Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 1
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (1 307)

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Všechno do nejmenšího detailu perfektní. Až na jednu věc - hudba. Proboha takovýhle velkofilm si zaslouží lepší hudební podkres!!! Nicméně velice pozitivní ohlasy ve mně vyvolal Bradley, který zvládal dvojitě a barvitě hrát hlavního hrdinu co by american hero soldiera a american human. V závěru filmu je vidět jasná inspirace u RosamundePilcherový, protože co si budeme povídat, ne jedna holka by vybulela tuplák slz. Celkově film působí skvěle. Afghánistán je sice ohrané klišé, ale zas je to natočené jinak než třeba LoneSurvivor. Za mě 90%, ale mrzí mě ta hudba. :) ()

ynteligent 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu davam dve hviezdy len pre to ze to bolo tocene podla skutocnej postavy. Neviem si predstavit nezazivnejsi film, priamociarejsi pribeh a chlapa ochotneho lezat uprostred nicoho namiesto toho aby sedel doma vedla zeny a deti ked ma tu moznost. Namiesto toho je film o vojakovi - hrdinovi, ktory čumí do dalekohladu ci sa nahodou niekto nepokusi priniest niekam bombu aby ho mohol v poslednej sekunde zastrelit a ked nikto nepride tak sa vrati naspat do kasarni aby mohol na druhy den robit to iste. Do tohoto nudneho deju sa akurat primiesa ostrelovac z Iraku a tak sa tito dvaja "borci" pokusaju vytvorit ake - take napatie, avsak márne... ()

Aresko123 

všechny recenze uživatele

Vivat amerika! Vivat najlepsia zem na svete! Vivat najlepsi vojaci, ktory brania svet pred zlymi zloduchmi! Vivat najlepsi patrioti! Vivat najodvaznejsi a najspravodlivejsi! Vivat objektívnemu filmu! ()

Zmetekluke 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal, jsem taky dostal. Myslím, že z toho šlo vymáčknout víc, ale dejme tomu, neurazí, ale ani nenadchne. Řekl bych, že žádní inovátorství z toho nečiší, ale pokud bych byl američan, republikán, nebo jakkoliv sympatizující člověk s válkou, nadchnul by mě zcela jistě o mnoho víc...no Clint už má to nejlepší zřejmě za sebou, ale že by to byl vyloženě průser, to zas ne.. ()

milunech 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem hodně filmů na toto téma, ale byla jsem překvapena, že tento je zase jiný a byla jsem mile překvapena. Tím, že se nedohrávaly některé scény, jako postelová a hlavně smrt hlavního hrdiny. Za mne palec nahoru. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, nadherne vykreslena realita boju jednotek SEAL, a take psychika vojaku v modernich bojich. Pribeh je vyvazeny a nepostrada uveritelnost. Sice je tu trochu moc vlasteneckeho patosu, ale Americane to tak maji radi. Na druhou stranu jsem uz dlouho u americkeho filmu nevidel tak vkusne vyreseny zaver. ()

Carrie_12 

všechny recenze uživatele

Perfektní film. Po dlouhé době konečně film, který věrně kopíruje knižní předlohu. Kombinace Clint a Bradley byla velmi dobrá volba. U některých scén z Iráku se opravdu tají dech, ale i prolínání s domovinou udržuje diváka v neustálém napětí. Málokdo si uvědomuje s čím jsou tito vojáci nuceni po zbytek života žít a tento film to vykresluje v celé své surovosti. ()

vampvegetar 

všechny recenze uživatele

Nuž, byl to slabý "oscarový rok", když toto Eastwoodovo spracování mělo nominaci. Ide o nepovedenou snahu a žánrovou kópii úspěšných filmu The hurt locker - Smrt čeká všude a Zero Dark Thirty-30 minut po pulnoci, ten druhý mne až tak neimponoval. A toto snajperské propracování knižní předlohy je už "prázdne klišé", síce remeselně na úrovni a s pokusama o nejaké citovo vypjěté čo pamätní scény, no z mého pohledu to už neměl Eastwood zapotřebí. Jen si zbytečne snížil vynikající režisérsky kredit, který měl za Million Dollar Baby a dustojne zustat v duchodu v zmyslu skvělého Granu Torino. 3,5 za herecké obsazení a několik povedených gagu. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Steroidy překrmený Cooper, s absolutně nehybným výrazem tváře kosí jednoho mudžáhida za druhým. Škoda jen, že s úplně stejným výrazem balí svojí ženu, muchluje se s ní a "šprýmuje" se svými dětmi. Na rozdíl od většiny mne Bradley se svoji kamennou tváří, stereotypní barvou hlasu (asi to byl záměr ?) absolutně nesedl. Z důvodu slušné přípravy se mne dařilo i odolávat všude přítomnému US patosu, který navíc zjemňoval ten fakt, že film je založen na reálné postavě amerického SEAL odstřelovače. Co se týká psychologie filmu, tak od Eastwooda jsem čekal více, v tom on přece dokáže být jedinečný. Pokud tedy film rozdělíme na vojenskou a civilní část, jednoznačně vyhrává tak vojenská a to i z důvodu slušně odvedených akčních scén, které se asi příliš od reality neliší. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Nějak mám těch filmů, seriálů a filmů týkajících se 11. září po ocas. Ono je sice pěkné, jak se zarputilý sniper chopí své tyče a postřílí jí všechny ty zmrdy, co ho nemají rádi, jo je to vlastenecké. Na druhou stranu, že prej vzal tu tyč a ty zlé postřílel, klobouk dule. Jinak natočený a zahraný v pohodě. ()

ProkopCZ 

všechny recenze uživatele

Kapacita a osobnost, která žije dva života - Chris Kyle. Neskutečný příběh od začátku až do jeho ubohé smrti popisuje film Americký sniper. Smekám před těmi lidmi, kteří dokáží bojovat za svou vlast a jsou odhodlani pro zemi i zemřít. Dokázat zastřelit nepřátelského snipera na 2 km - tomu není co dodat. Vykašlete se na to, zda je film propracovaný nebo, zda tam hrají dobří herci nebo ne - jde o to tím filmem ukázat, jací hrdinové mezi námi opravdu žili a žijí. Jak těžký je jejich život a co všechno obětují ve válce. I když byl Chris Kyle na misích cca 1 000 dní, neskutečně jej to poznamenalo (hlavně po psychické stránce). Film mne vtáhnul do děje od samého začátku až do konce. Jeden z nej filmů, které jsem viděl za poslední 3 roky. Kdo má rád tématiku válek, je pro něj tento film jako stvořený. ()

kreyson13 

všechny recenze uživatele

Válečný filmy mám rád a tenhle se vážně povedl. Až na pár neodmyslitelných patetických a vlasteneckých blábolů na začátku. Ale ty patří ke každýmu americkýmu válečnýmu filmu. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Červenobílý pruhy z toho lítaj na všechny strany, z talentovanýho zabijáka dělá hrdinu a dokola omýlá, jak hrozně moc všichni brání USA někde v Iráku. To jsou negativa tohoto snímku. Jinak Cooper a Sienna hrají skvěle, Clint fajn režíruje, ale 4* já nedám filmu, který se tak moc tlačí do rekta Bílýmu domu a jeho politice všude se srát a všem cpát svoji představu demokracie. ()

Ondrejiik 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood umí, už nás o tom přesvědčil několikrát. Tenhle film ale není nijak výjimečný, závěr dle mého předvídatelný a v podstatě můžu říct, že "eastwoodský". ()

Naive 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré, opravdu válečné drama, skvělý B.Cooper, jeho podání amerického válečného hrdiny je naprosto uvěřitelné. Pro mě 2 nejsilnější scény filmu: scéna v Iráku vrtačka - řezník - dítě a pak konec, resp. pohřeb, umocněný skladbou "The Funeral" od E.Morriconeho. ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Solidní biják ,ale Eastwoodův slabší kousek. Vlastenectví a patos amerických řezníků a okupantů ve zbroji nemám moc rád.Nicméně natočené je to dobře až na to bakelitové děcko .To je vrchol co si dovolí strčit do filmu za takový prachy. ()

Josefka 

všechny recenze uživatele

Film půsbobí hrozně průměrně a průhledně, děj je až moc lehce předvídatelný. Celé to působí jako náborové video do armády. ()

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama