Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je to za soudní systém, kde kriminálníci zůstávají na svobodě? Mladý právník Arthur Kirkland (Al Pacino) se ptá, zda vůbec existuje SPRAVEDLNOST. Arthur je upřímný, idealistický právník, který se najednou dostává pod tlak, když má obhajovat významného soudce (John Forsythe). Ten je obviněn ze zbití a znásilnění mladé dívky. Arthur ví, že je vinen! Když dojde k soudnímu líčení, Arthur si musí vybrat mezi kariérou a ctí. Závěr soudního líčení je explozivní a nezapomenutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Uvolněná humorná nálada se tu hezky sráží s temnou realitou v "čestný" soudní profesi, aneb jak morální integrita, poctivost a spravedlnost s prací právníka nemá moc nic společný. Jak ukáže super vyhrocený finále, může to být přehlídka kariérní korupce, blázinec a šaráda. Film je v podstatě koláž absurdit, tragédů a fuck-upů, výborná je postava ctihodného soudce Rayforda, jinak samozřejmě vydatná herecká show Al Pacina. Zábava! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

vynikající soudní drama opírající se o výborný scénář s opravdu přesvědčivými hereckými výkony jímž naprosto jasně vévodí Al Pacino, v roli mladého idealistického právníka Arthura Kirklanda. Výborný výkon zde podává i Jack Wardem v roli soudce s " mírnými sklony k sebevraždě " :o) Jeho svačiny na okenní římse a " pohodové výlety vrtulníkem ", mě opravdu pobavily :o) Dal bych 4*, ale za výkon Al Pacina a jeho závěrečnou řeč, která musí každému utkvět v paměti dávám * navíc! ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Strhující obžaloba soudního systému, ve kterém spravedlnost už není slepá, ale zmrzačená, smrtelně zraněná a dokonávající. Hořký, občas hořce zábavný, pomalu gradující příběh idealistického právníka, který se do paměti zaryje nejen, ale především, jeho strhující úvodní řečí ve finále, kterou lze bez nadsázky označit za jeden vrcholných výkonů Al Pacinovy kariéry. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Koláž rôznych prípadov a scén zo života advokátov a sudcov, ktorým dlho chýba hlavná zápletka a ktoré spája Al Pacino ako idealistický právnik a téma nadvlády korupcie a nespravodlivosti. Zaslúžilo by si to ale silnejšiu ruku strihača (šmahom ruky by som vystrihol celú pasáž s vrtuľníkom a nehodiaci sa humor). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pohlcujúca súdnická dráma, ktorá dnes už možno nezaujme finálnym zvratom, (ktorý bol vo svojej dobe určite šokujúci a prelomový), ale určite zaujme sústredenou réžiou a fantastickým herectvom hlavných predstaviteľov. Satira spoločnosti a spravodlivosti, ktorá má byť rovnakým metrom na každého, je podstúpená ťažkej kritike v tomto filme. Hodnoty života si uvedomíte najmä po fenomenálnom príhovore obhajoby na konci filmu, ktorým si Pacino doslova ukradol všetku pozornosť a film pre seba. 80%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, keď sú Francis Rayford (Jack Warden) a Arthur Kirkland (Al Pacino) na káve, sa nakrúcala dvadsaťšesťkrát. Warden údajne zjedol toľko sendvičov, až sa pozvracal. (Spilvo)
  • "And Justice For All" je i název alba metalové skupiny Metallica z roku 1988. (Comida)
  • Scény súdnych sieni a vnútra súdu boli natočené v interiéri Baltimorskej Circuit Court budovy na Calvert Street a exteriéry sa natáčali v budove War Memorial Building na Gay Street. (Spilvo)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama