Reklama

Reklama

The Prisoner

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
Velká Británie, (1967–1968), 14 h 10 min (Minutáž: 50 min)

Tvůrci:

Patrick McGoohan

Hrají:

Patrick McGoohan, Fenella Fielding, Leo McKern, Paul Eddington, Jiří Pravda, Nadia Gray, Finlay Currie, Donald Sinden, George Coulouris, Guy Doleman (více)
(další profese)

Epizody(17)

Recenze uživatele MrPierc k tomuto seriálu (1)

The Prisoner (1967) 

Seriál zcela jistě inspirovaný filmy jako James Bond či jinými dobrodružnými fantaziemi o agentech té doby. Hodně se zde čerpá z probíhající studené války = pokusy na lidech, nové vědy, atomová hrozba, tajné spolky atd. Hlavní hrdina je uvězněn na tajném ostrově a nedá se uniknout. Musí hrát roli občana č.6 a žít ostrovními pravidly. Vůdci ostrova se ho snaží zlomit a zjistit, proč vlastně dal výpověď jako tajný agent v minulosti. Každý díl na něj nastraží lest, ale on se nenechá napálit. Občanům ostrova se nedá věřit, protože se chtějí vždy zalíbit vedení. Někdy ani nepoznáte, co je realita a co skutečnost. Poslední díl je naprostá fantasmagória = nepochopitelné, nevysvětlitelné, nejednoznačné. Bohužel se na seriálu a rekvizitách podepsal čas - ve většině interiérech je všechno viditelně falešné, umělé, papírové. Nemohu seriálu upřít jeho originalitu a odvahu. Řekl bych, že i dnes nevídané seriálové dílo. V roce 2009 Britové vytvořili remake, v hlavní roli s herci: James Caviezel, Ian McKellen. Možná ho časem také ochutnám a posoudím, jak dokázali seriál vylepšit nejen trikově. ()

Související novinky

Vládní agent číslo 6

Vládní agent číslo 6

11.08.2006

Producenti z Universalu jsou na nejlepší cestě zlanařit pro svůj nový projekt jednoho z nejpopulárnějších režisérů současnosti. Tím není nikdo jiný než Christopher Nolan, jenž loni vdechl život… (více)

Reklama

Reklama