Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (409)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podezřívám Harlina že tu béčkovost schválně ještě zveličil. Nejenže jsou žraloci pomalu chytřejší než lidi a já jsem tím pádem s blížícím se koncem očekával že na nezatopené chodbě se naše postavy potkají s chodícím žralokem, který bude mít v ploutvi knížku, ale celé to nedává často vůbec smysl. Konec je přímo špičkový. Ty připoj kabel na plus, já trefím samici (mimochodem jestli měla 14 metrů, tak si budu muset zajít k očnímu, ve spoustě záběrů má tak maximálně metrů 7) a ona vybouchne. Takže jdeme na to, krátký kabel znamená to, že ženská skočí s pořezanýma rukama do vody, to znamená že nemá kdo zapojit drát na baterii. Žena ve vodě, žralok plave k ní, jenže se nemůže dostat z vody. Chlápek odhodí kuši a skočí do vody aby zachránil ženskou. Takže tu nemáme nikoho kdo by připojil drát a ani kdo by žraloka trefil. Naštěstí se probere černoch. Ten přestože předtím spal, zná plán dokonale. Popadne kuši, ženská je už sežrána a chlápek si užívá skopičiny na žraločím hřbetu, trefí žraloka a čeká aby mohl dát drát na baterii, ve správném okamžiku. Konečně se to povede. Žralok vybouchne, chlápek se vynoří a raději ještě na černocha zamává. Ano, černoch ho vidí. Tak sláva. Oba spokojeně čekají na to až je někdo zachrání. V tom okamžiku přijíždí odpolední směna. No to je klika. Paráda. Konec. Nikdy více! 45% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $73,648,142Tržby Celosvetovo $164,648,142Renny Harlin na chvíľu oprášil svoje režisérske schopnosti a natočil v celku pozerateľný film, aj keď len priemerný ale hlavne že nenudí a prináša miestamy aj napätie či akciu. /65%/ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zase jeden experiment, který krutě nevyšel. Když někdo pozmění žraločí DNA, vytvoří bestii, která je sakra rafinovaná a sakra zákeřná. A ti, kteří za tím stojí, přijdou o pár končetin. Jenže táta hlavní vědátorky trpěl Alzheimerovou chorobou, takže se dcerka urputně žene za lékem proti zákeřné nemoci. Splnění jejího cíle je za dveřmi, naštěstí ale nesledujeme žádný životopisný film, ale thriller, kterak se chtějí speciálně šlechtění žraloci dostat na svobodu. A ještě u toho potrhat pár lidských těl. Renny Harlin a jeho tým popustili uzdu své fantazii, scénárista byl při psaní dialogů hodně uvolněný a trikaři se toho nebáli, ač to občas hodně odflákli. Solidní řemeslník Harlin byl vždy sakra dynamický a nebál se ukázat vše, co měl na srdci. Vesměs to vychází, ale v případě, kdy jsou žraloci až komicky rychlí, to kazí divákům zážitek. Ve hře „kdo je na řadě teď?“ přijde několik osvěžujících překvapení, někdy se to dá hodně čekat, jindy je to úsměvně zvrácené. Thomas Jane je herecké prkno, ostatní důležitější představitelé jsou fajn, sympatickým ozvláštněním je Britka Saffron Burrows. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce, slušnej příběh kupa znamých a dobrých herců + žraločí vraždící mašiny s mozkem o velikosti melouna, co víc si přát? Snad jediný v čem má tenhle film dost velký nedostaky jsou triky pod vodou, ale to neni tak často, aby se to nedalo přežít a jinak si ohledně triků taky neni moc na co stěžovat, akční scény jsou svižný a dobře natočený, Thomas Jane slušnej klaďas a Saffron Burrows pěkná. A dokonce ani o zábavný scény tady neni nouze, v nich hlavně vyniká LL Cool J. Pod 4* prostě nemůžu ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, tohle je hodně slušně natočený "survival" s velkým ošklivým zubatým zvířátkem v hlavní roli. Líbí se mi nadhled, s jakým si tvůrci tropí šašky z klišé žánru, líbí se mi efekty, líbí se mi dusná atmosféra... Ačkoli nemám k tomuto druhu filmů přehnané sympatie, Harlin natočil cosi, co mě dokáže spolehlivě bavit i děsit, ačkoli první shlédnutí už jde jen těžko překonat... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (15)

  • Když kuchař (LL Cool J) šplhá před žralokem v zatopené kuchyni na regál, je možné si dobře všimnout kolenních chráničů pod mokrými kalhotami. (Kodousek)
  • Oranžový Mini-Sub, který lze ve filmu zahlédnout, se objevil také ve snímku Koule (1998), kde Samuel L. Jackson také hrál. (slatkac)

Reklama

Reklama