto počinu nebyli. Vznikla tak slátanina ale naštěstí obtížně pohoršující a naopak snadno k zapomnění. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Letecká společnost Federation World Airlines vlastnící Concorde je smyšlená, jejím předobrazem je Trans World Airlines. (Robbi)
  • Mezi automobily na pařížském letišti de Gaullea jsou k vidění i legendární vozy Citroën 2CV, nejčastěji zvané „kachna“ („conette“). (Robbi)
  • Americká letadla, která sestřelila bezpilotní letoun, byla F15. (JohnSmith)

Reklama

Reklama