Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (477)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mnozí Dark považují za německou odpověď na Stranger Things, ale s tím to má společného tak akorát to, že se jedná o seriál. Dark se sice ze začátku tváří, že se jedná o klasické městečko, kde se dějou divné věci a kde má každý nějaké to své podivné tajemství. Postupně ale vychází na jevo, že vše souvisí se vším, což je vlastně mantra celého seriálu. A to se mi líbilo. Seriál má úžasnou atmosféru a to ve všech třech liniích, výborné herce, byť k některým dětským a mladistvým asi nebudete cítit sympatie, ale i to si časem sedne a hlavně je tu příběh, který možná ohlodán na kost není až tak originální, ale tvůrcům se ho podařilo zabalit do neokoukaného hávu. Jasně, kdyby jsem se v tom rýpal, tak bych našel spoustu nelogičností stran časových paradoxů atp., ale tady jsem neměl potřebu. Odar se vrátil z ne příliš vydařeného výletu do Ameriky a dobře udělal. Už se těším na druhou řadu. 90% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma tak nemrzelo, že kvôli posledným dvom častiam z 26 nemôžem dať päť hviezdičiek. Prvá séria vyzerá ako Twin peaks na steroidoch, okamžite upúta, je svižná, nádherne natočená. Druhá začína rozplietať jeden svet aby tretia mohla zapliesť druhý do prvého a to čo príde na konci je učebnicový deus ex pretože tak ako to scenáristi zaplietli by to v logike oboch svetov jednoducho nemohli rozpliesť. Paradoxne tým vytvorili viac otázok než odpovedí. Pri filmoch, v ktorých sa cestuje v čase oceňujem najmä ak sa nehráme na to, že paradoxy sú normálne a logicky vysvetľujeme príčiny a následky. Dark je bootstrap paradoxov plný (vrátane jedného typu "bolo skôr vajce alebo sliepka?"), to však paradoxne nie je jeho najväčší problém. Tým je to, že primerane pravidlám "pokazených" svetov nevysvetlí pravidlá pre nepokazený a tak nejak to potom postráda inú ako deus ex logiku. Ten skvelý existencialisticky depresívny 24 dielny seriál je proste nehodný tak tupého konca. 8/10 ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objektivně to není na pětku, ale to dnes nehodlám řešit. Ten pocit, který ve mně seriál zanechal je silnější, než horší, druhá polovina, nebo složitější orientovaní se v ději a hlavně postavách. Zbytek ten to všechno hravě přebije. Perfektní námět, vymazlený vizuál a pak hlavně herci, kteří v průběhu těch několika desítek let vypadají, jako by opravdu zestárli a ne jako, že je hraje úplně někdo jiný. Až na Noaha, ale u něho se to dalo vzhledem k náklonnosti k temné straně očekávat. Dark je pro mě osobně jedním z letošních největších seriálových překvapení a fakt, že ho Netflix natočil i v němčině, to už byla taková malá bonusovka navíc. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně dorazil, po čtvrtém dílu na mě před pár měsíci přestal seriál bavit a dostal jsem s k němu znovu až teď. A rozhodně nelituji, spíš naopak. Chce to věnovat pozornost a jde to pak více méně samo, nicméně i tak Dark něco chybí. Má to skvělou formu, obraz, hudbu, postavy ujdou a cestování časem je dobře zpracované.. jen ten příběh nějak kulhá, špatný není, ale není postaven tak, že by vás to táhlo k dalšímu dílu, spíš je to o té formě. Jdu na druhou sérii. Tak druhá série jde trochu jinou cestou než ta první.. víc vysvětluje a zároveň komplikuje, cestování časem už jede ve velkém a obtížně se orientuje kdo co vlastně ví, kde je (kdy je) a o co mu jde. Trochu to ztrácí na atmosféře, ale kompenzuje to větší výpravností a dějem, který zahrnuje více postav. Těším se na třetí sérii, ale to vršení komplexnosti už začíná být přilíš a stejnou dobu co zabere sledování seriálu, jeden stráví googlením co se to sakra děje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty doby, kdy jsem si myslel, že Němci neumí natočit nic dobrého. Naštěstí pryč. I když... Obecně: Skvělé obsazení, výborná hudba a střih. Zpočátku obrovské nadšení, nakonec poměrně zklamání. Některé prvotní nápady by se prostě neměli rozvíjet. První série: Skvělá temná záležitost u které jsem si, při vědomí dalších dvou sérií říkal, kdy a jak moc to celé dojebou. (*****) Druhá série: Dost bordel, klasické rozptýlení prvotní zápletky a námětu, poměrně hodně paradoxů a nesmyslů. Ale k dobru věci to dojebali až v samotném závěru. (***) Třetí série: Tak s tímhle jděte normálně do prdele. Dokoukal jsem to jen se skřípěním zubů a proto, že věci často dojíždím (odpad). ()

Galerie (145)

Zajímavosti (44)

  • V epizodě hraje remixovaná skladba „The Pioneers“ od hudební skupiny Bloc Party. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama