Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (478)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Menší seriálový zázrak, který není německých Stranger Things, jak někteří srovnávají, ale hodně zamotanou podívanou na téma cestování v čase. Seriál divákovi nejde ani trochu naproti a neustále na něj chrlí nové a nové postavy a zvraty. Postav je zde jako na Orloji a navíc má každá minimálně 2 (některé i 3) věkové podoby. Aby toho nebylo málo cestuje se jak do minulosti, tak i budoucnosti a popravdě se vše začne až nepříjemně zamotávat a divák, který k filmu nebude mít mapu s popisky a fotkami, nikdy nemůže úplně vše pochopit. Já jsem někdy v půlce druhé série začínal cítit určitou natahovanost a popravdě jsem měl co dělat, abych seriál dokoukal. Další sérii už bych zcela upřímně nedal. Na druhou stranu atmosféra je příjemně nepříjemná a vtahující a přestože, by se vše podstatné vešlo, tak do 15 dílů, příjemně jsem se pobavil a jsem trochu smutný z toho, že němečtí bratři dokázali vytvořit něco takového a my se na to nikdy nezmůžeme. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Mám rád takové mystery příběhy: promyšlené, nenáročné na akci, stačí jen dobře napsaný scénář, tajuplné lokace a seriál je na světě. Klidně bych si dokázal představit podobný počin i u nás. Takové seriály prostě dneska frčí. Jsem zvědav, jak si Němci poradí s další sérii. Hlavně méně "časových paradoxů". ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to výborně zrežírované a jak se na správný současný německý seriál sluší a patří, má to dokonalou hudbu. Pro mě bylo obtížné rozlišování jednotlivých postav, potřebovala bych známější nebo výraznější tváře, především obličeje mladých mužů a starých žen s dlouhými šedivými vlasy mi splývaly takřka v jeden. Nebo by měli mít všichni masku jako Adam. Ale to už bych chtěla příliš. Jinak je to dílo hloubavé, zábavné i napínavé. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhľadom k tomu, že seriál Dark bol vyrobený pre nemecký Netflix tak ma úroveň seriálu veľmi príjemne prekvapila. Prepojenie troch dimenzií troch rôznych rokov v 33 ročných odstupoch bolo rovnako dobre zamotané ako vzťahy medzi postavami. Najväčším plusom však bolo zobrazenie prostredia daných rokov a nakoľko nezaostali ani herci treba povedať, že Dark patrí do zoznamu lepších seriálov a prekonal aj Castle Rock. Po viacerých recenziach k seriálu si rozhodne pozriem aj Stranger things, nakoľko odporúčanie od filmového znalca som na daný seriál už dostal a samotný Dark zvýšil môj záujem, pretože ponúkol niečo nové. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TAM VENKU JSOU VĚCI, KTERÝ NAŠE MYSL NEDOKÁŽE ZPRACOVAT.“… /// Překvapilo mě, jak mě to chytlo! Čekal jsem „dětský“ věci, ale tady jde hlavně o tajemno a kosťáky, který má většina obyvatel městečka s jadernou elektrárnou a záhadnou jeskyní nejen ve svý skříni. Postav je dost, navíc občas sledujeme mladší verzi tý starší (prostě migrace v čase, no…), ale postupně člověk „chápe“. Možná tady je spousta paradoxů, ale příběh má fajn dramatickou atmosféru. Ke konci přibejvá i filozofování… ale to sebou asi cestování časem logicky přináší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že Einstein a Rosen něco přehlídli. 2.) U nás se všichni choděj ztrácet do jeskyně. 3.) Thx za titule „Mirinkat“ a „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (145)

Zajímavosti (44)

  • Ke konci epizody hraje skladba „Bad Kingdom“ od německé hudební skupiny Moderat. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Broken Sleep“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • Vždy při úvodních titulcích epizody můžeme slyšet hudbu od německých Apparat, konkrétně skladbu „Goodbye“ z alba „Devil's Walk“ vydané společností Mute records v roce 2011. (mart71)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama