Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 4

(série)
Trailer
USA, 2018, 8 h 15 min (Minutáž: 42–60 min)

Kamera:

Marshall Adams

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Giancarlo Esposito, Michael Mando, Patrick Fabian, Jerry G. Angelo, Luis Bordonada, Vincent Fuentes (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve zbrusu nové seriálové řadě se stává Chuckova smrt katalyzátorem přeměny Jimmyho McGilla v Saula Goodmana. V důsledku jeho ztráty se Jimmy sbližuje se světem zločinu, což může ohrozit jednak jeho budoucnost jako právníka, jednak jeho vztah s Kim. Chuckova smrt se hluboce dotkne bývalých kolegů Howarda a Kim a v bitvě rozpoutané bratry McGillovými zase jednou zavede každého z nich na opačnou stranu. (AMC Czech)

(více)

Recenze (44)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Saul je konečně tady. Tedy spíš až v páté sérii. Linky se pomalu ale jistě protínají s Breaking Bad a potenciál tu stále roste. Bob Odenkirk ani ve čtvrté sérii neztratil své štýlo a vesměs se na to pokaždé dost pěkně dívá. Bohužel se našly i slabší 2 díly a kdyby měl každý díl o 10 minut méně, bylo by to ku prospěchu věci, ale stále obdivuji zajímavé nápady, se kterými tvůrci přicházejí a vlastně tak trošku vzdělávají diváka a seznamují s ryze praktickými zajímavostmi. Tak snad už v pětce bude ten Walter White! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saul už měl několikrát na víc (zejm. co se kadence vsuvek jednotlivých postranních podfuků týče), a letos se jelo spíš na ucelenější storyline než několik právních případů, ale budiž. Když tvůrci chtějí, umí furt šlápnout do dramatických pedálů, a ta nostalgie k Breaking Bad pořád taky rozhodně dělá svý. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey, Jimmy, what's going on?" "It's all good, man!" _________ Jimmy se ve čtvrté sérii potýká jak s nepřízní osudu v čele s prodejem levných kecafónů, tak se svým vnitřním alter egem, které se nezadržitelně dere napovrch - Bob Odenkirk je prostě extratřída. Giancarlo Esposito je mimochodem prvotřídní učebnicový příklad hrůzu nahánějícího záporáka, který si zaslouží respekt samotného diváka. A přestože je 'Better call Saul' stálice nadstandardu televizní tvorby, nemůžu se prostě zbavit pocitu, že Vince mrhá potenciálem, protože ten chlap má fakt na víc. To nesnesitelně pomalý tempo tomu fakt nepomáhá. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé epizody čtvrté sezóny prequelu Perníkového táty se hravě vyrovnají tomu nejlepšímu, co kdy Vince Gilligan napsal. V jádru naprosto běžné konverzační drama o třech hlavních postavách se sice ke své očekávané proměně posouvá velmi pomalými kroky, síla sáhodlouhých dialogových výměn s nečekanými pointami nicméně dokáže strhnout jako leckterá tarantinovka. I zde samozřejmě platí všechna pozitiva předchozích sezón, s blížícím se „koncem“ jsou však všechny problémy závažnější, a o to více zdrcující (což se týká obou paralelně se odvíjejících dějových linií). Nejlepší epizoda: Wiedersehen (9) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veci sa začínajú pomaličky kryštalizovať a komplikovať. Fantastický nápad je pozerať sa v tejto sérií na Jimmyho cez oči Kim. Jej pozorovacie schopnosti a zmysel pre spravodlivosť tu na každom kroku prechádzajú zaťažkávajúcou skúškou. Formujú jej charakter ako postavy a vytvárajú alternatívne pohľady na hlavného (Anti)hrdinu? Posolstvo je podávané pomaličky. V malých dávkach. Funkčné práve preto, lebo to veľmi logicky smerovalo do poslednej minúty tejto série. Scenáristický skvost, ktorý je možno odsudzovaní za to, že sa tu toho až tak veľa nedeje. Aspoň s porovnaním s BB. Ale opak je pravdou. Emočná škála je omnoho väčšia. Fantastické na tom všetkom je práve to, že sme v štvrtej sérií a stále presne nevieme čo si máme o kom myslieť, a práve táto nejednoznačnosť to posúva na veľmi originálnu a pozerateľnú úroveň. Aspoň pre mňa. 4. séria - 90% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"From now on, you are mine." Nakoniec to prišlo, od štvrtej série Saulovho seriálu ma jeho pozeranie konečne poriadne chytilo a v niektorých momentoch sa pre mňa stalo už aj prudko návykovým. Myslím si, že je to tým, že Jimmy dočasne nepracuje ako právnik, a tým pádom sa musí uživiť nejakým iným spôsobom. Aj keď mi v minulej sérii prišiel právnický svet veľmi zaujímavý, po troch sériách strávených v kancelárii som pri pozeraní už potreboval nejakú tú zmenu – a tú mi štvrtá kapitola tohto seriálu aj priniesla. Jimmy začína predávať mobilné telefóny, ale ani to sa (ako vždy) nezaobíde bez nepríjemností. Najviac som mu držal palce v piatej a šiestej epizóde, kde poriadne rozbehol svoj mobilný biznis, no v zápätí mu banda vandalov celý jeho zárobok ukradla a ja som sa nevedel dočkať toho, ako sa im Jimmy pomstí – a aj sa stalo, Huell je proste frajer 😎! O pár častí neskôr na scénu dokonca prichádza aj pre mňa naozaj dlho očakávaná postava - "I am Eduardo Salamanca, but you can call me Lalo." Dúfam, že všetci vedia, koho mám na mysli, Salamanovcov nie je nikdy dosť 😄. No, a ten záver bol geniálny, inak sa to popísať asi ani nedá... "S'all good, man!" Naozaj mi robí radosť, keď vidím, ako sa svety Better Call Saul a BREAKING BAD stále viac a viac prepájajú, už sa nemôžem dočkať piatej série (obdivujem pravidelných divákov, ktorí na ňu museli čakať skoro rok a pol 👏), ale sérii č. 4 dávam 9/10, miestami bola perfektná a miestami zase neskutočne pomalá, čo tomu teda veľmi nepomáhalo, ale nevadí, verím, že sa to ešte napraví... "Well. He came to the right place, didn't he? He knew you wouldn't notice, and you didn't. All wrapped up in your sad little stories, feeding off each other's misery. You wanted me to talk. I talked." ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delsi odmlce jsem se k tomuhle serialu zase na nejaky cas vratil a navnazuji se tak na finalni radu. Bohuzel musim zkonstatovat, ze po odchodu vyznamne postavy serialu (coz asi bylo vzhledem k jeho vyvoji nezbytne) mi nakonec v prubehu rady chybela jeji pritomnost. Chapu, ze v cliffhangeru minule rady si bratri rekli nejaky smutny pravdy, ale Jimmyho apatie v prubehu tehle rady mi byla vlastne na obtiz. Ze sympatickyho Jimmyho se stava pomalu ten svindlir, ale zaroven taky docela svine, takze ten zaver byl v podstate smutny. A zatimco Jimmyho / Saulova linka byla v prubehu rady spise zklamanim, ta druha a obvykle trochu upozadena o Mikovi nabrala na obratkach a bavila me ke konci vlastne vic. Jonathan Banks uz je dost starej a je to obcas videt, jak se hrbi a chodi .. proste jak stary lidi, sice se to snazej skryvat promenlivyma uhlama kamery a dalsima trikama, ale i tak je to uz videt. Docela se bojim ty dalsi, a predevsim posledni rady. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je možná hloupé to říct, ale díky absenci Chucka (konečně) drží čtvrtá série víc pohromadě, s čímž je spojený i větší prostor pro drogové linky kolem Fringa a dalších a to je rozhodně plus. K úplnému přerodu Jimmyho do Saula sice ani tentokrát nedojde, ale už k tomu není daleko. Snad jen to tempo by občas mohlo být trochu svižnější, ale už sem se smířil s tím, že to se nezmění až do konce...80% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saul se přehoupl do té prý už naprosto stoprocentní poloviny a po absolvování této série můžu zvěsti jedině stvrdit. Tohle právnické drama, co staví půdu pro nejlepší seriál všech dob, je prostě skvělé v téměř každém ohledu. Krimiseroše, kde hrajou velkou roli drogy, budou u mě vždycky vděčným tématem. [viděno na Netflixu] ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé díly, jakoby by byly zbytečné..... naštěstí jakoby. protože třeba díly kouř a Piňáta či Vítěz jsou naprostej skvost a dokonalost, tak jak známe z BB. Ano, přerod je dokončen. Pátá série možná bude poslední. Doufám v to. Přál bych si nadrbanou pátou sérii, klidně z více díly a pak konec. Saul by si ten kontrast zasloužil, protože to jakým s poctvým vývojem prošel on i diváci, je až neuvěřitelné. Pátá hvězda za všechny ostatní série, které krom té první, po ní dost vydatně sahaly a nedosáhly. 91%. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se znova opakovat, ale stejně jako Breaking Bad, tak i Better Call Saul je další sérii lepší. Zajímavější momenty, vynikající dialogy, vynikající herecké výkony, Bob Odenkirk si to krade pro sebe....... Saul Goodman! Gus, Mike, Nacho, Hector a další vedlejší postavy skvěle fungují, a ano, Breaking Bad bylo, a navždy bude v gradaci, ve WOW momentech lepší než Better Call Saul, ale i tak si tenhle seriál opravdu užívám a baví mě. :) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že absence Chucka mi vůbec nevadila, ba naopak. Měl jsem v minulých sériích pocit, že už se téma bratrské rivality vyčerpalo. Líbí se mi postupná přeměna Jimmyho na Saula, i když zde ještě není úplně dokončena. Nicméně více prostoru tu dostává zejména narkomafiánská linie a to je dobře, protože ta mě i v předchozích sériích bavila nejvíc. (Netflix 4k, orig.) ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych bral třetí sérii jako pokles v kvalitě (což neberu, i když je jediná, které jsem zatím nedal 10/10), byl by tohle návrat do formy. Jimmyho roční pauza od právničiny přinesla spoustu nápaditosti a skvělých momentů, vztah mezi Jimmym a Kim je tady mnohem propracovanější, než dřív a dějová linka o přípravě konstrukce meth laborky byla stokrát zajímavější, než bych čekal. Závěr byl dokonalý a dost zdrcující, ihned jdu na další sérii. 10/10 ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

První série bez Chucka a za mě zároveň doposud nejlepší série. A sledovat Jonathana Bankse, to je opravdu pastva pro oči (ve smyslu hereckého výkonu a celého konceptu té postavy). ()

Muel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

| Netflix | Dobre to pokračuje, ale čo som počul, tak až v 5ke a 6ke sa to rozbehne na plné obrátky. Teším sa, pretože tento 4-sériový setup je veľmi výživný a strašne kvalitný, no dal by sa kľudne drbnúť do sérií dvoch. Štvrtá je vlastne rovnako dobrá, ako tretia, s veľmi silnými build-upmi, nechýbajú ale aj niektoré fillery a linky, ktoré nie sú najzaujímavejšie na svete. Uvidíme čo ďalej. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Reklama

Reklama