Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mars je vztahová romance o láskách, přátelstvích, nadějích a obavách, které sbíráme celý život na Zemi a pak si je odneseme na jinou planetu. Ale i tam nás stahují k zemi, tedy k Marsu. Gravitace prostě funguje všude, jak už všichni vědí, protože doba, kdy byla rudá planeta v módě, dávno minula. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Ale místo náhradních dílů přiletí česká výprava. Turisty přivádí různé důvody, někteří se na Marsu chtějí oženit, jiní jsou přesvědčení, že se účastní dobrodružné reality show. Členové expedice jsou tak rozdílné osobnosti, že to mezi nimi brzy začne skřípat a robot Bot zatouží po době, kdy lety na Mars dávno vyšly z módy. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Whitney Huston we have a problem!...teda to byl bizár,ale ani zdaleka ne takový jaký jsem čekal a dalo se to celkem v pohodě vydržet.Ta rádoby filozofická rovina je sice strašně cheesy a ty laciný moudra jsou příšerný,ale jako protiváha je tu špetka humoru a ten zase není úplně blbej a hlavně Petra Nesvačilová a její blbka Vendy je skvělá...40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, byl jsem na to hodně zvědavý a zároveň čekal naprostý průser. A když se to konečně dostalo ven, děkuju Bohu, že jsem neměl ten debilní nápad za to zaplatit. On to fakt průser je. Komedie se strašně trapným humorem, kterému se může nahlas smát snad jen Tuček a jeho fanoušci (tudíž okruh diváků nejspíš ještě menší, než má třeba Peter Gidal nebo Sadie Benning). A i když se zde pár zajímavých hlášek vyrojí, jsou bohužel blbě podané a tak působí spíš trapně. Ony charaktery postav by na slušnou komedii měli, ale to by to nesměl točit Tuček. Navíc bych rád věděl, jestli to příšerné herectví byl záměr nebo ne, ať tu zbytečně nenadávám na neexistující um českých herců a hereček. Do toho zde máme robota prázdně filozofujícího o lásce, vztazích a samotě - a to dost nezáživně. Něco jako příběh či děj tu samozřejmě neexistuje, to už je pro české filmy taková "hezká" tradice. A jako tečku na závěr tu máme absolutně smysl nedávají scénář. To by mi asi nevadilo, kdyby to fungovalo jako hodně absurdní komedie, jenže ten film je tak trapný, že si na to prostě stěžovat budu. Co tak z Marsu zbude? Příšerným způsobem promarněný potenciál. Abych jenom nehanil, má to dobrou kameru a skvělou hudbu, která by se hodila do nějakého pořádného sci-fi dramatu, možná i lehce mysteriózního, ale na to byl Tuček musel mít koule a vymyslet příběh - což v Česku skoro asi ani není možné. A co nám chce Mars vůbec sdělit? Ale prosím vás, ještě abyste chtěli nějakou myšlenku... Lepší 1* ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

O čem to sakra bylo? Indiánská existenciální astrální moudra aplikovaná na skupinku astronautů-turistů (možná účastníků reality show) zřejmě nastavovala zrcadlo našim „čecháčkovským“ charakterům i celému rozpínavému lidskému pokolení, ovšem vtipu a dramatu aby pohledala. Záběry z utažské pouště nicméně nevypadaly špatně (než se okoukaly), stejně jako ošuntělá „socialistická“ výbava marsovské stanice. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká sci-fi (!!!) komedie o turistické expedici na Mars. Musím smeknout před odvahou tvůrců zabrousit do vod žánru, který tady slavil ojedinělé úspěchy naposledy před čtyřiceti lety a líbil se mi marsovský vizuál, který byl dokonalejší než bych v našich podmínkách čekal a obsazení taky nebylo úplně k zatracení a před shlédnutím jsem čekal, že dostanu porci absurdní komedie pro cílovou skupinu, do které bych se vešel.... jenže absurdní to bylo leda v tom smyslu, že tam nebylo lautr nic vtipného a já měl po patnácti minutách očekávání spíš permanentní pocit trapna a nudy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Takže výlet do Utahu s velmi omezeným rozpočtem, kdy i páni herci se chopili techniky. S velkým očekáváním jsem na tenhle film čekal, ovšem námět a možnosti dalece převýšily výsledek. Kolegové už se rozepsali o nekvalitách, podrobně se tu rozebraly i pochybné praktiky posouvání filmu do popředí žebříčků. Asi nejvíc otravná hláška filmu byla speak english. Skvělá angličtina herce který namluvila bota, a velká vědecká osobnost v jeho postavě. Tolik asi pozitivního o téhle blbosti, jež bohužel ale ještě nedosahuje dna kam se dostalo mnoho jiných tuzemských filmů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní producent filmu, představitel robota a vědec NASA Ondřej Doule o filmu řekl: „Nebylo to levné a myslím, že se finance nevrátí, byl to, abych tak řekl, soukromý projekt můj a producentů, kteří do něj investovali a chtěli ho realizovat. Viděli v něm neuvěřitelný unikát a šanci. Věřím, že se k filmu budou diváci ještě vracet. Nejde zas tak moc o situační komedii, jako o vtipný i vážný příběh člověka a jeho místě ve vesmíru. Kříží se v něm umělecké, mytologické, filmařské, sci-fi a vědecké linky. Proto všude říkám, že jsme se snažili být co nejvíc realističtí. Film je třeba vidět vícekrát a já věřím, že bude inspirací pro průzkum vesmíru a jen tak nezestárne jako jiné sci-fi. Současně poukazuje na některé „patologie“ hlavně české společnosti.“ (sator)
  • Skafandry byly ušité z látky, kterou se potahují žehlící prkna. Přežít v nich na poušti den byl pro herce očistec. (sator)

Reklama

Reklama