Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 2

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Recenze (376)

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Tak jestli na tuhle patálii potřebovali režiséři takovou dobu, tak doufám, že tihle dva si už neškrtnou. Páč vymyslet díl, který se z větší části odkazuje na jedničku a děj vykrádá z předchozích dílů je smutné a působí to jako ztráta času. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie ktoré krásne nadviazalo na sériu.Bohužiaľ na scénu nepriviedlo vôbec nič nové Čo je trošku škoda.A hlavné mínus že zabitia boli celkom mierne až na jedno.Inak som bol s filmom spokojný a nejaké pokračovanie by som zvládol aj keď to by bolo čisto len pre fanúšikov. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Saw se nám po dlouhé odmlce vrátil a nutno podotknout, že jsem se velice těšil, ale zároveň jsem neočekával nic extra, protože všichni víme jak je to ze sérií Saw jako takovou. No na nic se nečeká a jede se hned od začátku, kde parta lidí je vržena do jedné z her. Už tu musím zmínit, jak moc mě zklamaly pasti (a nejen na začátku) bohužel jsem si za celou dobu filmu nenašel jedinou nástrahu, z které bych byl nějak mimořádně překvapený nebo nadšený (nebo měl respekt!). Postavy také nic moc, bez charisma nebo tak... za zmínku stojí asi jen Hannah Anderson. Bál jsem se konce, ale ten opět nezklamal, twistů bylo dost a finální cliffhanger to celé dokončil. Troška gore se taky našla. Celkově hodnotím průměrem, už jen z toho pocitu nostalgie a parádní hudby. Jedná se o lepší béčko a hlavně o další Saw. Čisté 3* ()

Jiu 

všechny recenze uživatele

Táto téma je už úplne vyčerpaná. Čo spôsobilo pred desiatimi rokmi šok a bavilo, teraz nudí. Bolo to ako rozotieranie málo masla na obrovský krajec chleba. Motanica dejových liniek misto úžasu vyvolala akurát Wtf, zvraty boli silené a tušené. Ja byť filmár, tejto sérii dám pokoj. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, že až teď mi celá série začala dávat smysl. Myslím spíše morální smysl. Byly zde totiž prostoje na přemýšlení. Dějově to byl vždycky chaos. Oceňuji, že tentokrát to na nás tvůrci chrlili pomaleji, avšak originalita a brutálnost krvavých scének byla hluboko pod průměrem série. Možná, že právě tohle bylo a je kritérium podle kterého hodnotit Saw. Taky mě zklamalo nevyužití slušně rozjeté H. Emily Anderson. Scénaristická břečka. 3/10 ()

Vesecký odpad!

všechny recenze uživatele

Pěkná pitomost, hlavně že je všude plno krve, polouříznutých hlav, lýtek, injekčních jehel naplněných bůhvíčím,, k tomu řezačky, sekačky, nože, cirkulárky... A vše jako pomsta za hříchy, které nebyly potrestány. Kde žil John Kramer těch deset let? Tu chemoterapii měl dostat nebo ne? Jak dostal toho "kamaráda" ze špitálu do hrobu? Fuj hnuj, koukat jsem na to vydržel, ale k čemu takovéhle filmy slouží? ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Saw jsem měl vždycky rád (nejlepší serie v rámci hororů nad tři díly). Občas se najdou lepší díly, občas zase horší, ale pořád se jedná o kvalitní díla, které mají zajímavou myšlenku a většinou i provedení. Nový Jigsaw se povedl a je vidět, že se snaží od začátku upoutat divákovu pozornost až do konce. Je to svižné, rychlé, zajímavé a ani chvíli nehrozí nuda. Hry jsou velmi dobře zpracované, ale občas vykradají předchozí filmy (ono toho moc co nového vymyslet už snad ani nejde). Postavy jsou slabší, ale není to nejhorší a scénář je docela zajímavý. Podle mého názoru se právě detektivní linka velmi povedla a ústí až ve vynikající závěrečný twist, který patří k tomu nejlepšímu co tato serie kdy nabídla. Bohužel se najdou i negativa jako: Proč není detektiv Hoffman podezřelý číslo jedna v době kdy se vraždy začnou znovu objevovat? Nikdo přeci neví, že ho Dr. Gordon v sedmém díle zavřel v koupelně, tím pádem si logicky mohli nové hry spojit s ním. Ale ve filmu není o Hoffmanovi žádná zmínka. Dále mám problém s prostředím kde se hry odehrávají. Stará zchátralá stodola (jak už tu někdo psal) není přeci něco z čeho by se postavy nedostali. Stačilo by použít vidle, lopaty a jiné nastroje, se kterými by dřevěnou stodolu dříve nebo později určitě překonali. Místo toho lezou nesmyslně z jedné pasti do druhé (past se ,,zrním,, - proč tam lezli to jsem teda nepochopil). Když nebudu přemýšlet nad těmito neduhy tohoto filmu tak musím uznat, že se budete skvěle bavit a pokud jste fanoušek této série, tak si to opravdu užijete a tento další ,,díl do skládačky,, nevynecháte. Já odcházím spokojen. Edit: Po nějaké době jsem o filmu přemýšlel a nakonec budu muset hodnocení snížit. Honocení: 67%. PS: Mé pořadí SAW: 1. Saw: Hra o přežití/ 2. Saw 6 a Saw 2 3. Jigsaw 4. Saw 4/ 5. Saw 7/ 6. Saw 3 a Saw 5 ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Komentář s největší pravděpodobností bude obsazovat spoilery. Když byla vypuštěna do světa informace, že si scénáristé dávají na čas s příběhem, tak jsem měl velikou radost. Věřil jsem, že to bude mít hlavu a patu a možná se to přiblíží těm nejlepším dílům. Vůbec tomu tak nebylo. Bezpředmětné pokračování jako kdyby se čekalo jen další rok... když se podívám na autory předlohy, tak se není vůbec čemu divit. Začátek mě vůbec nedokázal navnadit ...okamžitě jsem měl averzi vůči všem, kteří byli chyceni do pastí a přál jim smrt. Nemyslím si, že je to tím, že jsem viděl mnohokrát celou sérii, ale ta podstata příběhu jakoby se vytrácela. Osoby vysírající už na plátně, pasti, které jsou extra extra propojené, seskládané a není v tom nic jednoduchého jako dřív. Vlastně jsem si naběhl sám a ač jsem přesně tuhle slátaninu čekal, šel jsem do kina. Jakmile skončí zhruba 70minutová výplň nastává konečně zajímavější část. Proč se objevil John Kramer a jakou spojitost s tím má dvojice patologů, s mimo jiné nádhernou Hannah Emily Anderson. Za to dávám opravdu palec nahoru, je to pecka. Trošku to v té hlavě vrtá, ale skvěle to zapadne. Jediná chyba, kterou jsem nepostřehl a nebo je to opravdu chyba filmu, je ta, že John byl přeci operován z nějakého důvodu. To, že byl přehozen rentgen nemůže hrát roli, když mu byl uvolněn tlak v hlavě, který tam byl z nějaké jasné příčiny. Takže to je snad jediné co kazí celkem slušný konec. Celou dobu jsem i čekal, že přežije ta přechytralá ženská a ona si ustřelí hlavu ...klíč je ukrytý zde. Naprostá pecka. Jenže těch vychytávek je tak málo, že to celkový dojem kazí. Závěrem bych rád upozornil na špatné české titulky, já jakožto jen trochu znalý angličtiny jsem postřehl minimálně tři. Přeložit "zlato" do českého jména "Hanny" je šílenost, když pak oslovená osoba řekne své jméno..nedává to absolutně smysl. Sedm let připravovat film a předvést tohle? ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Mnohokrat vyluhovany caj plny rovnako hlupych dialogov, zdvovodneni s nehercami, bez originalnych napadov, ci dejovych zvratov. Nuda. Neodporucam. Snad to nebudu uz nikdy viac skusat s dalsim "pokracovanim". ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Tam kde loni Chucky, Texaský masakr, Blair Witch, Jeepers Creepers a další přinesly do svých sérií něco alespoň trochu svěžího a původního, rozvíjely mytologii, zde se jede přes kopírák. Nudný film plný rádoby kontroverzních a rádoby nechutných scén. Ani jeden dobrý nebo originální nápad jen recyklace sedmkrát viděného, která má jediný účel a to vytáhnout z naivních fanoušků prachy. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Jigsaw umřel ve trojce a přesto Tobin Bell hraje ve všech dílech.Vždy se najde způsob,jak tam toho Johna Kramera procpat. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film. Samozřejmě nedosahuje kvalit prvních 7 filmů ale katastrofa to taky není. Příběh je docela zajímavý,postavy docela dobrý hudba výborná jako vždy a herecké výkony jsou dost dobré. Za mě 4/10 ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Po vydání a zhodnocení SAW X se musím vrátit k recenzi snímku JIGSAW. Půjdu proti proudu, ale pro mě jeden z nejlepších dílů série SAW. Ačkoliv mám tuto značku poměrně rád, tak zhruba od třetího či maximálně čtvrtého dílu se kvalita začala značně zhoršovat a už to bylo opravdu vaření z vody. Subjektivně jsem vnímal, že příběh šel do pozadí a tvůrci se naopak snažili sami sebe překonávat co největší brutalitou, respektive přinést co nejbrutálnější pasti. Což je také důvod, proč je za mě jeden z nejslabších dílů je Saw 3D/Saw 7 (terminátora Hoffmana jim nezapomenu). Jigsaw funguje v podstatě jako osmý díl, ale i jako reboot. Ovšem s účastí Johna Kramera a opravdu skvělými zvraty, zápletkou i rozuzlením. Za mě zpracování i příběh naproto epický, který krásně otevírá nové příběhové linie, na které se dodnes bohužel zatím nenavázalo. Po zhlédnutí desátého SAW, kterého jsem ohodnotil 4* musím zdejší hodnocení upravit na 5*. Protože narozdíl od Jigsawa byl desátý díl jen taková příjemná výplň a jednohubka, zatímco Jigsaw fungoval opravdu jako důstojné pokračování, které nabízí mnohem víc než drtivá většina ostatních dílů. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Dost velka slabota. Som tak tajne dufal, ze to mozno bude moderny restart serie, ale bol som naivny. Naivnejsi bol uz len scenar. Absencia logiky, divne spravanie postav alebo aj totalne sprostosti, k tomu nesympaticke postavy v hre aj mimo nej, a cele je to samozrejme strasne prekombinovane. Bez toho aby som spoileroval, tak prepojenie k Jigsawovi este celkom slusne a prekvapilo ma. To bolo tak jedine co bolo fajn. Aj pasce boli totiz uplne trapne. Ale z nejakeho divneho dovodu, proti vsetkej logike mam chut si pozriet diely ktore som nevidel (3-7) :D [#39/2017] ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Sedm let od posledního Saw byla zřejmě dostatečně dlouhá doba, abych dostal znova chuť na ty krásné pastičky a brutální scény. Vše je při starém a na svém místě. Pasti, potoky krve, oživování lidí, už dávno mrtvých a hlavně hra, kterou nelze vyhrát. I ten překvapivý závěr se podobá těm starým. Čekal snad někdo, že skládačkový vrah bude jednat jinak? Já ne, a proto nejsem zklamaný, ale spokojený. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tobin Bell ako Jigsaw sa po rokoch vracia a samozrejme opat je to krvava a brutalna jazda s perfektnymi pascami a skvelo premyslenym dejom,skladacka,ktora vam da zabrat a pohne vasimi mozgovymi bunkami...:-) ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Můžu se pyšnit... vlastně, nevím, jestli bych se měl pyšnit, ale dělám to... že jsem viděl všechny díly série a jak tak koukám, tento díl ode mě schytal nejhorší hodnocení. Přestože jsem se na film těšil, musím říct, že tenhle díl mi přijde jako naprosto zbytečné dolování značky, která byla poměrně uspokojivě ukončena. Random zápletka, která nedokázala pořádně vygradovat či překvapit, se ztratí v zapomnění a upřímně doufám, že sérii už nechají být. Četl jsem, že s dalším dílem čekali do té doby, než bude kvalitní scénář... inu... a ten je kde? ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama