Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Spooks: The Greater Good je přesně z kategorie "filmy, které vznikly úplně zbytečně". Jeho problém je, že i když jsou v něm celkem kvalitní herci (hraje toho šéfa MI5 ten polodementní šlechtic z Černé zmije?), má celkem zajímavý námět a přitažlivé prostředí špionážních služeb, ve výsledku je to jen nafouknutá bublina. Zpracování ploché, postavy se chovají hodně nedomyšleně a fakt jsem se asi čtyřikrát v průběhu jeho sledování ptal sám sebe, proč na to vlastně koukám. Teď už vím, že to byl ztracený čas. Ale do melounů, do bab a do filmů nevidíš ;) ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Bylo by možné jít s hodnocením ještě výše, ale zmatečná zápletka, ve které se skoro až do konce lze stěží orientovat, to trochu sráží. A svižný spát děje, který je jinak plus, nebovolí příliš mnoho uvažovat, co že vlastně ten právě proběhlý rozhovor mezi protagonisty měl znamenat (či vysvětlovat). Ale jinak Britové špionážní drama umí... ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele

Trošinku přeuzlovaná kočkomyší špionážní hříčka, z jejíž přímočaré neuvěřitelnosti ještě o kus ční sám hlavní hrdina: jakýsi -náctiletý lilipután, údajně prý zkušený, všemocný a velmi ceněný agent (asi byl vyslán na tajnou misi už v mateřské školce ?). Celou dobu se tam všichni navzájem odstřelují a všemi směry stíhají, až nakonec, po mnoha oklikách a klamných závěrech, nám sám hlavní soudruh upřímně odhalí své skutečné lidské i ideologické kvality ... Zlá CIA se opět přepočítala (též i zlý mohamedánský tenorista) ... slza zamáčknuta ... a že každá agentka/policistka pracuje zároveň automaticky i jako modelka pro Vogue, na to jsme si už tak nějak zvykli ... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kafčo, pivko, vínko nebo buráky, sedněte si do relaxační polohy a když nebudete chtít být mucholapkou na mouchy, protože to by jste se možná udřeli víc, než zarelaxíkovali, tak máte před sebou báječných 104 minut. Karty jsou rozdaný dobře, ale až do konce nebudete vědět, kdo má toho Černýho Petra. Má to švih, spád, sympaťáka Willyho, záhadného Harryho, mezi nimi poletují docela prima agentky Ml5 a staršlivitánsky nebezpečný terorista Kasím. Občas je to úsměvné, občas skoro znepokojivé vhledem k naší době, ale ve výsledku jsem byla vážně spokojená, ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

John Snow z Hry o trůny v hlavní roli špionážního thrilleru? Trochu jsem se obával, že ho budu mít při sledování v hlavě zaškatulkovaného, jak nabalený v kožešinách mlátí mečem mrtvé za Zdí a ejhle, ono mu to ve filmu ze současnosti docela sedí a nehraje špatně. Děj má logické mouchy, o kterých by se dalo polemizovat, ale celkově mi tohle nehollywoodské zpracování tématu Hollywoodem oblíbeného bylo sympatické. A hlavně: Má to myšlenku. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)
  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)
  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)

Reklama

Reklama