Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 4

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Po roce 2020 už nebude mít Fox práva na originální SW.Pořád je šance..Hope.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

GigaPudding

A ci je to tedy chyba, kdyz ve filmu nejsou vykresleny hlavni postavy? Za to jako muze divak? Nebo ono je na reklamnich plakatech na film nekde v pravo dole drobnym pismem napsano "pred shlednutim filmu si prectete knihy x, y, z? 

na příspěvěk reagoval erased, GigaPudding

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Eodeon

nebylo to o nejake duvere, ale o tom co napsal. Co se me tyce, tak treba na E7 a RO jsem mel prakticky identicke pocity. Ocenuji stejne veci jako Vavra a kritizuji stejne veci jako on. A Vavra zkratka neni zadny noname amater. V profesionalnim zivote dokazal vic, nez 99% obcanu. Je to chytry clovek, ktery se v oboru vyzna. Ze je vystredni a arogantni je vec druha. U mnoha lidi svym chovanim vyvolal nenavist, ktera pretrvava, ale to porad automaticky neznamena, ze jeho nazory nejsou relevantni. Navic to neni SW fanatik, takze na ty filmy ma rozhodne objektivnejsi pohled, nez mnozi zdejsi diskutujici, dost pravdepodobne i nez ty, ktery se SW venuje prakticky na plny uvazek. :D

 

jinak k cemu je mi recenze cloveka, se kterym nejsem na stejne vlne a vnima filmy uplne jinak? On napise i odbornou recenzi, ale svuj jiny pohled nez muj tam bude zohlednen stejne, jsou pro nej nektere veci ve filmu dulezitejsi nez pro me atd., takze jeho doporuceni byt sebeodbornejsi mi muze byt zcela naprd. 

Naopak, kdyz mi nejaky analfabet rekne 20x v rade ze ten film je pecka a bude se mi libit a ono to tak bude, tak po 21. znovu dam vice na jeho slova, nez na nejakeho namistrovaneho recenzenta, ktery ma pocit, ze snedl veskerou moudrost sveta, ale jeho recenze pro me meli prakticky nulovou relevanci.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Rypicong

mně Hux vůbec nevadí. naopak. ale k jeho věku - to není jen on. všechny nové postavy jsou samá mláďátka. a má to jednoduchý důvod. oni podle mě už teď plánují epizody 10,11,12. prostě chtějí herce, kteří jim v nejlepším věku vydrží co nejdéle to půjde.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Pretože je to Abrams, a tak musel vložiť do filmu kopec záhad. Pekne krásne po vzore Lost či Allias. Čo tam po tom, že sa to do SW sveta vôbec nehodí.

 (hodnocení, recenze)

Jdu snít o Felicity a Daisy .Dáme trojku. :-)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Rypicong

Třeba se Kylo chtěl stát černým bad ass motherfuckerem, a tím zakrýt, že je to vnitřně rozervený fanoušek, který si vybral špatný inspirační zdroj pro svou rebelii vůči rodině? I takové důsledky má angst. ;)  

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Merengues9

Tak to jsem rád, přece by nám to malicherný spor takto nepokazil ;)
PS: Stejně je nejlepší ten ve III :D ;) "It´s over Anakin, I have the highground! :D"

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Nejlepší je samozřejmě duel Vadera s Lukem v ep 5. Dále se mi líbí i jejich duel v ep 6, Kylo vs Finn a Rey, Anakin, Obi-Wan a Yoda vs Dooku. U těch dvou co jsi zmiňoval ty se mi nelíbí až moc pohybů jen na efekt, ale samozřejmě to není žádná hrůza.

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Rypicong

V podstatě shoda, až na to že mně se to "přeefektované" pojetí souboje ve III líbí. A ano, to mě hluboce zklamalo-v jednu chvíli je schopen Rey "uspat" Sílou a o 10 minut později už z něho získá Sílou ona víc informací než on od ní. To je hrubá chyba, udělat z něj takovýho badasse a pak toto. Jinak Finn mě v tomhle štve-když použil "světlušku" Han v V, tak to bylo pochopitelné, tady mu ho Maz šupne do ruky řekne: No heleď, Rey tu není, tak si ho vezmi ty"- naprosto hloupé. Jinak to že zraní Kyla bylo překvapující, ale to jak mu pak Rey dala do "držky", to bylo ještě horší-vždyť on snad nikomu nic neudělal během posledních 10 minut toho co byl na plátně! Zabil jen vlastního "neozbrojeného" otce a pak už to jen schytával-a přesně jak pravíš, na to jaký to byl badass..No prostě darmo mluvit, bude to chtít ty tři hvězdy.

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Darth_AK

no, pro mě je ideál souboje z E1. E3 už je moc. Tohle jsou na mě moc neefektní souboje. Věc první. Věc druhá, že nesouhlasím s možnosti "půjčení" lightsaberu do ruky jakékoliv postavě co není silná v síle.

Věc třetí tady si za to může JJA sám. Udělal z Kyla moc nahypovanýho týpka, co ovládá sílu - zastavení výstřelu, výslechy apod. Každý pak čekal řežbu co se týče jeho soubojů s mečem. To se bohužel nestalo a dostal přes prdel skoro od obou. Jo byl zraněnej, JJA až moc trapně hodně dopředu upozorňoval, že výstřel z té kuše je fakt silný, ale já moc nevěřil tomu, že to zranění je tak vážný. Přišlo mi to hodně chaotický. I tak si myslím, že by neměla Ray vyhrát - to ani nemluvím o tom, že Finn ho neměl ani zranit. Tady se asi měla držet zavedená linie "božstva" kdo už měl něco natrénováno s mečem :)

Ale tu třetí věc bych viděl asi jako nejmenší problém, ač jí mám nejvíce rozepsanou.

PS: tady si zase neodpustím, jak jsem nedávno napsal, že RO mi přijde jako film na truc E7, tak nevím proč, chtěli u scény s Darth Vaderem ukázat jak se na lopatu sedá...

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Rypicong

Kylo je celý rozpolcený, můžeme jen doufat že VIII přinese více objasnění, VII toho víc zanechala než vysvětlila-ono celkově, kdyby se to Kylovo kecání nad maskou odročilo, tak by to nikomu nevadilo-mně to přišlo jako snaha vecpat do filmu aspoň na vteřinu Vadera a nechat v pozadí zahrát Imperial march-vždyť mezi námi, to mohl říct i Snokovi, že chce aby to dělali stejně jak Imperátor s Vaderem kdysi, nemusel to říkat svému dědovi :)

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Darth_AK

To asi nebude chyba toho filmu, že požaduješ, aby ti postavy předložily občanku a životopis s fotkou, jinak jsou "nedodělané" :D

na příspěvěk reagoval Duncan66

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Eodeon

Mně se to celé nějak nezdálo. Snoke je prostě nedodělaná postava, co za sebou zanechává jen otázky. My jsme v epizodě IV (jako první, když to tak beru-já viděl první jedničku, ale co už) věděli, že Obi-Wan byl Vaderův mistr, že se úplně neshodli atd., i přesto že Vader nemá zas tak moc screentimu, je vykreslený dobře. Snoke vlastně o sobě neřekl nic. Vůbec nic. Víme jen že vede Kyla. 

 

Jinak s tím souhlasím, že kdybych tuhle epizodu pustil někomu samostatně, tak to vlastně nedává smysl, ty na "nostalgii" mířené momenty nepochopí vůbec (a že jich tam je) a navíc to vysvětluje o dost hůř vše-ve srovnání se začátky ostatních trilogií-I a IV, je tento film o dost horší co se informovanosti diváka týče.

na příspěvěk reagoval GigaPudding, Gladiator15

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Darth_AK

no právě, nedává to vůbec smysl. Pochopil bych, kdyby chtěl vládnout galaxii jako Vader chtěl - být zlý, ale on sám uznal, že není zlý, že je v něm dobro. To samé o něm řekla i Padmé když umírala. Jenom byl rozpolcený, protože psychicky trpěl - odloučení od matky, její smrt, pohrdání ze strany Jediů, neopětování lásky ze strany Padmé apod. apod.

Prostě ten směr, který Kylo vyznává, nedává smysl.

na příspěvěk reagoval Darth_AK, Bluntman

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Darth_AK

mně se líbil ten ohromný hologram. to byl dobrý nápad. chvíli jsem opravdu přemítal, jestli to prostě není gigantická bytost. ale nelíbilo se mi to velmi nepřesvědčivé CGI, nelíbilo se mi stereotypní ztvárnění zjizveného starce, a nelíbilo se mi ani jeho vystupování. to je ho "bring her to me" bylo přímo trapné.

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Rypicong

nevíme, co přesně chce dokončovat. hodně diváků si to domýšlí, ale v posledku to zůstává nejasné. zavrhl svou rodinu, jak přiznává na začátku. možná prostě zavrhl Anakina Skywalkera a za svého dědečka bere Vadera, jako by to byl jiný člověk. proto se také "modlí" k jeho masce, namísto třeba u hrobu, kde je tělo. k té masce se vztahuje jako k rodině a ne ke skutečné osobě, která masku nosila. ale těžko rozumět člověku, který je nejspíš silně zmanipulovaný Snokem... no a Snokeovy motivace také neznáme. to je jedna z věcí, které mi na filmu nejvíc vadí - nefunguje samostatně, je moc kusý, nekompletní. ostatní epizody jsou také součástí většího celku, ale fungují i jako menší samostatné celky. tenhle ne.

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Darth_AK

no, tam ten Tie na řetěz je krávovina. Kdyby to bylo v Čechách, chápu aby ho nikdo neukradl :)

PS: souboje v E7 nechci komentovat :)

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Rypicong

Ehm-no on Kylo vlastně ničí to, pro co se jeho děda obětoval, tudíž to vlastně nedává smysl, dokončovat to, co právě ničí :D.

na příspěvěk reagoval Rypicong

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Eodeon

Ono mezi námi-pořád lepší Kylo než Snoke-Snoke je taková typická postava pro fanouškovské otazníky-Kdo to je? Odkud pochází? Co má v plánu? Kde sehnal Kyla? atp., Snoke se mi opravdu nelíbí, ani jeho zvětšený holografický obraz, nic. Ani na poprvé mě neuchvátil, to Kylo mě aspoň zaujal.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama