Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (473)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi filmy ve kterých už po pěti minutách tušíte jak to celé dopadne, tak se tomu radši vyhněte. Nepřiznaný, ale zase je pravda, že maximálně tak z půlky dobrý remake Rockyho 4 je totiž tento počin. Bohužel opravdu bez čehokoliv překvapivého nebo nějakého wow momentu který to vytáhne z průměru. Nejlepší scéna je pochopitelně ta kdy namachrovaná negerská držka dostane od Draga Juniora co proto. Samotná odveta v Rusku už je pak naprosto předvídatelná. Nicméně Dolph v roli Draga Seniora naprosto přesnej za něj ta 3*50% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Stejný recept jako vždycky - a víte co? Vůbec mi to nevadí. Creed, Rocky, Drago, ani jsem ten film nepotřeboval vidět, abych věděl, co se v jakou chvíli stane, ani to mi ale nezabránilo si to zatraceně užít, každičký úder, každičkou kapku krve, každou Rockyho dobře míněnou radu, nebo každý utrápený pohled Michaela B. Jordana. Buď na vás tyhle sportovní ždímačky emocí fungujou, nebo ne, já patřím do toho prvního tábora a upřímně, rád si jednou za dva tři roky u něčeho takového zase popláču. I kdyby to mělo být furt stejný. Některý příběhy totiž nestárnou a některá vítězství chutnají pořád stejně sladce. 7/10 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož si odškrtáváte očekávané zvraty stejně, jako muž ve středním věku odhadne manželčiny vzteklé výlevy po návratu z přátelských nočních posezení. Celá tahle restartovaná frančíza čerpá energii i dollary z objevování nové pozice legendárního boxera / akčního hrdiny minulé generace, z nostalgicky laděných kontrastů mezi dvěma společenskými a filmařskými etapami a také ze skvělých herců, protože Slyovi tahle mudrcovská poloha sedí jak pěst na tvář, Michael B. Jordan pobral celej ring charismatu a Tessa Thompson může klidně jenom stát a koulet očima, a dá vám zaručené K.O. Jenže dvojka Creeda mi ukázala, že v té nostalgii byla přeci jen lepší přívětivě lidská šestka Rockyho a že dynamický filmařský styl osmdesátek, v nichž se řezal italský hřebec s tupou ruskou mlátičkou, je už dneska nenapodobitelný. Nový Creed zapojuje do hry nejslavnějšího Rockyho soupeře i s jeho medvědím synem, a nedělá to vůbec blbě - oba Dragové mají dobrou motivaci k návratu a obzvlášť starý dobrý Ivan je opět ikonickou figurkou, skrze níž minulé časy mohutně zavanou. O to víc, když rozumnou motivaci má i samotný Creed. Scénář se rozhodl sveřepě kopírovat vývoj čtvrtého dílu, bohužel ale s tím rozdílem, že přidává mnohem více psychologie, postavené čistě na stokrát ohraných klišé, a pomalých konverzačních pasáží, které se pak stylisticky hrozně bijou s uchvátaným fyzickým procesem, který je jak z jiného filmu. A hlavně, režie je hrozně nevýrazná a scény z ringu, až na pár světlých výjimek, podává bez kýžené osudovosti a bolesti.___ Na jednu stranu mě hodně bavilo celé dění okolo Draga a vážím si setrvačného předkládání rodinné filozofie, díky čemuž postavy zkrátka přirostou ještě více k srdci, na druhou stranu nenacházím na tomhle pokračování nic, co by mě dokázalo nad rámec očekávaného překvapit a donutit mě k dalším projekcím (což čtyřka dokáže navzdory osmdesátkové imbecilitě opakovaně). Docela mě mrzí, že nemůžu dát 4*. Pořád si to drží více než přijatelnou úroveň. 65% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vystříhal bych tak 15 minut s Creedovou manželkou, protože to bylo opravdu dlouhý a její postava mi přijde ve filmu nejmíň zajímavou, jinak to ale bylo super. Překvapilo mě, že jsem si vlastně nebyl úplně jistej, jestli fandit Creedovi nebo Dragovi. Nechtěl jsem, aby se Ivan s juniorem zkrachovale vrátili do toho hnusnýho kyjevskýho paneláku. Trochu mě mrzela absence původního rocky soundtracku (ty nastupovací songy při Creedově cestě do ringu mě nebraly, hlavně pak když ho doprovázela zpěvem jeho stará) a že tam Drago a Rocky neměli víc společnejch scén, tu v restauraci bych si klidně dal o pět minut delší. I přesto ale výborný film. 80% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Obojí funguje a nefunguje. Zase rockyovský dojáček dle zaručený bojovnický šablony, je super vidět zpátky Lundgrena a vůbec vsadit na dragovský brand, boxovačky jsou tvrdý a efektní (byť tu není žádná ultra paráda jako minule fight v jednom záběru). Utopila mě ale delší vážná pasáž ve druhé třetině - nepřišla dost přesvědčivá, tedy vtahující, navíc mě v ní zklamalo ublížený chování hlavní postavy. Vesměs ale fajn, že sága pokračuje, už tři díly si drží ctihodnou kvalitu, B. Jordan má nějaký charisma a Stallone se vrací a vrací a vrací... než už tu jednou nebude. Na co jsem ale předně zvědavý: s čím asi přijde pátý Rambo?💘 ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. listopadu 2018 v Lincoln Centru v New Yorku. (Varan)
  • Ve filmu se několikrát v různých variacích objeví slavná hláška Ivana Draga (Dolph Lundgren) „musím tě zlomit,“ která zazněla ve snímku Rocky IV (1985). (mzss1)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama