Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

tron 

všechny recenze uživatele

Sly predviedol jedno z najpokornejších rozhodnutí svojej kariéry. Pred takmer 40. rokmi vytvoril kultovú postavu a ako režisér, scenárista, producent a herecká hviezda, ju naprieč desaťročiami dohnal k dokonalosti (a k piatim pokračovaniam). Hoci už je temer sedemdesiatnik, v Expendables ukázal, že na to stále má a tým pádom by zvládol ešte aspoň jeden návrat ako Rocky Balboa. Čo urobí namiesto toho? Naberie imidž zostarnutého chlapa majúceho najlepšie roky bez debaty za sebou, navždy opustí myšlienku návratu do ringu a radšej začne trénovať novú generáciu a ponúkať jej životnú stabilitu, ktorej ho naučilo 39 rokov strávených v ringu a živote, plných fenomenálnych výhier, i smutných prehier. Navyše sa novým hrdinom stáva syn jeho najúhlavnejšieho soka v ringu (a následne paradoxne najlepšieho priateľa), ktorého v štvorke doslova na smrť utĺkol šialený Ivan Drago. Od Slya to bol ohromný ústupok a dôkaz, že to má v hlave zrovnané a vie potlačiť svoje ego. To, čo urobil, si treba vážiť, pretože svoju najobľúbenejšiu a najznámejšiu postavu v Creedovi poslal na cestu, z ktorej je nemožné vrátiť sa naspäť ako boxer, pretože to už by mu ozaj nežrali ani najväčší fanúšikovia. Sly proste dokázal zostarnúť s gráciou, čo sa nepodarí každému. Film je veľmi fajn, od prirodzených dialógov a hereckých výkonov, až po pôsobivú atmosféru starej dobrej Philadelphie. Vtipy fungovali, dojemné scény boli nakrútené citlivo a pri Rockyho mentorovaní sa vám objaví slza v oku. Bohužiaľ, z deja nepochopiteľne miznú kľúčové scény s mamou a frajerkou (s diagnózou, ktorá má len jeden koniec - a happyend to nie je). Prečo sme s nimi nevideli rozlúčkové scény? Čo sa stalo v hotelovej izbe v Anglicku? Ako dopadol Rockyho „boj“? Tieto scény mi vo finálnej verzii chýbali. Napriek tomu je Creed skvelý film. Užite si ho. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je prostě typická Slyovina, on ty chlapský duši fakt rozumí, pár keců, pár momentů ve kterých předvede, že zásadovej chlap možná v dnešní době není cool, ale co na tom, když to uvnitř prostě má tak nastavený a kyž na to přijde umí se rvát, rozdávat rány a i je pěkně schytávat, přesně tak jak káže nejen pobyt v ringu, ale i život sám a proto budu mít Rockyho vždycky ve svým srdci hodně vysoko a když tohle všechno předává mladší generaci, tak jenom dobře. Filmu by možná slušelo víc boxu a míň keců, ale to je prostě Sly, neuděláš nic. 2.10.. Absolutně nechápu co se mě honilo při hodnocení v palici, ale ted po další prokejci na HBO, jdu na plný koule. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám rád a málokdy mne zklamou. Příběhově klasická pohádka ovšem bohužel bez emocí, tedy Southpaw v tomhle ohledu zvítězil. Jordan sympaťák, Stallone kamarádský a souboje na jeden záběr téměř bez střihu dech beroucí, škoda, že byly pouze dva, ale za to slušně dlouhé i adrenalinové. Nenudil jsem se. 75% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nesnáším box a boxerské filmy, a nikdy jsem neviděl filmy Rocky, Rocky II, Rocky III, Rocky IV, Rocky V a Rocky Balboa. Přesto jsem se rozhodl na film Creed podívat, protože se o Stallonově výkonu v tomto filmu hovořilo v souvislosti s hereckými cenami, a NEjednalo se o Zlaté maliny. Svého rozhodnutí jsem začal litovat už asi v 5. minutě filmu. Naprosto tuctový stále stejný boxerský film, který není ani vizuálně zajímavý jako třeba film Southpaw, ale vypadá úplně stejně jako filmy Rocky, Rocky II, Rocky III, Rocky IV, Rocky V a Rocky Balboa, což samozřejmě jen odhaduji, protože jsem ani film Rocky, ani film Rocky II, ani film Rocky III, ani film Rocky IV, ani film Rocky V a ani film Rocky Balboa neviděl. Překvapilo mne pouze to, že existuje stanice HBO BOXING. Stallone sice podává na své poměry dobrý výkon, ale dávat mu za něj herecké ceny je jako chválit žáka speciální školy za to, že se naučil něco, co umí každý o pět let mladší žák normální základní školy. Film mne utvrdil v tom, že se nejen nikdy nepodívám na filmy Rocky, Rocky II, Rocky III, Rocky IV, Rocky V a Rocky Balboa, ale vyhnu se širokým obloukem i filmům Creed II, Creed III, Creed IV, Creed V a Adonis Creed. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 109,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 174,2 mil. (NIRO)
  • Niektoré davové scény boli natočené na štadióne Goodisonon Park v Liverpoole, počas polčasu futbalového zápasu Everton – West Bromwich, ktorý sa hral 19. januára 2015. (m.a.t.o.)
  • Fotka, kterou si Adonis Johnson/Creed (Michael B. Jordan) prohlíží u Rockyho (Sylvester Stallone) doma, je skutečná fotografie Stalloneho nejstaršího syna - Sage Stalloneho. Ten debutoval po boku svého otce ve snímku Rocky V (1990), ze kterého tato fotografie pochází. Sage Stallone tragicky zemřel v roce 2012 ve svých 36 letech na následky infarktu. (dickens)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama