Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (475)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objektivně to není na pětku, ale to dnes nehodlám řešit. Ten pocit, který ve mně seriál zanechal je silnější, než horší, druhá polovina, nebo složitější orientovaní se v ději a hlavně postavách. Zbytek ten to všechno hravě přebije. Perfektní námět, vymazlený vizuál a pak hlavně herci, kteří v průběhu těch několika desítek let vypadají, jako by opravdu zestárli a ne jako, že je hraje úplně někdo jiný. Až na Noaha, ale u něho se to dalo vzhledem k náklonnosti k temné straně očekávat. Dark je pro mě osobně jedním z letošních největších seriálových překvapení a fakt, že ho Netflix natočil i v němčině, to už byla taková malá bonusovka navíc. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Stranger Things, seriálových 12 opic a libovolné severské krimi měli dítě jménem DARK. Na verdikt, jestli je to jenom chatrný hybrid nebo pospojitý zázrak beroucí si ze všech zmíněných to nejlepší, si ale budeme muset počkat do příští sezóny. První je pro ni totiž nakonec asi jenom povedeným prologem, který se sotva dotýká povrchu. Zatím ale především atmosfericky a audiovizuálně naprosto špičkové. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

První řada je geniální. Její mysteriozní nádech, tajemno, postupný zamotávání, odhalování a další zamotávání (ano, skutečně se mi stávalo, že když jsem měl pocit, že už to konečně začínám chápat, objevilo se něco dalšího, co to zase zamotalo a znova jsem byl vedle) - tohle všechno člověka drží a nepustí. Pak přijde druhá série s několika novýma postavama a časovýma liniema a prvních pár epizod to pořád ještě funguje, ale tehdy už po několika epizodách dojde vlastně k vysvětlení (skoro) všeho a zbytek epizod se tak z většiny zabejvá už jen tim, jak k tomu, o čem víme, že se stalo, vlastně dojde. Třetí série přidává zase něco novýho, chvíli člověka zase drží novýma otázkama, ale nakonec jsem z toho měl pocit, že z těch 16 epizod posledních dvou řad, by klidně šlo udělat epizod 8 nebo deset, protože velká část z nich jen dovysvětluje trochu zbytečný linky a postavy v nich pořád dokola opakujou ty samý tajemný hlášky, který ale nijak neposouvaj děj. Jasně, celá pointa příběhu je založená na cyklickým opakování všeho, ale tady už toho bylo občas až moc. No a celý rozuzlení v poslední epizodě... nemůžu říct, že bych nechápal, proč to tvůrci vymysleli takhle. Ono to asi těžko šlo vymyslet jinak, jen to vlastně celýmu tomu zbytku dává takovej punc zbytečnosti s tím, že některý věci tu ani nejsou dovysvětlený nebo mi to vysvětlení ušlo. Nebo by vlastně bylo zbytečný vzhledem k závěru. Napsal bych ještě jednou tak dlouhej komentář, kde by bylo mnohem víc chvály a vlastně důvod, proč tomu i tak dávám 5*, ale to, co by v něm bylo, už vypsal Beckett51, takže můžete kouknout k němu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plným hodnotením si nie som úplne istý, avšak predpokladám, že druhé pozretie by ma v ňom utvrdilo a možno si seriál v blízkej dobe zopakujem. Ideme v stopách Lost, všetkých Matrixov, Stranger Things, všetkých vážne mienených drám a trilerov o cestovaní v čase, alebo nedávneho seriálu OA. Nemeckí tvorcovia takpovediac nejdú divákovi príliš naproti, ten musí neustále premýšľať a prehodnocovať videné. Na druhú stranu ale rozviazanie celého uzlu do detailu nie je podmienkou toho, aby ste si všetky tri série mohli poriadne užiť. O čo ide a aké sú pravidlá hry, je totiž pomerne jasne vysvetlené a veci pomáha aj jednoznačný záver, kde paradoxne nemusí všetko byť vysvetlené, ale aj tak sa všetko vysvetlí... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

První řada je geniální. A to především díky tomu, že sází zatím na mysteriózní notu. Něco tak originálního jsem asi neviděla, o to víc je to překvapení, když Dark pochází od našich sousedů. Místo toho, aby se hlavní zápletka začala pomalu rozplétat, zamotává se ještě víc, atmosféra každým dílem houstne, emoce fungují natolik, že občas i ukápla slza. Bohužel, druhá řada má dvě hlavní vady na kráse - za fatální chybu považuji odsunout do pozadí Ulricha (svým charismatem utáhl v první řadě hodně scén) a dát většinu scén prostor Jonasovi. Ten klučina neumí moc hrát, takže se věčně tváří křečovitě. Celkově střídá asi dva výrazy, navíc jeho postava je hrozně plochá - ten kluk prostě není sympatickej (vždyť akorát brečí nebo na někoho řve a křiví u toho hubu), nelze s ním moc soucítit nebo se s ním ztotožnit a to v žádném směru. Je to velká škoda, protože ostatní herci jsou špičkoví. Druhou osudovou chybou je to, že hustá a mysteriózní atmosféra je tatam, příběh je průhlednější a hlavně už nikdo nijak nezapře, že se jedná o sci-fi. Tady už všichni cestují časem, děj je dost překombinovaný a zapletá se to tolik, až mám pocit, že ani tvůrci se z toho nezvládnou vymotat. Jsem zvědavá, kolik mindfuck zvratů ve stylu "tvoje dcera je tvoje matka" nebo "tvoje holka je tvoje teta" ještě přijde. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • Ke konci epizody zazní píseň „The Labyrinth Song“ od Izraelského hudebníka Asafa Avidana. Název i text písně jsou odkazem na divadelní představení, které hrála Martha (Lisa Vicari) a zároveň na „Ariadninu nit“, kterou našel Jonas (Louis Hofmann) ve Windenské jeskyni. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno