Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Derek Simonds

Předloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrají:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (122)

claudel 

všechny recenze uživatele

Skvělé, vynikající a mnohem lepší, napínavější a zajímavější než všemi vychvalované a přeceňované Sedmilhářky s hysterickými Witherspoone a Dern. Především oceňuji perfektní volbu dvou hlavních postav - Jessica Biel je mimořádně přesvědčivá a zapomenutá hvězda devadesátých let Bill Pullman slaví patřičný návrat na výsluní. Oběma jejich postavy náramně padnuly, Billova zarputilost a tvrdošíjnost mi imponovala. Ta minisérie potvrzuje moje soukromé vnímání světa a rovnováhy v něm, proto mě oslovila mnohem více než hysterické vřískání kolem toho, že nějaké dítě dalo jinému dítěti ve školce pusu. Bravo a s nadšením přijímám informaci, že se chystá druhá série. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veskrze průměrný seriál, který po velmi dobrém začátku postupně ztrácí dech a zachrání to sportovní terminologií až v prodloužení, kdy se Billu Pullmanovi konečně podaří skórovat. Zbytek mezi tím je zbytečně moc dlouhý a postupně začíná ztrácet divákovu pozornost. Moc tomu nepomohla ani Jessica, která v průběhu těch několika let vypadá pořád stejně a musím to napsat, někdy s prominutím čuměla jak kráva. Vím, že to asi měla ve scénáři, nicméně mě tohle osobně přivádělo někdy až k šílenství, které na(ne)štěstí Bill na konci maličko opravil. S lepším a lépe natočeným příběhem bych šel možná výš, tahle jsem bohužel nucen zůstat na zlatém středu. ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazila úplnou náhodou. Popis nic moc, tak jsem si řekla, že se podívám na první díl a podle toho se pak rozhodnu, zda ho dokoukám. A musím přiznat, že mě první díl chytil natolik, že jsem po něm dala hned dalších 5 a s netrpělivostí vyhlížela poslední dva. Nevzpomínám si, že bych viděla něco podobného ať už ve filmu či seriálu. Všechno to temno a tajemno perfektně zapůsobilo. A navíc je super, že není seriál nijak uměle protahovaný na několik sérií. 8 dílů je právě tak akorát, aby se stihl povyprávět celý příběh. Jessica Biel s Billem Pullmanem hrají celou dobu na výbornou. Za mě palec nahoru. ;-) ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

To si v pohodě sedíte s rodinkou na pláži u jezera a z ničeho nic, žena od vedle, která má dítě, rodinu a žije spořádaný život, vyběhne na chlápka co je taky na pláži a pobodá ho sedmi ranami.nožem. Přes soudem přizná vinu a vypadá to, že si půjde opravdu sednout. Avšak jeden vyšetřovatel-výbornej B.Pulman, mu to nedá a snaží se o ní a její minulosti něco zjistit.Avšak čím více se noří do minulosti, tím více mu je jasné, že bude mnohem více zúčastněných a nebude to tak jednoduché...Nechybí osobní problémy, totální výchova Ježíšem, drogy a sex..8 dílů po 45 minutách je rychlovka a stojí za to. 8/10 ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Tolik nepochopitelný čin... Slušná matka od rodiny se zčistajasna zvedne z osušky a na pláži plné lidí ubodá muže, kterého vůbec nezná. V životě ho neviděla. Tak proč? To je oč tu běží. Jinak je to jasné jako facka. Máme tělo, zbraň, pachatele, svědky i doznání. Jenže.... Jaký měla motiv? Nechť zvedne ruku kdo si vsadil na fanatickou výchovu, drogy nebo únos. Jenže ono to možná bylo celé trošku jinak. A už pár dnů mi vrtá hlavou, kdo tady vlastně byl ten špatný a co by bylo kdyby... Všechna čest pro Jessicu, pro detektiva, který to nenechal být a pro sestru hlavní hrdinky, protože tahle postava je zkrátka pecka. ()

Galerie (367)

Zajímavosti (2)

  • Jessice Biel bylo při natáčení 35 let, přestože hrála postavu Cory Tanetti, které je v seriálu 27 let. Navrch hraje Coru i ve flashbacích, ve kterých jí je 23 let. (hansel97)

Reklama

Reklama