Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (135)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech konstatuji, že ačkoli se jedná o seriál určený dětskému publiku, tak může oslovit každého. Akčnější zápletky jsou sice poněkud jednodušší a humor je poněkud degraduje, ale jedná se o příjemnou podívanou, Tak na úrovni Klonových válek. Po osmi dílech musím poukázat na proměnlivou kvalitu dílů, jako nejlepší se mi jevila osmá epizoda. Seriál se začíná trochu opakovat a jet podle jisté šablony (navíc to připomíná Firefly), snad se to zlepší.Tak celá první série pokračovala v kvalitativně nevyrovnaných dílech, ale vše zachránilo výborné akční finále s příslibem zajímavé budoucnosti. I druhá série měla své lepší a horší epizody, ale jedná se vyrovnaný a zábavný seriál zajímavě rozšiřující svět SW. Finále druhé řady bylo navíc velkolepé, stokrát lepší než celá epizoda VII. Nejoblíbenější postavy: Chopper a Ashoka. Třetí řada přinesla plytký nezajímavý a fádní seriál pro děti, který neměl čím zaujmout. Doslova jsem se protrápil až k velkolepému finále, které napravilo seriálu výsledný dojem. To však nezakryje fakt, že seriál se již vyčerpal a všechno dějové linky jsou naivní a přihlouplé. Čtvrtá řada byla příšerná, těžce vyčerpaný seriál za zenitem, který nezpravilo ani průměrné finále. Zbytečná řada. ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Seriál fajn, ale někdy až dětinský, Animace se sice moc nepovedla, ale návrat starých postav z filmů a seriálu Clone Wars jsem si zkrátka nemohl nechat ujít 1. série - 60% / Pokud jsem měl k první sérii nějaké výhrady tak druhá série je téměř maže a až na animaci přidává něco nového do seriálu 2. série - 80% / Až na velký příchod admirála Thrawna a návrat Obi-Wana naprostý průměr 3. série - 65% ()

Reklama

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Další z kreslených seriálů SW, který mám za sebou. Abych to shrnul, 1. série ze všech nejslabší a trvalo mi chvilku, než jsem si zvyknul na postavy a i celkově na styl vyprávění příběhu. Druhá série však předčila v podstatě vše a tam jsem byl hodně nadšený, prostě Vader táhne vše, kde se objeví, ale i Maul je zde velmi slibný. Třetí série už je trochu ústup ze slávy, ale pořád si to drželo určitou úroveň. A u poslední série mi už trochu vadilo to, že se to odehrává jen na jednom místě, ale návrat Ashoky a zjevení Palpatina dokázalo seriálu dát trochu grády do posledních dílů. Proti Clone Wars dle mého trochu slabší seriál, ale i tak velmi příjemný odpočinkový seriál toto je. Za mě hezké 4*. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Pilot. Pokud bych srovnával s pilotem Klonových válek, tak Povstalci prohrají. Zase by to bylo ale neférové srovnávání, protože Ambush měl Yodu zatímco tady se ze starých známých ukáže jen Obi-Wan Kenobi ve formě hologramu. Přesto musím uznat pokrok v animaci, která se mi líbí víc než v Klonových válkách(všechno není tak hranaté). Hlavním problémem je příběh. Přesto, že je seriál určen hlavně pro děti a i bych takový argument přijal, kdyby ovšem nešlo o SW. Proto taky za některé věc nemůžu udělit víc jak tři(hlavně teda jak naše skupinka v klidu vrátila na křižník, zatímco na velitelském můstku asi měli volno). Do budoucna doufám, že se seriál nebude bát jít víc do temnoty a že se některé díly budou věnovat Vaderovi a Císaři, což bude potřeba jako sůl. Za mě teda pro úvod 60% a uvidíme s tím, že se samozřejmě těším na další díly. Hlavně kvůli Inqisitorovi. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Spíš The Clone Wars: Aftermath. Tedy, nechápejte to špatně. Nijaký koncept (co se dělo před A New Hope/po The Clone Wars) mi vlastně ani moc nevadí. Ony i samotné klonové války stojí na jinak nic neříkajícím "bojové historky z dob mezi druhou a třetí epizodou". Rozdíl je však v nápadech a kreativitě. Rebels nepřináší nic nového ani vlastního a ničím do série nepřispívají. Všechny nové postavy nudí, nejsou vůbec zajímavé a většinou jen povrchně proplouvají epizodami. Možná mají mezi sebou občas pěkné momenty, uznávám, ale nikdy nikam nevedou a všechno vždy zůstává jen v těch momentech. Ještě horší než nové postavy jsou ale staří známí, kteří se objevují jen pro ten nejhorší druh fanservicu. Ahsoka, Rex ani Maul se za celý seriál nehnou z místa, skoro jako by se scénáristé rochnili, že tu mají postavy odjinud, přičemž dočista zapomněli s nimi něco dělat. Náměty jsou na tom úplně stejně, působí to tak, že nikoho z produkce seriál skutečně nezajímá a všichni jen povinně plní svou práci. Občas se něco zajímavějšího děje, ale moc dlouho to netrvá a zpravidla hned v další epizodě se vracíme k příběhové prázdnotě. Nejhůř na tom skončila animace. Myšákovi se zřejmě nechtělo sypat tolik co Lucasovi, a jde to poznat. Seriál je pro mě tedy ve výsledku stejně špatný a zbytečný, jak už na první dojem působí. Fakt s tím neztrácejte čas, tady nic pozoruhodného nenajdete. | Jediná dobrá postava: Agent Kallus, neboli jediná osoba s charakterovým vývojem, i když podněty pro něj jsou i tak dost vágní. | Nejhorší epizody: Ta, kde zabili Ahsoku mimo záběr, ta, kde naprosto bezúčelně zabili Maula, a ta, kde přidali do loru cestování časem jen, aby Ahsoku oživili. Proboha, to už je snad větší bordel než v posledních sériiích GoTka. | Série 1 - 40 %, Série 2 - 45 %, Série 3 - 45 %, Série 4 - 40 % ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Interdikční křižníky (lodě využívající uměle vytvořené gravitační studny ke znemožnění vstupu do hyperprostoru a vytahování lodí z něj) byly převzaty z expandovaného univerza (dnes legend), včetně jejich designu. (vojtaruzek)
  • Dizajn Zeba je spravený na základe konceptu Chewbaccy od Ralpha McQuarrieho. (Da_reba)
  • Kniha "Star Wars: A New Dawn" spisovatele Johna J. Millera je oficiální prequelem k seriálu Star Wars: Povstalci. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama